A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

ászf modul webshophoz

A súlyos jogsértést elkövető webáruházak adatbázisa

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által üzemeltetett adatbázis célja, hogy segítséget nyújtson a magyar fogyasztók számára, hogy tudatos döntést hozzanak online vásárlásaik során.

A weboldalon a vásárlók egy keresőmezőbe írhatják annak az webshopnak a nevét, amelyikről információt szeretnének megtudni. Az adatbázis tartalmazza azon webáruházakat, amelyek jogsértést követtek el és a fogyasztóvédelmi hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal vagy a bíróság jogerős döntést hozott velük szemben.

Az oldalon szereplő jogsértő webáruházak a közzétételtől számított 2 évig láthatók. A tapasztalatok azt mutatják, ezen időszak alatt, a vállalkozások igyekeznek pótolni hiányosságaikat, illetve teljesíteni a hatóság által meghatározottakat.

Ezt később az adatlapon zölddel jelölik, így a vásárlók jól láthatják, melyek azok az webshopok, melyek együttműködők voltak és utóbb teljesítették a jogszabályi követelményeket.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően, hogy ne kerüljön a jogsértő webáruházak adatbázisába! Kérjen árajánlatot ÁSZF-ének elkészítésére, vagy regisztráljon a legújabb szolgáltatásunkra, a VirtualJog-ra! Net-jog: IT ügyvédek sokéves tapasztalattal, milliós bírsággaranciával.