Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Nőtt az adatvédelmi bejelentkezések száma

2017. április 27. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, infotv, naih, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi tisztviselőRendkívüli mértékben, 7 ezerről 17 ezerre nőtt az adatvédelmi nyilvántartásba bejelentkezések száma tavaly, ugyanakkor mind az adatvédelmi, mint az információszabadságot érintő ügyek száma csökkent – mondta a (NAIH) elnöke a szervezet elmúlt évi tevékenységét bemutató szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Péterfalvi Attila elmondta, tavaly 6803 ügyet iktattak, mintegy 800-zal kevesebbet a 2015-ös adatnál, de a csökkenés hátterében adminisztratív okok állnak, vagyis nem érdemi az ügyforgalmi csökkenés.
Hozzátette: az ügyek 65 százaléka az adatvédelmet érintette, 20 százaléka pedig az információszabadságot. Jelezte, az információszabadságot érintő ügyek aránya 3 százalékkal nőtt a tavalyelőttihez képest.

A vizsgálat alá vont 990 ügyből 482-ben állapítottak meg valamilyen jogellenes adatkezelési gyakorlatot. A megállapított jogsértések száma az adatvédelmi ügyek esetében csökkent, míg az információszabadságot érintőekben nőtt: a megállapított jogsértések 52 százaléka az információs önrendelkezési jog, 48 százaléka az információszabadság jogának sérelmét állapította meg.

A hatóság tavaly 36 adatvédelmi hatósági eljárást zárt le, ezek közül 26-ban állapított meg jogsértést és 10 esetben szabott ki bírságot. Összesen több mint 20 millió forint bírságot szabtak ki, ez az érték 2015-ben 94 millió forint volt.

Péterfalvi Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a jelenlegi bírságok összege kifejezetten alacsony európai összehasonlításban, azonban jövő májustól – az egységes európai adatvédelmi rendelet hatálybalépésétől – jelentősen nőni fog, és akár hatmilliárd forint bírságot is kiszabhat majd a hatóság.

A NAIH határozataiból 2012 óta 196-ot támadtak meg bíróságon, ebből 7 eljárás zárult a hatóság pervesztességével, 2015-ben és 2016-ban egy vesztett ügyük sem volt.

Szólt arról is, hogy tavaly elfogadták az általános európai adatvédelmi rendeletet, amely jövő májusban lép életbe, a bűnügyi irányelvvel együtt. Ez a két jogszabály alapjában változtatja meg a nemzeti adatvédelmi gyakorlatot – jelentette ki. Példaként említette, hogy “megfordul a bizonyítás”: a jövőben az adatkezelőnek kell bizonyítania, hogy megfelel a rendelet előírásainak. Jelezte: az irányelv életbe lépése nyomán bővül a NAIH feladat- és hatásköre is.

(mti hír)

Félperces: elállási jog 15.

2017. április 17. | 14 napos elállási jog, angol ÁSZF, ászf, ászf készítés, ászf minta, bírsággarancia, elállási jog, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

Kérdés: Szeretnék élni az elállási jogommal, de a webáruház azt írta elő az ÁSZF-ében, hogy csak akkor küldhetem vissza a terméket, ha megvan az eredeti, gyári csomagolás a termékhez. Ezt megteheti a webshop?

Válasz: Nem. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet nem rendelkezik arról, hogy a termék eredeti csomagolásának hiánya kizárja a fogyasztót megillető elállási jogot. Ráadásul a kormányrendelet 1. § (4) bekezdése szerint a rendeletben foglaltaktól csak a fogyasztó javára térhetnek el a felek.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Már angol nyelven is készítünk ÁSZF-et! Bízza profikra!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

2017. április 11. | adatvédelem, adatvédelmi szakértő, ászf készítés, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, net-jog, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog, webshop jog

netjog

Sok érdeklődőnk volt az Ecommerce Expo-n.

2017. április 10. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, ászf, ászf készítés, ászf minta, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit

net-jog.hu, netjogÖtven szakmai előadáson és egész napos szakkiállításon ismerhette meg az e-kereskedelmi szektor újdonságait az a kétezer résztvevő, aki befért a március 30-án Budapesten megrendezett Ecommerce Expo-ra. Természetesen idén is jelen volt a rendezvényen a Net-jog.hu, egyedüli internetjogi szolgáltatóként.

Az e-kereskedelem az elmúlt évek egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata: az évtized eleje óta átlagosan 38 százalékkal emelkedett minden évben.

adatvédelmi rendeletUgyanakkor még mindig óriási a növekedési potenciál az iparágban. A DPD legfrissebb kutatása szerint az online vásárlás részaránya Magyarországon mindössze 6,6 százalék. Az e-kereskedelem még ma is az igazi kiugrás lehetőségét ígéri a kis- és közepes vállalatoknak, de egyre erősödik a verseny – mondta Zajdó Csaba, az Expo szervezője.

A kiállítók a hazai e-kereskedelem teljes szegmensét (logisztika, pénzügy, marketing, jog, IT stb.) lefedték, így a résztvevőknek bármilyen kérdése merült fel, könnyen találhattak egy partnert, aki megoldással szolgált a problémájukra. A Net-jog.hu standjánál ingyenes adatvédelmi és netjogi tanácsadást nyújtottunk. Köszönjük a hatalmas érdeklődést! 🙂

(forrás: hirado.hu)

Webáruház indításának feltételeire kíváncsi? Webshopot szeretne indítani, de nem érti a jogi tennivalókat? Szeretné egyben letudni a webshop jogi szabályozását? Mindig friss ÁSZF-et szeretne? Készíttesse el ÁSZF-ét és adatkezelési tájékoztatóját a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket!

Net-jog.hu, Webshopjog.hu, Ittvasarolhatsz.hu 

Félperces: webjog

2017. április 5. | angol ÁSZF, ászf, ászf készítés, ászf minta, bírsággarancia, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, internetjog, jogtanácsos, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

webjogKérdés: Webáruházat üzemeltetek. Azt hallottam, hogy fel kell tüntetnem az ÁSZF-ben a tárhely-szolgáltatóm elérhetőségét is. Ez igaz?

Válasz: Igen igaz. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Eker tv.) 4. § h) pontja kimondja, hogy a szolgáltató elektronikus úton közvetlenül és folyamatosan, könnyen hozzáférhető módon köteles közzé tenni (…) a szolgáltató részére a tárhelyet biztosító (…) szolgáltató székhelyét, telephelyét, az elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét, kivéve, ha a szolgáltató részére nyújtott tárhelyszolgáltatás jellegéből adódóan ezek az adatok egyébként is megismerhetőek.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Már angol nyelven is készítünk ÁSZF-et! Bízza profikra!

Jellemző hibák az adatkezelési tájékoztatókban

2017. március 30. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, Egyéb, webáruház adatvédelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog

adatvédelmi rendeletKözzétette a NAIH a 2016. évi beszámolóját, mely elérhető a weboldalunkról. A Hatóság a 2016-os évben folytatott eljárásaiban kiemelt figyelmet fordított az előzetes tájékoztatás követelményének való megfelelés vizsgálatára. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy a Hatóság milyen jellemző hibákat tapasztalt:

  • adatkezelő(k) személyéről és elérhetőségéről való hiányos tájékoztatás;
  • az adatkezelési célokat legtöbbször elnagyoltan, nem kellően pontosan jelölik meg, vagy a megjelölt cél megfogalmazása nem közérthető, olyan kifejezést alkalmaznak, aminek nincs egyértelmű, mindenki számára nyilvánvaló jelentése;
  • jellemzően nem egyértelmű, hogy mely adatkezelési célhoz, pontosan milyen személyes adatukat is használják fel és ennek következtében nem állapítható meg, hogy az adatkezelő eleget tesz-e a célhoz kötött adatkezelés követelményének;
  • nem különítik el a kötelezően és önkéntesen megadandó adatok körét;
  • az adatkezelés időtartamának megjelölésénél nincs abszolút határidő megjelölve, vagy olyan, az érintett számára nem kellő információt biztosító tájékoztatást alkalmaznak, mint, hogy az adatkezelés céljának megszűnésig, vagy a szerződéses jogviszonnyal kapcsolatos jogszabályban meghatározott elévülési idő végéig kezelik az adatokat;
  • adatfeldolgozóról való tájékoztatás is hiányos volt a legtöbb esetben, itt az arról való tájékoztatást mulasztották el az adatkezelők, hogy mely adatfeldolgozók, milyen személyes adataikhoz, milyen időtartamig férhetnek hozzá, illetve mire használják fel az adott személyes adatot (milyen tevékenységet
    végeznek az adatkezelő részére);
  • gyakori hiányosság, hogy elmulasztják az adatok felvételének helyén elérhetővé tenni a tájékoztatót (pl. honlapon gyűjtött adatok esetében az űrlapon közvetlenül kattintható linken);
  • tájékoztató közérthetősége továbbra is komoly probléma;
  • komplex adatkezelések bemutatásánál nem fektetnek kellő hangsúlyt az adatkezelők az érintettek megfelelő, érthető és áttekinthető tájékoztatására (…);
  • érintettek személyes adatainak kezelését szabályozó hatályos jogszabályról való hibás tájékoztatás ( Infotv. helyett Avtv.)

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Lista készül a jogsértő webáruházakról

2017. március 23. | angol ÁSZF, ászf, ászf készítés, ászf minta, audit, bírsággarancia, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, garancia, internet-jogtanácsos, internetjog, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

ászf készítés webshopAz e-kereskedelem szabályozása áll a fogyasztóvédelem középpontjában az idén – mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára Budapesten (MTI hír).

Az államtitkár fogyasztóvédelmi garanciákat sürgetett a robbanásszerűen bővülő internetes kereskedelem szabályozására, egyúttal eredményesnek nevezte az eddigi intézkedéseket. Az érintett internetes vállalkozások együttműködőek, a hatóságok folyamatosan egyeztetnek velük – tette hozzá. Kijelentette, hogy a fogyasztóvédelmi rendszer változásai az intézményrendszer elérhetőségét, a jogérvényesítés lehetőségét javítják: január 1-től a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a minisztérium keretein belül működik, a járási hivatalok pedig fogyasztóvédelmi ügyköröket kaptak, valamint továbbítják a vásárlók békéltetőtestületi kérelmét a területileg illetékes szervezethez.

Keszthelyi Nikoletta, az NFM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy az internetes vásárlók kiszolgáltatottságának enyhítése érdekében létrehozták a súlyosan jogsértő webáruházak adatbázisát. A kormany.hu oldalon elérhető lista (http://jogsertowebaruhazak.kormany.hu) február végétől nyilvános és két évig mutatja azokat a vállalkozásokat, amelyek ellen jogerős határozat született.

A Fogyasztóvédelmi törvény 51/B. § (1) bekezdése szerint a (…) minisztérium honlapján közzé kell tenni az e törvény felhatalmazása alapján kiadott kormányrendeletben meghatározott elektronikus kereskedelmi szolgáltatással összefüggő súlyos jogsértést megállapító, a fogyasztóvédelmi hatóság, a Gazdasági Versenyhivatal vagy a bíróság által hozott jogerős döntést, valamint az azzal kapcsolatos alábbi adatokat:
a) a közzététel szerinti jogcímét,
b) a jogerő beálltára történő utalást,
c) az eljáró hatóság vagy bíróság megnevezését,
d) az ügy számát és tárgyát,
e) a jogsértő vállalkozás nevét, székhelyét, a nyilvántartási számát vagy cégjegyzékszámát és adószámát,
f) a vállalkozás elektronikus kereskedelmi szolgáltatás nyújtása során használt, a fogyasztók számára beazonosítható elnevezését, honlapjának címét,
g) a döntéssel szembeni jogorvoslati eljárás tényére történő utalást,
h) a megsértett jogszabályi rendelkezés megjelölését, valamint
i) a közzététel napját és a honlapról történő törlés várható időpontját.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Már angol nyelven is készítünk ÁSZF-et! Bízza profikra!

Félperces: elállási jog 14.

2017. március 15. | 14 napos elállási jog, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, általános szerződési feltételek, angol ÁSZF, ászf, ászf készítés, ászf minta, bírsággarancia, elállási jog, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

webshop ászf készítésKérdés: Játékszoftvereket tervezek értékesíteni a webshopomban. Hogyan kell biztosítanom a vásárlóim részére az elállási jogot?

Válasz: A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése i) pontja szerint (…) lezárt csomagolású (…) számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta, nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog. Tehát csak akkor küldheti vissza a terméket, ha még sértetlen a szoftver dobozán a csomagolás.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Már angol nyelven is készítünk ÁSZF-et! Bízza profikra!

Az érintettek jogai a GDPR-ben

2017. március 8. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, GDPR, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

GDPR rendeletAz általános adatvédelmi rendeletben (GDPR) az érintettek jogai az alábbiakban foglalhatók össze:

A rendeletet 2018. május 25-től kell alkalmazni.

1. A hozzáférés joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a rendeletben felsorolt információkhoz hozzáférést kapjon.

2. A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

3. A törléshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje meghatározott feltételek esetén.

4. Az elfeledtetéshez való jog

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

6. Az adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta (…).

7. A tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a (…) kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelésére az adatkezelő jogos érdeke, vagy a közhatalmi jelegge miatt kerül sor.

8. Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Félperces: a szállítási költség feltüntetése

2017. március 1. | általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, ászf minta, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

ászf sablonKérdés: Minden esetben fel kell tüntetnem a webáruházamban a pontos szállítási költséget?

Válasz: A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet  11. § (1) bekezdése e) pontja szerint (…) világosan és közérthető módon tájékoztatni kell a fogyasztót valamennyi költségről (így különösen a fuvardíjról vagy a postaköltségről), vagy ha e költségeket nem lehet ésszerűen előre kiszámítani, annak a ténynek a feltüntetéséről, hogy további költségek merülhetnek fel. Azaz, ha tudjuk a pontos szállítási költséget, akkor azt minden esetben előre fel kell tüntetnünk a webshop ÁSZF-ében.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Már angol nyelven is készítünk ÁSZF-et! Bízza profikra!

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

A Net-jog kiemelt szakmaiságát a többéves tapasztalat és az együttműködő ügyvédi irodáink biztosítják.

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Ittvásárolhatsz.hu:
Az Itt vásárolhatsz! logó

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Pontos jól kidolgozott mindenre kiterjedő, precíz munka. Nem tudok elég hálás lenni érte. Nem véletlen, hogy önöket ajánlják a legtöbb helyen. Ezek után, én is önöket fogom ajánlani mindenkinek."

Baranyai Ferenc

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Maximálisan elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással, precíz, pontos, gördülékeny volt minden, a válaszadási időről és a gyorsaságról nem is beszélve…"

Kis Klaudia

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (40), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (5), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (22), AB határozat (2), adatbiztonság (2), adatkezelés (79), adatkezelési tájékoztató (106), adatvédelem (134), adatvédelmi angolul (14), adatvédelmi bejelentés (60), adatvédelmi incidens (15), adatvédelmi nyilatkozat (98), adatvédelmi nyilatkozat minta (33), adatvédelmi rendelet (26), adatvédelmi szabályzat (113), adatvédelmi szabályzat készítés (121), adatvédelmi szakértő (121), adatvédelmi tájékoztató (108), adatvédelmi tanácsadás (115), adatvédelmi törvény (59), általános szerződési feltételek (71), angol ÁSZF (16), ászf (127), ászf készítés (131), ászf minta (76), audit (43), bírság (53), bírsággarancia (69), bírsággarncia (8), cenzúra (3), cookie (2), direct marketing (14), direkt marketing (10), drón (1), Egyéb (22), elállási jog (49), elektronikus megfigyelés (2), EURO 2016 (1), Facebook jog (4), felmondási jog (3), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (25), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (77), fogyasztóvédelem (95), garancia (31), GDPR (1), hírlevél (11), hírlevél-küldés (6), infotv (36), ingyen ászf (6), internet ügyvéd (19), internet-jogtanácsos (33), internetcenzúra (5), internetjog (53), jogtanácsos (30), jótállás (13), kamera (8), kamerás adatvédelem (12), kamerás megfigyelés (10), karácsony (6), komment (3), könyvelés (1), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (38), net-jog (47), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), online vitarendezés (1), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (4), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (4), távollévők között kötött szerződés (77), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (105), ügyvéd (79), ügyvédi iroda (67), új ptk (15), uniós adatvédelmi rendelet (4), vagyonvédelmi kamera (2), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (63), webáruház ászf (66), webáruház védelem (80), webjog (37), weboldal adatvédelem (59), webshop (109), webshop adatvédelem (40), webshop adózás (1), webshop ászf (99), webshop audit (97), webshop elállási jog (28), webshop jog (167), webshop jogi feltételei (126), webshop jogi háttere (94), webshop könyvelés (1), webshop ptk (27), webshop számlázás (2),