A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

ászf készítés webshop

Sütemények értékesítése webshopban

A legtöbb webáruház indításához nem szükséges engedély, csupán egy bejelentés a helyi jegyzőhöz, azonban vannak kivételek. Most az élelmiszerek közül a sütemények webshopban történő értékesítésének feltételeit járjuk körbe.

Milyen termék a sütemény

A 2008. évi XLVI. törvény alapján sütemény vendéglátó-ipari terméknek minősül: A vendéglátó-ipari termék olyan étel, ital, cukrászati termék, amelyet (…) közvetítő vállalkozás nélkül, fogyasztói kiszerelésben házhoz szállítva értékesítenek (…) a végső fogyasztónak.

Milyen engedélyre van szükség

Vendéglátó-ipari termék tevékenységet csak FELIR azonosítóval rendelkező ügyfél folytathat, ezért a Nébih-hez be kell jelenteni az ügyfélre és a tevékenységre vonatkozó adatokat nyilvántartásba vétel céljából. A Nébih FELIR azonosítót állapít meg a nyilvántartásba vétel igazolására.

Jegyzőnél bejelentés

2021. július 1-től a FELIR azonosítóval rendelkező élelmiszer-vállalkozó a jegyzőnél tett bejelentést követően jogszerűen forgalmazhat élelmiszert.

Összefoglalva tehát: a Nébih-nél szükséges FELIR azonosítót beszerezni, illetve ennek birtokában bejelenteni a csomagküldő internetes-, és élelmiszer kereskedelmet a helyi jegyzőnél.

Ezek után természetesen szükség van a megfelelő ÁSZF, illetve Adatkezelési tájékoztató elkészítésére – melyhez ajánljuk a mindenféle minták és generátorok helyett az ügyvédi legaltech alkalmazásunkat:

Regisztráljon a VirtualJog Webshop Csomagjára!

Net-jog: IT ügyvédek sokéves tapasztalattal, milliós bírsággaranciával, kiváló visszajelzésekkel.