A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

ászf kezelő generátor

A vevő nem mindig fogyasztó!

Jelen cikkünkben szeretnénk ismét felhívni a figyelmet arra, hogy egy ÁSZF elkészítése precizitást, a jogi fogalmak alapos ismeretét igényli.

Gyakran találkozunk olyan ÁSZF-szel, melyben a weboldal üzemeltetője – figyelmetlenségből, vagy azért, mert nem gondolja végig az egyes kifejezések fontosságát – bizonyos mondatokban a „vevő” kifejezést használja a jogszabályokban is – nem véletlenül – használatos „fogyasztó”, vagy „felhasználó” helyett. Az előbbit a 45/2014-es kormányrendelet, a míg a másodikat az Ekertv. vezette be.

Lássuk, milyen következményei lehetnek egy rossz kifejezés használatának:

Korábban éppen a fenti okok miatt pert nyert a Net-jog.hu ügyvédje egy ügyben. A lényegi elem a történetben, hogy a webshop nem definiálta pontosan a vásárló/fogyasztó fogalmát (megrendelő, vagy vevő kifejezést használt), így az ÁSZF-ük alapján az elállási jog megilletett minden vásárlót, beleértve a gazdasági társaságokat is.

A bíróság döntésében – többek között – kimondta, hogy X cég a vásárlásával elfogadta a webshop ÁSZF-ét, melyben rögzítésre került, hogy valamennyi megrendelőt (gazdasági társaságot is) megillet az elállási jog, és jogosan állt el a szerződéstől (…).

Az alábbi példából jól látszódik, hogy mennyire fontos egy webshop ÁSZF-ének pontos megírása, mennyire fontos akár egy mondatnak a megléte, egy helyes kifejezésnek a használata. Több százezer Ft-ot spórolhatunk egy profi szabályzat elkészítésével!

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot ÁSZF-ének elkészítésére! Net-jog: IT ügyvédek sokéves tapasztalattal, milliós bírsággaranciával.