A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

ászf generátor

Minden webshop ÁSZF-et módosítani kell!

Új fogyasztóvédelmi szabályok jönnek 2022. január 1-től, ezért valamennyi webáruház általános szerződési feltételeit (ÁSZF) módosítani kell a következő hetekben.

2022. január 1-gyel hatályba lép a fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére, valamint a digitális tartalom szolgáltatására és digitális szolgáltatások nyújtására irányuló szerződések részletes szabályairól 373/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet, melyet a már meglévő a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelettel együtt kell majd alkalmazni a webshopok működésésre vonatkozóan.

A legfontosabb változás, hogy ellenkező bizonyításig vélelmezni kell, hogy az áru teljesítésének időpontjától számított 1 éven belül felismert hiba már az áru teljesítésének időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem az áru természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. Azaz a Polgári Törvénykönyvben szereplő 6 hónapos vélelmet 1 évre emeli a rendelet, ami azt jelenti, hogy a vállalkozás ezalatt az 1 év alatt csak akkor tagadhatja meg szavatossági kötelezettségei teljesítését, ha bizonyítja, hogy a hiba a teljesítést követő ok miatt következett be, a fogyasztónak 1 évig semmit sem kell bizonyítania.

A további változásokat összefoglaltuk a VirtualJog legaltech alkalmazásunk weboldalán itt és itt.

Az új szabályoknak megfelelően minden webshop ÁSZF-et frissíteni, módosítani kell 2022. január 1-jéig – ebben nagy segítséget nyújt a VirtualJog, mely folyamatosan biztosítja, hogy egy ÁSZF naprakész legyen. A VirtualJog nem ÁSZF minta, és nem is egy kis ÁSZF generátor.

Regisztráljon a Net-jog ÁSZF generátor legaltech alkalmazására, a VirtualJog-ra!

Net-jog: IT ügyvédek sokéves tapasztalattal, milliós bírsággaranciával, kiváló visszajelzésekkel