A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

webshop ügyvéd ászf bírság

Drasztikusan nő a fogyasztóvédelmi bírság, ez minden webshopot érint!

Közel tízszeresére nő a fogyasztóvédelmi bírság összege. Ez azt jelenti, hogy jóval nagyobb figyelmet kell szentelniük a webshopoknak a jogi megfelelőségre!

2024. március 1-jétől egy sima kkv-s webáruház legalább 100 ezer forint, legfeljebb pedig 2 millió forint(!) összegű bírsággal lesz büntethető.

A fogyasztók széles körének testi épségét vagy egészségét sértő, vagy veszélyeztető, vagy számukra jelentős vagyoni hátrányt okozó fogyasztóvédelmi jogsértés esetén a kisebb cégek 200e forinttól 6,5 millió forint összegig lesznek sújthatók.

A nagyobb, 100 millió forintot meghaladó éves nettó árbevétellel rendelkező cégeket legalább 1 millió forint összegű bírsággal fenyegeti a törvény, a maximum bírság ilyen esetben a vállalkozás nettó árbevételének 5 százaléka, de legfeljebb 650 millió forint.

Kifejezetten rendelkezik a fogyasztóvédelmi törvény új szabálya arról, ha egy webshopnak volt jogsértése:

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó vállalkozás elektronikus kereskedelmi szolgáltatással összefüggő, 3 éven belül ismételten megállapított jogsértése esetén a bírság összege 400 ezer forinttól 4 millió forintig terjed!

A nagyobb cégek esetén az ismételt jogsértés 3 milliárd forintba is kerülhet.

Még mindig összeollózott ÁSZF-et használ? Biztosan friss az ÁSZF-e? Sajnos a pár éve készített ÁSZF már nem hatályos, és az ÁSZF minták kora is lejárt. Válassza a Net-jog és a VirtualJog nyújtotta biztonságot és kényelmet, hiszen a mi előfizetőinknek mindig friss és bírságálló az Általános Szerződési Feltételek dokumentuma!

Az ÁSZF generátor által elkészített webshop ÁSZF és webshop GDPR HTML, javascript kóddal működik, így a webáruházba való beillesztés után mindig jogkövető lesz. Végleges megoldást jelent a webshop tulajdonosok számára. Az ÁSZF fej-, illetve láblécében található linkre kattintva pedig azonnal létrehozható a PDF verzió is.

Előfizetek az ÁSZF generátorra

Az ÁSZF generátor a Net-jog / VirtualJog belépő terméke, így a VirtualJog funkciói csak korlátozottan érhetők el.

Amennyiben nem hagyományos webshopot üzemeltet, vagy szeretné, ha webshop szabályzatait olyan ügyvédek készítenék el, akik 10+ éve csak ezzel foglalkoznak, vagy egyszerűen csak prémium minőségre (továbbá számos ajándékra és bónuszra) vágyik, akkor legyen igazi VirtualJog tag, és rendelje meg a Webshop csomagot. Figyelem! A Webshop csomagunk már angol, német, román és szlovák nyelven is elérhető!

A prémium minőséget, a VirtualJog Webshop csomagját választom

Image by lookstudio on Freepik