A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

webaruhaz jog ászf

Újabb feladatuk lesz a webshopoknak!

ITM: nyártól minden termékhez kötelező lesz magyar nyelvű használati útmutatót adni

Júliustól bővülnek a hatóság jogosítványai, a vásárlók biztonsága érdekében akár a veszélyes árucikket forgalmazó weboldal blokkolását is elrendelhetik majd – hívta fel a figyelmet közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A július végén hatályba lépő törvényi rendelkezések alapján a piacfelügyeleti hatóság egy több lépcsős eljárásban blokkolhatja a veszélyes termékeket forgalmazó honlapot. Súlyos kockázat esetén hatáskört kapnak a figyelmeztetés megjelenítésére az online felületen, ha ezzel nem érik el a kívánt eredményt, eltávolíthatják a tartalmat. Végül akár arról is határozatot hozhatnak, hogy korlátozzák a honlapra, applikációba való belépést.

A családok, gyermekek védelmét, a termékek biztonságos használatát szolgálja az az új kötelezettség is, hogy minden termék mellé magyar nyelvű használati útmutatót kell majd adni. Az útmutatónak nem kell papír alapúnak lennie, a szükséges tájékoztatás elektronikus úton is megérkezhet a vásárlókhoz – emelte ki Cseresnyés Péter.

A minisztérium közleménye hangsúlyozta: a fogyasztóvédelem rendszeres ellenőrzésekkel és a szabályozás folyamatos felülvizsgálatával tesz a kockázatos árucikkek kiszűréséért.

Készüljön fel a fogyasztóvédelmi ellenőrzésekre! Készíttesse el webáruházának folyamatosan jogszabálykövető ÁSZF-ét és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot ÁSZF-ének elkészítésére, vagy regisztráljon a Net-jog ÁSZF kezelő / generátor legaltech alkalmazására, a VirtualJog-ra! Net-jog: IT ügyvédek sokéves tapasztalattal, milliós bírsággaranciával, kiváló visszajelzésekkel.