A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

internet ügyvéd jog

Pert nyertek a Net-jog ügyvédei

Egy domain perben a Net-jog ügyvédei által képviselt fél részére döntött a bíróság, az ítélet jogerős. Zanzásítva és a lényeget kiemelve ismertetjük az ügyet:

A keresetében a felperes kérte a bíróságot, hogy tiltsa el az alperest a „Párkánygyár” kifejezés használatától, hivatkozva a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról 1996. évi LVII. törvény 2.§ és 6.§-ra, hiszen a kifejezést évek óta használja, és ezért rá asszociálnak az ügyfelek, ha erre a kifejezésre keresnek rá az interneten. Alperes bejegyeztette a www.párkánygyár.hu domaint.

A Net-jog által képviselt alperes előadta – és ezzel az első és a másodfokú bíróság is egyetértett – hogy, a kifejezés hétköznapi szavakból áll, a felperes tevékenységére nem utal, a cégnevét nem tartalmazza, és azt sem tudta bizonyítani, hogy a névről az ügyfelek a felperesi weboldalra következtetnek, védjegyjogi oltalomban sem részesül, így az nem jellegzetes.

A fentiek alapján az alperes magatartásának a tisztességtelen piaci magatartást tiltó szabályt sértő jellege nem volt megállapítható – döntött jogerősen a bíróság.

GDPR és e-kereskedelmi /webshop jogi tanácsadás mellett internetjogi perekkel is foglalkozunk. Szolgáltatásaink itt találhatók.