A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

300.000 Ft-os adatvédelmi bírság!

adatvédelmi rendelet300.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a love.hu  és a nyeremenyjatek.hu weboldalak adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül: A 300.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Az üzemeltető az adatkezelési tájékoztatóiban helytelenül jelölte meg az adatkezelő személyét, ezzel megsértette az Infotv. 20. § (2) bekezdésében foglalt kötelezettségét.
  • A weboldalra regisztrálhattak 16. életévüket be nem töltött kiskorúak is, törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül (pedig lehet írásban kérni a szülőktől hozzájáruló nyilatkozatot). „A Kötelezett nem igazolta a törvényes képviselők beleegyezésének vagy utólagos jóváhagyásának bemutatását, ezért a Kötelezett által folytatott adatkezelés megfelelő jogalap hiányában az Infotv. 6. § (3) bekezdésébe ütközik, jogellenes adatkezelést valósít meg.”
  • Nem különült el a hírlevél-küldésre és a weblapra történő regisztrációhoz való hozzájárulás – ahogy a NAIH korábbi határozatában kimondta, miután két külön adatkezelési céllal állunk szemben, külön-külön hozzájárulás is szükséges. (ezzel már korábban foglalkoztunk>>>).
  • A regisztrációt ösztönző megoldás abban az esetben nem kifogásolandó, ha az adatkezelés fő célja direkt marketing tevékenység, és az adatkezelés körülményeiről egyértelmű és megfelelő előzetes tájékoztatást kapnak az érintettek.
  • Nem biztosította az adatkezelő, hogy az érintettek választhassanak, hogy mely szervezetek részére továbbítsa az adatkezelő a személyes adatokat.
  • „Az adatkezelő a Szabályzatban nem adott megfelelő tájékoztatást az adatkezelés céljairól, mivel nem jelölte meg előzetesen az adatkezelés egyik fő célját, az anyagi ellenszolgáltatás ellenében történő értékesítést.
Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a [email protected], vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.]]>