A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

Tájékoztatni kell a fogyasztókat a vitarendezési platformról

fogyasztóbarátAhogy már 2016 februárjában is említettük, plusz tájékoztatási kötelezettségük lett a webshopoknak, mégpedig az alábbiak miatt: 
Az Európai Parlament és Tanács 2013. május 21-i 524/2013/EU rendelete a fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról (fogyasztói online vitarendezési irányelv) 14. cikk (1) és (2) bekezdése szerint:
Az Unióban letelepedett, online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett kereskedőknek (…)  meg kell jeleníteniük a honlapjukon az online vitarendezési platformra mutató elektronikus linket. Ennek a linknek a fogyasztók számára könnyen elérhetőnek kell lennie. Az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett, az Unióban letelepedett kereskedőknek meg kell adniuk az e-mail címüket is.

Az Unióban letelepedett, online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett azon kereskedőknek, akik kötelesek egy vagy több alternatív vitarendezési fórumot igénybe venni a fogyasztókkal fennálló vitáik rendezéséhez, vagy erre kötelezettséget vállalnak, tájékoztatniuk kell a fogyasztókat az online vitarendezési platform létezéséről, valamint arról a lehetőségről, hogy az online vitarendezési platform felhasználható a vitáik rendezéséhez. Emellett az online vitarendezési platformra mutató elektronikus linket kell megjeleníteniük honlapjukon, illetve, ha az ajánlatot e-mailben teszik, akkor az adott e-mailben. Ezt az információt fel kell tüntetni adott esetben az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződés általános feltételei között is. A vitarendezési platform címe: //webgate.ec.europa.eu/odr

Webáruház indításának feltételeire kíváncsi? Webshopot szeretne indítani, de nem érti a jogi tennivalókat? Szeretné egyben letudni a webshop jogi szabályozását? Mindig friss ÁSZF-et szeretne? Készíttesse el ÁSZF-ét és adatkezelési tájékoztatóját a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket!
Net-jog.hu, Webshopjog.hu, Ittvasarolhatsz.hu