A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

Számlázással kapcsolatos 2017-es változások

webshop könyvelésA számlák kiállításakor több dologra is figyelnünk kell, hogy minden szabálynak megfeleljünk. Partnerünk, a Webshopkonyveles.hu összefoglalója:Első, talán a legfontosabb tényező, hogy minden rubrikát ki kell töltenünk és az aláírást, valamint a pontos dátum megadását sem felejthetjük el.

A korábbi szabályozások szerint a kibocsátónak fel kellett tüntetnie a vevő adószámának (csoportos esetben a csoportazonosítójának) az első nyolc számjegyét is. Erre abban az esetben volt szükség, ha az adóalanyra áthárított adó elérte, vagy meghaladta az 1.000.000 forintot; illetve az értékesítő gazdasági céllal telepedett le, vagy lakóhelye (esetleg tartózkodási helye) belföldön található.

2017. január 1-től a határ 100.000 Ft-ra módosult.
Ha az áthárított adó mértéke eléri a 100.000 forintot, akkor kötelező feltüntetni az érintettek adószámát a számlán.

Mindez különösen fontos, főleg akkor, ha valaki élni kíván az áfalevonási jogával. Ebben az esetben ugyanis mindenképp szükség van a szabályosan kiállított számlára, ami tartalmazza a meghatározott tartalmi elemeket.
Egy vállalkozás irányítása teljes embert kíván, ennek ellenére minden vállalkozónak saját felelőssége, hogy figyelemmel kísérje a jogszabály változásokat. A webshopkonyveles.hu-n a könyvelés mellett ezt is nyugodtan ránk bízhatja.

Rimay Tamás, ügyvezető – webshopkonyveles.hu