A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

kamerás adatvédelem

Autó megfigyelése közterületen

Állásfoglalást adott ki a NAIH, melynek alapja az a kérdés volt, hogy megfigyelhetjük-e a közterületen (utcán) a saját autónkat. Az állásfoglalás lényege: 

„Az infotv. rendelkezései alapján egy ember arca, képmása személyes adatnak, a képfelvétel készítése, valamint az adatokon elvégzett bármely művelet pedig adatkezelésnek minősül, amihez – külön törvényi felhatalmazás hiányában – az érintett hozzájárulása szükséges.”

„(…) Magánszemély térfigyelő kamerát csak úgy helyezhet el a saját ingatlanán, hogy azzal kizárólag a saját tulajdonban álló ingatlan területét lehessen megfigyelni, így annak látószöge nem irányulhat sem más személy kizárólagos tulajdonában álló ingatlanára, sem pedig közterületre. A  hatályos szabályozás szerint ugyanis közterületi térfigyelő rendszert csak a rendőrség és a közterület-felügyelet üzemeltethet.”

A kamerás adatvédelmi szabályzat, az érdekmérlegelési teszt, vagy a hatásvizsgálat elkészítésében, segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a [email protected], vagyaz ajánlatkérő űrlapunkon.