A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Telefon: +36 30 622 41 79 (H-Cs 10 és 12, illetve 13 és 15 óra között)

Központi e-mail:

Irodánk: 2119 Pécel, Álmos vezér utca 24.

kamerás adatvédelem

Autó megfigyelése közterületen

Állásfoglalást adott ki a NAIH, melynek alapja az a kérdés volt, hogy megfigyelhetjük-e a közterületen (utcán) a saját autónkat. Az állásfoglalás lényege: 

“Az infotv. rendelkezései alapján egy ember arca, képmása személyes adatnak, a képfelvétel készítése, valamint az adatokon elvégzett bármely művelet pedig adatkezelésnek minősül, amihez – külön törvényi felhatalmazás hiányában – az érintett hozzájárulása szükséges.”

“(…) Magánszemély térfigyelő kamerát csak úgy helyezhet el a saját ingatlanán, hogy azzal kizárólag a saját tulajdonban álló ingatlan területét lehessen megfigyelni, így annak látószöge nem irányulhat sem más személy kizárólagos tulajdonában álló ingatlanára, sem pedig közterületre. A  hatályos szabályozás szerint ugyanis közterületi térfigyelő rendszert csak a rendőrség és a közterület-felügyelet üzemeltethet.”

A kamerás adatvédelmi szabályzat, az érdekmérlegelési teszt, vagy a hatásvizsgálat elkészítésében, segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagyaz ajánlatkérő űrlapunkon.