A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

2 millió Ft-os adatvédelmi bírság!

adatvédelmi szakértő2.000.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a www.scnetwork.com/hu weboldal adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető cég adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül: A 2.000.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • A regisztráció során a rendszer semmilyen formában nem követelte meg az „Adatvédelmi NYILATKOZAT” című dokumentum elfogadását, holott „az adatkezelőknek olyan megoldást kell a hozzájárulás beszerzése tekintetében alkalmazniuk, amelynek nyomán egyértelmű hozzájárulást adhatnak az érintettek”. Továbbá a határozat szerint „a tájékoztatót a honlap nyitóoldalán szükséges elérhetővé tenni”.
  • Az adatkezelő nem adott semmilyen tájékoztatást az adatkezelés céljáról.
  • Az adatkezelő elmulasztotta egyértelműen és kifejezetten megjelölni adatkezelésre vonatkozó szabályzatában az adatfeldolgozó személyét.
  • Az adatkezelő nem tüntette fel a nevét, elérhetőségét.
  • Az adatkezelő nem tájékoztatta „az érintetteket az adatkezelés időtartamáról, a személyes adataik kezelésének szabályait tartalmazó hatályos jogszabályról (…), hallgatott továbbá az adatfeldolgozó igénybevételéről, továbbá az érintetti jogokról és jogérvényesítési lehetőségekről.
  • „A regisztrációs felületen nem került elhelyezésre az adatvédelmi tájékoztató elfogadására és az önkéntes adatszolgáltatáshoz történő hozzájárulásra szolgáló felhasználói beleegyezés megadására hivatott külön felület.”
Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a [email protected], vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.]]>