A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

800.000 Ft-os adatvédelmi bírság!

adatvédelmi szakértő800.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a www.csajokespasik.hu weboldal adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető cég adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül: A 800.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Nem felelt meg a weboldal adatkezelési szabályzata az adatvédelmi követelményeknek, mert az nem jelölte meg a regisztrációs életkor alsó határát.
  • A weboldalra regisztrálhattak 16. életévüket be nem töltött kiskorúak is, törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül (pedig lehet írásban kérni a szülőktől hozzájáruló nyilatkozatot): „a Kötelezett nem adott megfelelő jogszabályi indokot arra, hogy miért regisztrálhattak társkeresésre irányuló szolgáltatásra 16. életévüket be nem töltött kiskorúak törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül, így a Kötelezett által folytatott gyakorlat megfelelő jogalap hiányában az Infotv. 6. § (3) bekezdésébe ütközik, jogellenes adatkezelést valósít meg.”
  • A weboldal adatvédelmi gyakorlata sértette az Infotv. 4. § (1) bekezdése által előírt tisztességes adatkezelés követelményét, „hiszen ennek a jogi-morális kategóriának nem felel meg az az adatkezelés, melynek során 16 éven aluli kiskorúak személyes adatait kezelik és teszik hozzáférhetővé társkeresés céljára.”
Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a [email protected], vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.]]>