A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

Adatvédelmi bírság az álláskereső oldalaknak

adatvédelmi nyilatkozatA Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 200.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki a www.profession.hu, www.startapro.hu és a www.jobmonitor.hu-t üzemeltető Sanoma Zrt.-nek. A NAIH határozatában megállapította, hogy weboldalak adatkezelési tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságot szab ki a működtető cégre. A 200.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Tévesen tájékoztatták a felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról rendelkező jogszabályról (az Infotv helyett Avtv.).
  • Az adatvédelmi szabályzatukban még tévesen az adatvédelmi biztosra hivatkoztak.
  • Nem különült el a hírlevél-küldésre és a weblapra történő regisztrációhoz való hozzájárulás – ahogy a NAIH korábbi határozatában kimondta, miután két külön adatkezelési céllal állunk szemben, külön-külön hozzájárulás is szükséges. (ezzel már korábban részletesen foglalkoztunk>>>).
  • Az üzemeltető cég az anonim álláshirdetések www.profession.hu oldalon történő jelenlegi gyakorlat szerinti megjelentetésével és az azokra érkező pályázatok során létrejövő adatkezelésekkel nem tett eleget az Infotv előzetes tájékoztatásra vonatkozó előírásainak, valamint sértette a tisztességes adatkezelés elvét és az érintetteknek az Info törvényben biztosított jogait: pl. adatok törlésének, helyesbítésének joga, tájékoztatás a kezelt adatokról.
Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a [email protected], vagy további elérhetőségeinken. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.]]>