A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

Újabb adatvédelmi bírság

adatvédelmi nyilatkozatA Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 100.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki a tavkapcs.hu weboldal üzemeltetőjére. A weboldal adatvédelmi tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek: A bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Tévesen tájékoztatták a felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról rendelkező jogszabályról (az Infotv helyett Avtv.).
  • A weboldalra regisztrálhattak 16. életévüket be nem töltött kiskorúak is, törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül (pedig lehet írásban kérni a szülőktől hozzájáruló nyilatkozatot).
  • Az adatkezelési nyilatkozatukban nem rendelkeztek az adatkezelés jogalapjáról, az adatkezelés céljáról és az adatkezelés időtartamáról. 
Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a [email protected], vagy további elérhetőségeinken. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.]]>