A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

Adatvédelmi bírság a Randik.hu-nak

adatvédelmi nyilatkozatIsmét egy társkereső honlap adatkezelése bizonyult jogellenesnek. A NAIH határozatában megállapította, hogy a randik.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül. A 170.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Tévesen tájékoztatták a felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról rendelkező jogszabályról (az Infotv helyett Avtv.).
  • Az adatvédelmi szabályzatukban még tévesen az adatvédelmi biztosra hivatkoztak.
  • Nem nyújtottak megfelelő tájékoztatást a honlapon elérhető „Adatkezelési szabályzat” elnevezésű szabályzatukban a hírlevélről való leiratkozás lehetőségeiről sem az alapszolgáltatással összefüggő, sem az elektronikus hirdetésküldési szolgáltatással összefüggésben küldött hírlevelek esetében.
  • A weboldalra regisztrálhattak 16. életévüket be nem töltött kiskorúak is, törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül (pedig lehet írásban kérni a szülőktől hozzájáruló nyilatkozatot).
  • Nem különült el a hírlevél-küldésre és a weblapra történő regisztrációhoz való hozzájárulás – ahogy a NAIH korábbi határozatában kimondta, miután két külön adatkezelési céllal állunk szemben, külön-külön hozzájárulás is szükséges. (ezzel már korábban foglalkoztunk>>>).
Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a [email protected], vagy további elérhetőségeinken. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.]]>