A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

A 2012-es fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről

Itt vásárolhatsz!A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság felügyelőségei 2012-ben összesen 165 webáruházat vontak ellenőrzés alá, melyek közül 65 már a korábbi évek során is vizsgált és kifogásolt webshop volt. Az ellenőrzött webáruházak közül 116 esetében tártak fel a felügyelőségek valamilyen jogsértést(!), amely 70%-os kifogásolási arányt eredményezett.

A felügyelőségek 2 alkalommal tapasztalták azt, hogy a kiszállított termék nem felelt meg a honlapon közzétett tulajdonságoknak. Ugyancsak 2 esetben fordult elő, hogy a ténylegesen fizetendő vételár nem egyezett azzal, amelyet a vállalkozás a megrendelés elfogadásaként küldött visszaigazolásban megjelölt. Mindössze egy olyan próbavásárlás történt az idei témavizsgálat során, amikor a vállalkozás a megrendelt terméket – a honlapon feltüntetettekhez képest – később szállította ki.

A vizsgálat keretében mindössze egyetlen olyan vállalkozás volt, amely az elállást követően nem fizette vissza a vételárat, illetve a kiszállítási költséget. (forrás: nfh.hu)

Az ellenőrzés során előforduló gyakori jogsértésekről a „Félperces” rovatunkban adunk kérdezz-felelek formában tájékoztatást.

Ha bizonytalan általános szerződési feltételeinek jogszerűségében, pontosságában, kérje webshop auditunkat! >>> Orvosoljuk a hibákat, és nem kell félnie tovább az ellenőröktől.

]]>