A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

8,5 millió Ft-os adatvédelmi bírság!

adatvédelmi szakértő8,5 millió Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az ingatlandepo.com/ingatlanbazár.com weboldalakat üzemeltető cégnek. Másodjára. Lássuk az ügy rövid történetét időrendben: 2012 nyarán az adatvédelmi hatóság 10 milliós forintos bírsággal sújtotta a fenti weboldalakat működtető vállalkozást. 2013 tavaszán a bíróság eljárási hiba miatt hatályon kívül helyezte a bírságról szóló határozatot. És elérkeztünk 2014-hez. A hatóság újabb határozatot hozott, melyben most 8,5 millió Ft-os bírsággal sújtja az ingatlanbazár.com-ot. A bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Nem tett eleget a cég a tájékoztatási kötelezettségének, hiszen az adatkezelési tájékoztatót nem a regisztráció előtt, hanem csak a regisztráció után lehetett elolvasni.
  • A kapcsolatfelvételi űrlapon aránytalanul sok személyes adat megadását írja elő a weboldal.
  • A cég az ügyfelek kérésének ellenére nem törölte az ingatlanhirdetéseket, csak akkor, ha az ügyfelek kifizették a fennálló tartozásukat a cégnek – azaz nem csak a fizetési kötelezettségük rendezéséhez szükséges adatokat (pl. név, lakcím), hanem más, több személyes adatot is kezelt a társaság.
Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a [email protected]Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!]]>