A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

Adatvédelmi bírság a párom.hu-nak

adatvedelelmi szakertoFolytatódik az adatvédelmi bírságok kiszabása, mi pedig folytatjuk ezen határozatok rövid ismertetését. A NAIH szeptemberi határozatában megállapította, hogy a parom.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek. A 200.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • A weboldalra regisztrálhattak 16. életévüket be nem töltött kiskorúak is, törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül (pedig lehet írásban kérni a szülőktől hozzájáruló nyilatkozatot).
  • Nem különült el a hírlevél-küldésre és a weblapra történő regisztrációhoz való hozzájárulás – ahogy a NAIH korábbi határozatában kimondta, miután két külön adatkezelési céllal állunk szemben, külön-külön hozzájárulás is szükséges. (ezzel már korábban foglalkoztunk>>>).
  • A weboldal adatkezelési tájékoztatójában nem került részletezésre az adatkezelés jogalapja, az adatkezelés célja.
  • A weboldal adatkezelési tájékoztatóban nem tájékoztatták az érintetteket a jogorvoslati lehetőségekről.
Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a [email protected], vagy további elérhetőségeinken. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.]]>