A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

Itt az új online szerencsejáték törvény

online szerencsejátékAz Országgyűlés 2013.06.27-én megszüntette az online kártyajátékok és lóversenyfogadás liberalizációját és állami koncesszióhoz kötött valamennyi, hírközlési rendszerek útján szervezett sportfogadást, valamint kártya- és kaszinójátékot. A fontosabb szabályok:

  • A magántársaságok a jövőben 5 évre kaphatnak engedélyt az internetes sportfogadás-szervezésre, ami után játéktípusonként évi 100 millió forint koncessziós díjat, továbbá kéthetente játékadót, negyedévente pedig felügyeleti díjat kell fizetniük.
  • Az állami szerencsejáték-szervező alanyi jogon vehet részt mindhárom online tevékenységben.
  • Az elfogadott változtatások értelmében az érintett társaságoknak ellenőrizniük kell a regisztrálók adatait, a 18 éven aluliak jelentkezését el kell utasítaniuk, az engedéllyel nem rendelkező online szervezők oldalait pedig az NMHH blokkolja.
  • A koncessziós engedélyek, illetve koncessziós jogok kiadásáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dönt. Az engedélyek és koncessziós szerződések legfeljebb öt évre szólhatnak, de számuk nem korlátozott.
  • A távszerencsejáték játékadója a tiszta játékbevétel – vagyis a befizetett tétek és a kifizetett nyeremények különbségének – 20 százaléka, míg a szerencsejáték-felügyeleti díj a bevétel 2,5 százaléka, de legalább 100 ezer forint és legfeljebb 50 millió forint.
  • A játékosoknak a legális internetes szerencsejátékból származó jövedelem után nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.
]]>