Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Szűrés a következőre

adatvédelmi tanácsadás

A webshopok és a GDPR (2. rész)

2018. március 3. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi tisztviselő, adatvédelmi törvény, DPO, GDPR, GDPR nyilvántartás, GDPR tanácsadás, internet ügyvéd, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webjog, webshop adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshopjogász, WebshopÜgyvéd

GDPR ügyvédKomoly kihívás lesz a webáruházaknak a május 25-től alkalmazandó Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) rendelkezéseinek való megfelelés, főleg azzal a ténnyel, hogy közel 300-szorosára növekszik ezután a kiszabható maximális adatvédelmi bírság tétele. 9 pontban foglaltuk össze a webshopok tennivalóit, fő feladatait a GDPR-ral kapcsolatban. 2. rész:

5. ADATFELDOLGOZÓI SZERZŐDÉSEK KÖTÉSE

Ha eddig nem, most itt az ideje, hogy szerződésben szabályozza a webáruház a vele kapcsolatban álló adatfeldolgozók (tárhely-szolgáltató, futár, könyvelő stb.) adatvédelemmel kapcsolatos feladatait. Az adatfeldolgozói szerződésnek tartalmaznia kell az adatkezelés tárgyát, időtartamát, jellegét és célját, a személyes adatok típusát, az érintettek kategóriáit, valamint a felek kötelezettségeit és jogait.

A webáruház az adatfeldolgozó tevékenységéért felelősséggel tartozik: ha az adatkezelést a webshop nevében más végzi, a webshop kizárólag olyan adatfeldolgozókat vehet igénybe, akik vagy amelyek megfelelő garanciákat nyújtanak az adatkezelés a rendelet követelményeinek való megfelelését és az érintettek jogainak védelmét biztosító, megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására.

6. NYILVÁNTARTÁS VEZETÉSE

A rendelet értelmében az adatkezelő és adatfeldolgozó és – ha van ilyen – a webshop/adatfeldolgozó képviselője a felelősségébe tartozóan végzett adatkezelési tevékenységekről nyilvántartást vezet. A nyilvántartás-vezetési kötelezettségek nem vonatkoznak a 250 főnél kevesebb személyt foglalkoztató vállalkozásra vagy szervezetre, kivéve,
• ha az általa végzett adatkezelés az érintettek jogaira és szabadságaira nézve valószínűsíthetően kockázattal jár,
• ha az adatkezelés nem alkalmi jellegű, vagy
• ha az adatkezelés kiterjed a személyes adatok különleges kategóriáinak vagy büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és bűncselekményekre vonatkozó személyes adatoknak a kezelésére.
Egy webshop esetén nem alkalmi jellegű az adatkezelés, így kötelező lesz minden webáruház számára jövőben nyilvántartást vezetni, a rendeletben meghatározott adatokkal, felépítéssel.

7. ADATBIZTONSÁG

A GDPR előírja, hogy a webshopnak és az adatfeldolgozónak is – a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével – megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket kell végrehajtania annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja. Ennek megfelelően szükséges a webáruházak informatikai, adatbiztonsági rendszerének felülvizsgálata, és annak folyamatos fejlesztése.

8. GYORS INTÉZKEDÉS

A webshopnak indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül kell tájékoztatnia az érintettet a jogai érvényesítésével kapcsolatos intézkedésekről.

Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

Ha a webshop nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be az adatvédelmi hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

9. ADATKEZELÉS A WEBSHOPOT ÜZEMELTETŐ CÉGEN BELÜL

Megfelelve a beépített adatvédelem (privacy by design) követelményének, nem csak formálisan, hanem belső folyamataikban is meg kell felelniük a webshopoknak a GDPR előírásainak. Ennek keretében szükséges a belső adatvédelmi szabályzatok elkészítése. Szükséges rögzíteni az egyes rendszerekhez, nyilvántartásokhoz való jogosultságok, feladatok kezelését, az adatbiztonsági követelményeket, illetve az ennek való megfelelést, továbbá az adatvédelmi incidensek kezelésének szabályait, folyamatát.

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató elkészítésére, weboldalának GDPR felkészítésére a net-jog@net-jog.hu-nAjánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! A fejlesztési teendőkben is segítünk.

A webshopok és a GDPR (1. rész)

2018. február 17. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi tisztviselő, DPO, GDPR, GDPR nyilvántartás, GDPR tanácsadás, internet ügyvéd, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, webshopjogász, WebshopÜgyvéd

GDPRKomoly kihívás lesz a webáruházaknak a május 25-től alkalmazandó Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) rendelkezéseinek való megfelelés, főleg azzal a ténnyel, hogy közel 300-szorosára növekszik ezután a kiszabható maximális adatvédelmi bírság tétele. 9 pontban foglaltuk össze a webshopok tennivalóit, fő feladatait a GDPR-ral kapcsolatban. 1. rész (az első négy pont):

1. ADATVÉDELMI TISZTVISELŐ KINEVEZÉSE

A GDPR szerint a webshop és az adatfeldolgozó adatvédelmi tisztviselőt jelöl ki minden olyan esetben (…) ha a webshop vagy az adatfeldolgozó fő tevékenységei olyan adatkezelési műveleteket foglalnak magukban, amelyek jellegüknél, hatókörüknél és/vagy céljaiknál fogva az érintettek rendszeres és szisztematikus, nagymértékű megfigyelését teszik szükségessé. Az Európai Parlament és a Tanács 95/46/EK irányelvének 29-es cikke alapján létrehozott adatvédelmi munkacsoport az adatvédelmi tisztségviselő intézményével kapcsolatban kiadott iránymutatásában megemlíti azon cégeket is, amelyek viselkedésalapú reklámokat alkalmaznak. Ma az esetek nagy százalékában ebbe a körbe esik valamennyi webáruház. Tehát a webáruházak többségének gondoskodnia kell adatvédelmi tisztviselő kijelöléséről. Az adatvédelmi tisztviselő lehet az adott webshopot üzemeltető cég alkalmazottja, vagy az adatfeldolgozó munkavállalója, továbbá a feladatot el lehet látni szolgáltatási szerződés keretében is, pl. megbízni ügyvédet, adatvédelmi szakértőt. Az adatvédelmi tisztviselő – többek között – tájékoztat és szakmai tanácsot ad a webshop, továbbá az adatkezelést végző alkalmazottak részére a kötelezettségeikkel kapcsolatban, ellenőrzi az adatvédelmi rendelkezéseknek, továbbá a webshop vagy az adatfeldolgozó személyes adatok védelmével kapcsolatos belső szabályainak való megfelelést, ideértve a feladatkörök kijelölését, az adatkezelési műveletekben vevő személyzet tudatosság-növelését és képzését, valamint a kapcsolódó auditokat is.

2. ADATVÉDELMI INCIDENS KEZELÉSE

Az adatvédelmi incidens a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

Az adatvédelmi incidens fizikai, vagyoni vagy nem vagyoni károkat okozhat a természetes személyeknek, többek között a személyes adataik feletti rendelkezés elvesztését vagy a jogaik korlátozását, a hátrányos megkülönböztetést, a személyazonosság-lopást vagy a személyazonossággal való visszaélést, a pénzügyi veszteséget, az álnevesítés engedély nélküli feloldását, a jó hírnév sérelmét, a szakmai titoktartási kötelezettség által védett személyes adatok bizalmas jellegének sérülését, illetve a szóban forgó természetes személyeket sújtó egyéb jelentős gazdasági vagy szociális hátrányt.

Az adatvédelmi incidenst a webshopnak indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, be kell jelentenie az adatvédelmi hatóságnak (egy erre szolgáló ún. adatvédelmi incidens jegyzőkönyv minta segítségével, melynek tartalmát pontosan meghatározza a GDPR), kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is. Az adatfeldolgozónak is feladata, hogy az adatvédelmi incidenst, az arról való tudomásszerzését követően indokolatlan késedelem nélkül bejelentse a webáruháznak. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, a webshop indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja a vásárlókat az adatvédelmi incidensről (erre is ki kell dolgoznia a webáruháznak a megfelelő nyilatkozatot).

3. BIZONYÍTÁSI TEHER

Május 25-étől, amennyiben az adatkezelés az érintett hozzájárulásán alapul, a webshopnak kell tudni bizonyítania, hogy az adatkezelési művelethez az érintett, a vásárló hozzájárult. Garanciákkal szükséges biztosítani azt, hogy az érintett tisztában legyen azzal a ténnyel, hogy hozzájárulását adta, valamint azzal, hogy ezt milyen mértékben tette. A webshop előre megfogalmazott hozzájárulási nyilatkozatról kell, hogy gondoskodjon, amelyet érthető és könnyen hozzáférhető formában kell a felhasználók rendelkezésére bocsátani. A nyilatkozat nyelvezetének világosnak és egyszerűnek kell lennie, és nem tartalmazhat tisztességtelen feltételeket. Ahhoz, hogy a hozzájárulás tájékoztatáson alapulónak minősüljön, az érintettnek legalább tisztában kell lennie a webshopot üzemeltető kilétével és a személyes adatok kezelésének céljával. A hozzájárulás megadása nem tekinthető önkéntesnek, ha az érintett nem rendelkezik valós vagy szabad választási lehetőséggel (külön hozzájárulás a regisztrációhoz, külön a hírlevél-küldéshez, külön a profilalkotáshoz, cookie-kezeléshez), és nem áll módjában a hozzájárulás anélküli megtagadása vagy visszavonása, hogy ez kárára válna.

4. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓK FRISSÍTÉSE

Valamennyi webshopnak frissítenie kell (vagy akár újat készíteni) az adatkezelési tájékoztatóját. Az adatkezelésről szóló tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell nyújtani, elkülönítve az ÁSZF-től! Az információkat írásban (akár elektronikusan) kell megadni.

Az adatkezelési tájékoztatónak tartalmaznia kell az alábbiakat:

• a webshopot üzemeltetőt és elérhetőségeit;
• az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségeit, ha van ilyen;
• a személyes adatok tervezett kezelésének célja, az adatkezelés jogalapját, a webshop vagy harmadik fél jogos érdekei;
• a személyes adatok címzettjeit, ha van ilyen;
• adott esetben annak tényét, hogy a webshop harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat (…)

(a cikket hamarosan folytatjuk a 2. résszel)

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató elkészítésére, weboldalának GDPR felkészítésére a net-jog@net-jog.hu-nAjánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! A fejlesztési teendőkben is segítünk.

Az adatvédelmi nyilvántartás a GDPR-ban

2018. január 20. | adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi tisztviselő, adatvédelmi törvény, GDPR, GDPR nyilvántartás, GDPR tanácsadás, internet ügyvéd, internetjog, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog

gdpr tanácsadásAz Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) 30. cikke szerint minden adatkezelő és – ha van ilyen – az adatkezelő képviselője a felelősségébe tartozóan végzett adatkezelési tevékenységekről nyilvántartást vezet.

A nyilvántartás-vezetési kötelezettségek nem vonatkoznak a 250 főnél kevesebb személyt foglalkoztató vállalkozásra vagy szervezetre, kivéve,

  • ha az általa végzett adatkezelés az érintettek jogaira és szabadságaira nézve valószínűsíthetően kockázattal jár,
  • ha az adatkezelés nem alkalmi jellegű, vagy
  • ha az adatkezelés kiterjed a személyes adatok különleges kategóriáinak vagy büntetőjogi felelősség megállapítására vonatkozó határozatokra és bűncselekményekre vonatkozó személyes adatoknak a kezelésére.

A nyilvántartásnak számos adatot kell tartalmaznia, melyet a rendelet részletesen felsorol.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv) jogharmonizációs célú módosításáról szóló előterjesztésről itt>>> írtunk.

A rendelet főbb rendelkezéseit  – főleg a nagyobb változásokra koncentrálva – az alábbiakban foglaltuk össze: letöltés>>>.

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Ez történt velünk 2017-ben

2017. december 27. | adatvédelem, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi tisztviselő, ászf készítés, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, internetjog, jogtanácsos, net-jog, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog, webshop, webshop jog, webshopjogász

netjog

Így, december vége felé közeledve ismét összefoglaljuk, mi minden történt a Net-jog.hu-val ebben az évben. Röviden: új iroda, “A” minősítés, új szolgáltatások, médiaszereplések. Köszönjük a bizalmat! 

  • Az Opten Kft. “A”, azaz – kiváló minősítésben részesítette a Net-jog.hu Kft.-t. Ez azt jelenti, hogy cégünk az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője, a vele való üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.
  • Elindítottuk az igen népszerű, a webáruházak jogi megfelelőségét tanúsító “Itt vásárolhatsz!” logónkat bemutató weboldalunkat (Ittvasarolhatsz.hu). Már keresni is lehet a szerintünk megbízható webshopok között, az adatbázist folyamatosan frissítjük.
  • netjogMájusban megnyitottuk a Pécelen található irodánkat. Az iroda az M0-s autóútról könnyen megközelíthető.
  • Nagy népszerűségnek örvend a webshopok számára folyamatos biztonságot kínáló jogi szolgáltatásainkat bemutató weboldalunk, melyet a webáruház üzemeltetők a WebshopJog.hu-n keresztül érnek el.
  • Több telt házas előadást tartottunk az e-kereskedelmi jog, és a GDPR kérdéseiről számos konferencián.
  • A Net-jog.hu továbbra is három ügyvédi irodával működik együtt tevékenysége során.
  • Nézettségünk dinamikusan növekszik, májusban például egy nap alatt 1145 (!) olvasónk volt. Köszönjük szépen!
  • Ügyfeleink száma már közel 800-ra tehető, elégedettségének néhány kedves ügyfél itt adott hangot.
  • Több alkalommal szerepeltünk a HírTv, a TV2 és az ATV műsorában.
  • Ismét részt vettünk a március 30-án Budapesten megrendezett Ecommerce Expo-n, ahol rengeteg érdeklődő kereste fel a standunkat.
  • netjogTovábbra is valamennyi általunk készített szabályzat, tájékoztató (pl. adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi nyilatkozat), egyéb dokumentum (pl. játékszabályzat) vonatkozásában felelősséget, azaz bírsággaranciát vállalunk. A teljes értékű garancia-nyújtás lehetőségét pénzügyi partnerünknek, a Generali Providencia Biztosító Zrt.-nek köszönhetjük.

Net-jog csoport = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2018-ban is! Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Net-jog.hu 2018-ban is: Net-jog.huWebshopjog.huIttvasarolhatsz.hu 

Ünnepi ügyelet

2017. december 18. | adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi tisztviselő, ászf készítés, internet ügyvéd, jogtanácsos, karácsony, net-jog, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog, webshopjogász

net-jog.huMiután nagyon sok weboldal, webshop januárban tervezi az indulását, ezért a Net-jog.hu az ünnepek alatt is fogadja az árajánlat kéréseket, illetve e-mailes ügyeletet (telefonon nem vagyunk elérhetők január 3-ig) látunk el, és igyekszünk mindenkinek néhány órán belül válaszolni.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Mindig friss ÁSZF-et szeretne? Készíttesse el ÁSZF-ét és adatkezelési tájékoztatóját a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot ÁSZF-ének, adatkezelési tájékoztatójának elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! 

Net-jog.hu 2018-ban is: Net-jog.huWebshopjog.huIttvasarolhatsz.hu 

Nyári ügyelet

2017. július 31. | adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, ászf, ászf készítés, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog, webshopjogász

webshopjogaszTájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a nyári szabadságolások miatt augusztus 10-25. között korlátozottan érhetők el munkatársaink, azonban tekintettel arra, hogy sok webshop szeptemberben tervezi az indulását, ezért a Net-jog.hu ezen időszak alatt is fogadja az árajánlat kéréseket, illetve e-mailes ügyeletet látunk el, és igyekszünk mindenkinek néhány órán belül válaszolni.

Kellemes nyarat kívánunk!

Kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérő űrlapunkon>>>, további elérhetőségeinken>>>.  Már folyamatos jogvédelmet is biztosítunk a webshopok számára: Webshopjog.hu

Ez volt 2016.

2016. december 27. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, angol ÁSZF, fogyasztóvédelem, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, internetjog, jogtanácsos, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértőLassan már hagyomány itt a Net-jog.hu-n, hogy így év vége felé közeledve összefoglaljuk, mi minden történt velünk egész évben. Íme:

  • Elindítottuk a webshopok számára folyamatos biztonságot kínáló jogi szolgáltatásainkat, melyeket a webáruház üzemeltetők a WebshopJog.hu-n keresztül érnek el.
  • Ősztől elérhető az igen népszerű, a webáruházak jogi megfelelőségét tanúsító “Itt vásárolhatsz!” logónkat bemutató weboldal (Ittvasarolhatsz.hu). 2017 nyarától már keresni is lehet a szerintünk megbízható webshopok között.
  • Több telt házas előadást tartottunk az e-kereskedelmi jog kérdéseiről számos konferencián.
  • A Net-jog.hu továbbra is három ügyvédi irodával működik együtt tevékenysége során. Ügyvédeink cégeljárást is intéznek, büntető ügyben védelmet látnak el és polgári peres képviseletet is ellátnak. 
  • Nézettségünk továbbra is dinamikusan növekszik, decemberben például egy nap alatt 579 (!) olvasónk volt. Köszönjük szépen!
  • Ügyfeleink száma már közel 500-ra tehető, elégedettségének néhány kedves ügyfél itt adott hangot.
  • Több alkalommal szerepeltünk a TV2 és a ClassFM műsorában, és cikket közöltünk több országos napilapban is.
  • Továbbra is valamennyi általunk készített szabályzat, tájékoztató (pl. adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi nyilatkozat), egyéb dokumentum (pl. játékszabályzat) vonatkozásában felelősséget, azaz bírsággaranciát vállalunk. A teljes értékű garancia-nyújtás lehetőségét pénzügyi partnerünknek, a Generali Providencia Biztosító Zrt.-nek köszönhetjük.

Net-jog csoport = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2017-ben is! Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Félperces: Webshopjog

2016. szeptember 24. | adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, ászf minta, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, internetjog, jogtanácsos, net-jog, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértő

Kérdés: Olyan internetjogi szolgáltatást keresek, melynek segítségével folyamatosan friss marad az ÁSZF-em, és az adatkezelési tájékoztatóm. Arra ugyanis nincs időm, hogy mindig a jogszabály-változásokat bújjam. Létezik ilyen?

Válasz: Igen. Tavasszal elindítottuk a webshopok számára folyamatos biztonságot kínáló jogi szolgáltatásainkat, melyek egyre népszerűbbek a webáruházak körében, és amelyeket a webáruház üzemeltetők a WebshopJog.hu-n keresztül érnek el.

Net-jog.hu = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával! Már angolul is készítünk ÁSZF-et és adatkezelési tájékoztatót. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Webshopok jogi kockázatai

2016. június 5. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, bírsággarancia, fogyasztó, fogyasztóvédelem, garancia, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, naih, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértőAz alábbiakban összefoglaljuk, hogy a webáruházak milyen jogi hátrányokra számíthatnak, amennyiben nem jogszerű a tevékenységük. Főleg a lehetséges bírságokra koncentrálunk.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 47/C. § (1) bekezdése szerint a fogyasztóvédelmi előírások megszegése esetén a bírság összege 15 ezer forinttól (…) 500 ezer forintig, illetve a fogyasztók széles körének testi épségét, egészségét sértő vagy veszélyeztető, továbbá a fogyasztók széles körének jelentős vagyoni hátrányt okozó jogsértés esetén a vállalkozás éves nettó árbevételének 5%-áig, az Szt. hatálya alá nem tartozó vállalkozás esetén 5 millió forintig terjedhet.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény 61. § (1) bekezdése szerint, amennyiben a webshopnak jogsértő az adatkezelése, úgy a hatósági eljárásban hozott határozatában a NAIH
a) megállapíthatja a személyes adatok jogellenes kezelésének vagy feldolgozásának tényét,
b) elrendelheti a valóságnak nem megfelelő személyes adat helyesbítését,
c) elrendelheti a jogellenesen kezelt vagy feldolgozott személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítését,
d) megtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását,
e) megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását,
f) elrendelheti az érintett tájékoztatását, ha azt az adatkezelő jogellenesen tagadta meg, valamint
g) bírságot szabhat ki, melynek mértéke 100 ezertől 20 millió forintig terjedhet.

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról  szóló 2008. évi XLVII. törvény 17. §-a szerint szintén 15 ezer forinttól (…) 500 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki a fogyasztóvédelmi hatóság a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi, internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Elindult a WebshopJog.hu!

2016. május 12. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, fogyasztó, fogyasztóvédelem, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

webshop ászf jogA Net-jog.hu 5 éves születésnapja alkalmából elindítottuk a webshopok számára folyamatos biztonságot kínáló jogi szolgáltatásainkat, melyeket a webáruház üzemeltetők a WebshopJog.hu-n keresztül érnek el.

Olyan csomagokat kínálunk, melyek megrendelése esetén a webshopoknak nem kell többé a jogi dolgokkal foglalkozniuk, azokat ellátják ügyvédeink, jogtanácsosaink. A webáruházon pedig mindig friss, a jogszabályoknak mindenben megfelelő ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató olvasható majd. Ezzel a lehetőséggel a webshoptulajdonosoknak több ideje lesz az értékesítésre koncentrálni, miközben a jogi ügyek intézését biztos kezekben tudhatják, eleget téve a fogyasztói jogok érvényesülésének is.

A megoldás tehát: WebshopJog.hu

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

7 éves tapasztalat, 700 elkészített ászf és adatkezelési tájékoztató, körülbelül 500 webshopjogi audit, 0 Ft bírság

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Ittvásárolhatsz.hu:
Az Itt vásárolhatsz! logó

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Pontos jól kidolgozott mindenre kiterjedő, precíz munka. Nem tudok elég hálás lenni érte. Nem véletlen, hogy önöket ajánlják a legtöbb helyen. Ezek után, én is önöket fogom ajánlani mindenkinek."

Baranyai Ferenc

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Maximálisan elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással, precíz, pontos, gördülékeny volt minden, a válaszadási időről és a gyorsaságról nem is beszélve…"

Kis Klaudia

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (46), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (5), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (24), AB határozat (2), adatbiztonság (4), adatkezelés (100), adatkezelési tájékoztató (122), adatvédelem (160), adatvédelmi angolul (22), adatvédelmi bejelentés (63), adatvédelmi incidens (23), adatvédelmi nyilatkozat (113), adatvédelmi nyilatkozat minta (40), adatvédelmi rendelet (48), adatvédelmi szabályzat (135), adatvédelmi szabályzat készítés (137), adatvédelmi szakértő (149), adatvédelmi tájékoztató (129), adatvédelmi tanácsadás (144), adatvédelmi tisztviselő (19), adatvédelmi törvény (78), általános szerződési feltételek (78), angol ÁSZF (36), ászf (154), ászf készítés (159), ászf minta (89), audit (47), bírság (55), bírsággarancia (77), bírsággarncia (8), cenzúra (3), cookie (2), direct marketing (14), direkt marketing (10), DPO (10), drón (1), Egyéb (22), elállási jog (57), elektronikus megfigyelés (3), EURO 2016 (1), Facebook jog (5), felmondási jog (5), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (50), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (99), fogyasztóvédelem (120), garancia (32), GDPR (19), GDPR nyilvántartás (7), GDPR tanácsadás (15), hírlevél (11), hírlevél-küldés (6), infotv (38), ingyen ászf (6), internet ügyvéd (44), internet-jogtanácsos (40), internetcenzúra (5), internetjog (66), jogtanácsos (38), jótállás (15), kamera (10), kamerás adatvédelem (14), kamerás megfigyelés (12), karácsony (8), komment (3), könyvelés (1), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (43), net-jog (62), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), online vitarendezés (1), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (7), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (4), távollévők között kötött szerződés (97), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (134), ügyvéd (123), ügyvédi iroda (103), új ptk (16), uniós adatvédelmi rendelet (5), vagyonvédelmi kamera (3), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (72), webáruház ászf (88), webáruház védelem (81), webjog (87), weboldal adatvédelem (74), webshop (133), webshop adatvédelem (51), webshop adózás (2), webshop ászf (124), webshop audit (114), webshop elállási jog (39), webshop jog (204), webshop jogi feltételei (157), webshop jogi háttere (124), webshop könyvelés (2), webshop ptk (30), webshop számlázás (2), webshopjogász (43), WebshopÜgyvéd (21),