Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Félperces: Webshopjog

2016. szeptember 24. | adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, ászf minta, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, internetjog, jogtanácsos, net-jog, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértő

Kérdés: Olyan internetjogi szolgáltatást keresek, melynek segítségével folyamatosan friss marad az ÁSZF-em, és az adatkezelési tájékoztatóm. Arra ugyanis nincs időm, hogy mindig a jogszabály-változásokat bújjam. Létezik ilyen?

Válasz: Igen. Tavasszal elindítottuk a webshopok számára folyamatos biztonságot kínáló jogi szolgáltatásainkat, melyek egyre népszerűbbek a webáruházak körében, és amelyeket a webáruház üzemeltetők a WebshopJog.hu-n keresztül érnek el.

Net-jog.hu = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával! Már angolul is készítünk ÁSZF-et és adatkezelési tájékoztatót. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Félperces: a kamerás megfigyelés 2.

2016. szeptember 15. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, elektronikus megfigyelés, kamerás adatvédelem, kamerás megfigyelés

adatvédelmi szakértőKérdés: Mint munkáltató, szeretnék a munkahelyen kamerás megfigyelést végezni. A kamerás adatkezelési szabályzat elkészítésén túl köteles vagyok egyéb tájékoztatást adni a térfigyelésről?

Válasz: Igen. A személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény 28. § (2) bekezdése értelmében a munkáltató (…) jól látható helyen, jól olvashatóan, a területen megjelenni kívánó harmadik személyek tájékozódását elősegítő módon – köteles figyelemfelhívó jelzést, ismertetést elhelyezni (…) arról a tényről, hogy az adott területen elektronikus megfigyelőrendszert alkalmaznak (térfigyelés).

A kamerás adatkezelési tájékoztató elkészítésében, valamint az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat!

Az éttermi asztalfoglalás és az adatkezelés esete

2016. szeptember 5. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, infotv

adatvédelmi szakértőÁllásfoglalást adott ki a NAIH egy megkeresés után, mely arról szól, hogy az éttermi asztalfoglalás során megadott személyes adatokat hogyan és meddig kezelheti az étterem. Az állásfoglalást alábbiakban foglaljuk össze: 

  • az asztalfoglalás során megadott adatok (név, telefonszám) személyes adatnak minősülnek,
  • a fenti személyes adatokat csak megfelelő hozzájárulás birtokában kezelheti az étterem,
  • csak olyan személyes adatokat kérhet el az étterem, amely az asztalfoglalás megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas,
  • ezeket a személyes adatokat a szolgáltatás igénybevétele után törölni kell,
  • tárolni a továbbiakban csak akkor lehet, ha ehhez az érintett hozzájárult,
  • az érintetteket tájékoztatni kell az adatkezelésről (adatkezelési tájékoztató!).

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! Már angolul is készítünk adatkezelési tájékoztatót!

Félperces: elállási jog 16.

2016. augusztus 31. | angol ÁSZF, ászf, ászf készítés, ászf minta, elállási jog, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, tartós adathordozó, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

fogyasztóbarátKérdés: Webshopot üzemeltetek. Az elállási jogi nyilatkozat mintát tartós adathordozón kell átadnom a vásárlónak?

Válasz: Nem. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdése i) pontja szerint (…) a vállalkozás köteles világosan és közérthető módon tájékoztatni a fogyasztót az elállási jog gyakorlásának határidejéről és egyéb feltételeiről, valamint a (…) nyilatkozat-mintáról. A rendelet szerint tehát nem követelmény, hogy tartós adathordozón adjuk át a nyilatkozat-mintát. Hogy mi is az a tartós adathordozó, azt itt vizsgáltuk.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Már angol nyelven is készítünk ÁSZF-et!

Indulhat az ősz! – Net-jog beszámoló

2016. augusztus 24. | adatkezelés, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, angol ÁSZF, ászf, ászf készítés, ászf minta, bírsággarancia, net-jog, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértő

Időről-időre összefoglaljuk, hogy milyen fontos dolgok történtek velünk, milyen eredményeket értünk el az elmúlt időszakban. Íme:

  • Elindítottuk a webshopok számára folyamatos biztonságot kínáló jogi szolgáltatásainkat, melyeket a webáruház üzemeltetők a WebshopJog.hu-n keresztül érnek el.
  • Március 24-én, Budapesten rendezték meg első magyar Ecommerce Expo-t, melyen a jogi-ügyvédi szolgáltatókat képviseltük.
  • Telt házas előadást tartottunk az e-kereskedelmi jog kérdéseiről egy budapesti konferencián.
  • Jótékonykodtunk: támogattuk a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot.
  • A Net-jog.hu továbbra is három ügyvédi irodával működik együtt tevékenysége során. Ügyvédeink cégeljárást is intéznek, büntető ügyben védelmet látnak el és polgári peres képviseletet is ellátnak. 
  • A Net-jog nézettsége az elmúlt időszakban is dinamikusan növekedett, havonta már 5000 olvasónk van. Köszönjük szépen!
  • Ügyfeleink száma már közel 500-ra tehető, elégedettségének néhány kedves ügyfél itt adott hangot.
  • Több alkalommal szerepeltünk a TV2 és a ClassFM műsorában, és cikket közöltünk több országos napilapban is.
  • Továbbra is valamennyi általunk készített szabályzat, tájékoztató (pl. adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi nyilatkozat), egyéb dokumentum (pl. játékszabályzat) vonatkozásában felelősséget, azaz bírsággaranciát vállalunk. A teljes értékű garancia-nyújtás lehetőségét pénzügyi partnerünknek, a Generali Providencia Biztosító Zrt.-nek köszönhetjük.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával! Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

ÁSZF angolul

2016. augusztus 17. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, általános szerződési feltételek, angol ÁSZF, ászf, ászf készítés, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webjog, weboldal adatvédelem, webshop ászf, webshop jog, webshop jogi feltételei

webjog angolulAz utóbbi időben sok ügyfelünk jelezte, hogy külföldre is terveznek értékesíteni, így szeretnék a webshopra elkészített anyagokat (általános szerződési feltételek, adatkezelési tájékoztató) angol nyelven is megkapni. Nos, mostantól angolul is megrendelhetők a weboldalra szánt szabályzatok!

Kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérő űrlapunkon, további elérhetőségeinken.  Már folyamatos jogvédelmet is biztosítunk a webshopok számára: Webshopjog.hu

Az elállási jog gyakorlásáról

2016. augusztus 11. | 14 napos elállási jog, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, bírsággarancia, elállási jog, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, jogtanácsos, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

fogyasztó, webshopAz alábbiakban összefoglaljuk az elállási jog gyakorlásával kapcsolatos legfontosabb szabályokat.

Indokolás nélkül.

Fontos, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint a fogyasztót indokolás nélküli elállási jog illeti meg, tehát a webshop nem követelheti, hogy a fogyasztó adja elő, hogy miért szeretné a terméket visszaküldeni (pl. nem jó a ruha mérete, nem tetszik a termék színe stb.).

14 napon belül.

A fogyasztó az elállási jogát termék adásvétele esetén:
a terméknek,
több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
– több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
– ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,
a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától
számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

Nem csak akkor, ha már megkaptuk a terméket!

A fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja. Tehát ha megrendeltük a terméket, de még nem hozta a futár, akkor is jelezhetjük a webshopnak, hogy élni szeretnénk az elállási jogunkkal, nem kell megvárni, hogy kiszállításra kerüljön a termék.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, az ÁSZF 2016. sablon-csomagunkra, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Net-jog = tanácsadás bírsággaranciával

Félperces: az adatvédelmi rendelet 2.

2016. augusztus 3. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi rendeletKérdés: Igaz, hogy az új adatvédelmi rendeletet alkalmazni kell majd az otthoni adatkezelésekre?

Válasz: Dehogy. Az új rendelet “nem alkalmazandó a személyes adatoknak a természetes személy által kizárólag személyes vagy otthoni tevékenység keretében végzett kezelésére, amely így semmilyen szakmai vagy üzleti tevékenységgel nem hozható összefüggésbe. Személyes vagy otthoni tevékenységnek minősül például a levelezés, a címtárolás, valamint az említett személyes és otthoni tevékenységek keretében végzett, közösségi hálózatokon történő kapcsolattartás (pl. Facebook kapcsolatok építése, a profilok tárolása stb.) és online tevékenységek. A rendeletet kell alkalmazni azonban azokra az adatkezelőkre és adatfeldolgozókra, akik személyes adatok ilyen személyes vagy otthoni tevékenység keretében végzett kezeléséhez az eszközöket biztosítják.” A rendelet szabályait 2018. május 25-től kell alkalmazni.

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Félperces: elállási jog 15.

2016. július 27. | 14 napos elállási jog, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, audit, bírsággarancia, elállási jog, felmondási jog, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internetjog, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház ászf, webjog, webshop ászf, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

Fogyasztóbarát ászfKérdés: Neoprén ruhát vásároltam egy webshopban, melyet felpróbáltam, de nem megfelelő a mérete. Visszaküldhetem a terméket és élhetek az elállási jogommal?

Válasz: Nem. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése e) pontja szerint (…) nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog az olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból (pl. fehérnemű, neoprén ruha) az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza. Fontos azonban megemlíteni, hogy a fenti okok miatt vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis ha a terméket még nem használtuk.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, az ÁSZF 2016. sablon-csomagunkra, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Net-jog = tanácsadás bírsággaranciával

Nyári ügyelet

2016. július 18. | adatvédelem, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, általános szerződési feltételek, ászf készítés, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, törvényes webshop, ügyvéd, webjog, weboldal adatvédelem, webshop ászf, webshop jog, webshop jogi feltételei

fogyasztóbarát ászf, adatvédelemTájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy szabadságolások miatt július 23-31. között korlátozottan érhetők el munkatársaink, azonban tekintettel arra, hogy sok webshop szeptemberben tervezi az indulását, ezért a Net-jog.hu ezen időszak alatt is fogadja az árajánlat kéréseket, illetve e-mailes ügyeletet látunk el, és igyekszünk mindenkinek néhány órán belül válaszolni.

Kellemes nyarat kívánunk!

Kérje árajánlatunkat az Ajánlatkérő űrlapunkon, további elérhetőségeinken.  Már folyamatos jogvédelmet is biztosítunk a webshopok számára: Webshopjog.hu

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

A Net-jog kiemelt szakmaiságát a többéves tapasztalat és az együttműködő ügyvédi irodáink biztosítják.

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Olyan szintű anyagot kaptam, amellyel biztonságban tudom a szakszerű és megfelelő jogi felkészültségét webáruházunknak"

Miklósi Anita, Illattenger.hu

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Nagyon köszönjük a gyors és pontos munkát. Pontossága példaértékű."

Pumping Trade Kft.

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna, Netdepo.hu

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (35), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (4), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (19), AB határozat (2), adatkezelés (66), adatkezelési tájékoztató (93), adatvédelem (117), adatvédelmi angolul (4), adatvédelmi bejelentés (53), adatvédelmi incidens (12), adatvédelmi nyilatkozat (87), adatvédelmi nyilatkozat minta (25), adatvédelmi rendelet (13), adatvédelmi szabályzat (99), adatvédelmi szabályzat készítés (105), adatvédelmi szakértő (104), adatvédelmi tájékoztató (96), adatvédelmi tanácsadás (100), adatvédelmi törvény (49), általános szerződési feltételek (68), angol ÁSZF (3), ászf (112), ászf készítés (116), ászf minta (64), audit (36), bírság (50), bírsággarancia (59), bírsággarncia (7), cenzúra (3), cookie (1), direct marketing (13), direkt marketing (9), drón (1), Egyéb (21), elállási jog (43), elektronikus megfigyelés (2), EURO 2016 (1), Facebook jog (3), felmondási jog (3), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (11), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (64), fogyasztóvédelem (80), garancia (27), hírlevél (10), hírlevél-küldés (5), infotv (31), ingyen ászf (6), internet ügyvéd (12), internet-jogtanácsos (24), internetcenzúra (5), internetjog (47), jogtanácsos (21), jótállás (12), kamera (8), kamerás adatvédelem (12), kamerás megfigyelés (10), karácsony (5), komment (3), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (34), net-jog (45), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (4), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (4), távollévők között kötött szerződés (68), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (91), ügyvéd (63), ügyvédi iroda (52), új ptk (15), uniós adatvédelmi rendelet (3), vagyonvédelmi kamera (2), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (55), webáruház ászf (51), webáruház védelem (77), webjog (15), weboldal adatvédelem (49), webshop (94), webshop adatvédelem (29), webshop ászf (84), webshop audit (83), webshop elállási jog (22), webshop jog (149), webshop jogi feltételei (111), webshop jogi háttere (79), webshop ptk (26), webshop számlázás (2),