Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Nem kell kiadnia a szolgáltatónak a torrentezők adatait

2016. május 30. | internet-jogtanácsos, internetjog, jogtanácsos, letöltés, szerzői jog, torrent, torrentezés jogi háttere

torrent, internetjogászA Kúria döntése szerint az internetszolgáltató polgári jogi kereset esetén nem köteles kiadni a torrentezők személyes adatait.

A felperes az internetszolgáltató alperessel szemben a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) 94. § (1) bekezdés d) pontja alapján terjesztett elő keresetet, amelyben kérte az Szjt. 94. § (4) bekezdés b) pontja szerint a jogsértés elkövetéséhez kereskedelmi mértékben szolgáltatást nyújtó alperes kötelezését arra, hogy a vele szerződéses kapcsolatban álló előfizetők neve és címe megadásával szolgáltasson adatot arra vonatkozóan, hogy a közölt IP címek kikhez tartoztak a szerzői jogi védelem alatt álló művek jogosulatlan felhasználásának időpontjában. A felperes keresetét arra alapította, hogy az IP címek mögött lévő személyek azzal, hogy az interneten filmeket töltöttek le és ezzel lehetővé tették mások számára az általuk letöltött filmek letöltését, a műveket többszörözték, az alperes pedig kereskedelmi mértékben nyújtja e személyeknek, mint szerződéses ügyfeleinek a jogsértés elkövetéséhez az internetszolgáltatást.

A jogerős ítélet a keresetet elutasította. Indokolása szerint (…) a természetes személyek személyes adatai (neve és címe) kiadására az alperes a 2001. évi CVIII. törvény (Elker.tv.) 13/A. § (6) bekezdése alapján az érintett személy hozzájárulása nélkül nem köteles.

A felperes felülvizsgálati kérelmét a Kúria nem találta megalapozottnak, a jogerős ítéletet hatályában fenntartotta. Egyetértve a másodfokú bíróság álláspontjával, a Kúria megállapította, hogy az Elker.tv. 13/A. § (6) bekezdése, mint az alperes tevékenységére irányadó jogszabály nem teszi lehetővé a szerződéses ügyfelek személyes adatának a hozzájárulásuk nélkül való kiadását. E rendelkezéshez képest az Szjt. jogsértés elkövetése esetén alkalmazandó objektív szankciói speciális rendelkezésként nem minősíthetők. Az alperes általános szerződési feltételei sem teszik megállapíthatóvá az alperessel szerződéses jogviszonyban álló személyek hozzájárulásának meglétét.

A felperes által hivatkozott, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info.tv.) 6. § (1) és (5) bekezdéseiben foglalt rendelkezések alapján vizsgálva a természetes személyek személyes adatainak hozzájárulásuk nélkül való kiadásának lehetőségét a Kúria megállapította, hogy az adott esetben a szerzői jogi igény érvényesítésének érdekében a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozása nem áll arányban.

Forrás: Lb.hu 

Félperces: az adatvédelmi rendelet 1.

2016. május 25. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, infotv, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi rendeletKérdés: Mikortól kell alkalmazni az uniós adatvédelmi rendeletet?

Válasz: Az új EU-s általános adatvédelmi rendelet tegnap, 2016. május 24-én lépett hatályba és 2018. május 25-től kell alkalmazni. A rendeletről itt írtunk összefoglalót.

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Fogyasztói percek

2016. május 18. | 14 napos elállási jog, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, ászf minta, elállási jog, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internet-jogtanácsos, szálloda adatvédelem, távollévők között kötött szerződés, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog

fogyasztóbarát, fogyasztóKérdés: Bababarát hotelbe megyünk idén nyaralni. Lefoglaltam a szobát, de mi a helyzet, ha mégsem tudunk elmenni? Élhetek az elállási jogommal?

Válasz: Nem. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése l) pontja szerint (…) nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog (…) szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Net-jog = tanácsadás bírsággaranciával

Elindult a WebshopJog.hu!

2016. május 12. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, fogyasztó, fogyasztóvédelem, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

webshop ászf jogA Net-jog.hu 5 éves születésnapja alkalmából elindítottuk a webshopok számára folyamatos biztonságot kínáló jogi szolgáltatásainkat, melyeket a webáruház üzemeltetők a WebshopJog.hu-n keresztül érnek el.

Olyan csomagokat kínálunk, melyek megrendelése esetén a webshopoknak nem kell többé a jogi dolgokkal foglalkozniuk, azokat ellátják ügyvédeink, jogtanácsosaink. A webáruházon pedig mindig friss, a jogszabályoknak mindenben megfelelő ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató olvasható majd. Ezzel a lehetőséggel a webshoptulajdonosoknak több ideje lesz az értékesítésre koncentrálni, miközben a jogi ügyek intézését biztos kezekben tudhatják, eleget téve a fogyasztói jogok érvényesülésének is.

A megoldás tehát: WebshopJog.hu

Kihirdetésre került az adatvédelmi rendelet!

2016. május 4. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi törvény, uniós adatvédelmi rendelet

adatvédelmi rendeletAz Európai Unió hivatalos lapjának mai, 2016. május 4-i számában megjelent az új európai adatvédelmi rendelet.

A rendelet pontos megnevezése: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet). A rendeletet 2018. május 25-től kell alkalmazni.

A rendelet innen tölthető le pdf-ben.

Hamarosan szemezgetünk a rendeletből…

Félperces: elállási jog 13.

2016. május 3. | 14 napos elállási jog, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, ászf minta, bírsággarancia, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, webshop ptk

fogyasztóbarát ászfKérdés: Szoftvert vásároltam egy webshopban, de még sincsen szükségem rá. Ha a csomagolást nem bontottam fel, akkor visszaküldhetem a terméket és élhetek az elállási jogommal?

Válasz: Igen. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdése i) pontja szerint (…) nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog lezárt csomagolású (…) számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta. Ha azonban sértetlen a csomagolás, akkor a vásárlót megilleti az elállási jog.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére, az ÁSZF 2016. sablon-csomagunkra, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Net-jog = tanácsadás bírsággaranciával

Itt az új uniós adatvédelmi rendelet!

2016. április 25. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, uniós adatvédelmi rendelet, weboldal adatvédelem

adatvédelmi rendeletAz Európai Parlament 2016. április 14-én megszavazta az új adatvédelmi szabályokat. Ezek célja, hogy az internethasználóknak sokkal nagyobb befolyást biztosítson saját adataik felett, másrészt a digitális korszaknak megfelelő magas szintű és egységes Uniós adatvédelem jöjjön létre. A változtatások egyúttal minimumkövetelményeket határoznak meg a rendőrségi és bírósági célú adatfelhasználás területén.

Az EP döntésével lezárult az Uniós adatvédelmi reform több mint négy éve elkezdett időszaka. Az új csomag 1995-ös, az internet korai korszakában született rendelkezéseket helyettesít olyanokkal, amelyek az okos telefonok, közösségi média, internetes bankolás korszakában kínálnak nagyobb befolyást az internethasználóknak saját adataik felett.

Új rendelkezések:

  • a személyes adatok törléséhez való jog
  • az érintettek világos és egyértelmű hozzájárulása kell a személyes adatok feldolgozása kapcsán
  • az adathordozáshoz való jog
  • az adatvédelmi incidensről való értesülés joga
  • a közérthető adatvédelmi magyarázathoz való jog
  • erősebb kényszerítő eszközök – közigazgatási bírság, amely a vállalkozások esetében az előző pénzügyi év teljes éves világpiaci forgalmának 4 %-át teheti ki.

Az adatvédelmi csomag része a rendőrségi és bírósági célú adattovábbításra vonatkozó irányelv is. Az irányelv az EU-n belüli adattovábbításra vonatkozik és minimumkövetelményeket határoz meg a rendőrségi és bírósági célú tagállami adatfelhasználás területén. Az új szabályok célja az, hogy megvédjék az egyént – legyen szó áldozatról, tanúról vagy elkövetőről – azáltal, hogy világos jogokat és kereteket határoznak meg az adatok bűnmegelőzési, nyomozási, felderítési, bíróság elé állítási és büntetési célú továbbítása kapcsán, egyúttal pedig megkönnyítik a hatékony együttműködést a bűnüldöző szervek között.

“A legfőbb probléma a terrortámadások és más határokon átnyúló bűnesetek kapcsán az, hogy a hatóságok vonakodnak adatokat cserélni egymással” – mondta az EP-ben az irányelvért felelő Marju Lauristin (S&D, Észtország). A bűnüldöző szervek közötti információ cserére vonatkozó Uniós szintű követelmények révén az irányelv erős és hasznos eszközzé válik, aminek segítségével a hatóságok gyorsan és hatékonyan továbbíthatnak személyes adatokat miközben tiszteletben tartják a magánélethez való jogot” – tette hozzá a képviselő.

A rendelet 20 nappal azután lép életbe, hogy megjelent az EU hivatalos lapjában. A rendelkezések a tagállamokban két évvel később automatikusan alkalmazhatóvá válnak. A tagországoknak két évük van arra, hogy a rendeletnek megfeleljenek.

A rendelet nálunk már magyarul is olvasható, itt.

Webshopok tájékoztatási kötelezettsége

2016. április 17. | általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, ászf minta, fogyasztó, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, internetjog, jogtanácsos, tartós adathordozó, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, ügyvéd, webáruház ászf, webjog, webshop, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

ászf webjogAlapvető tájékoztatási kötelezettséget ír elő az elektronikus kereskedelmi törvény a webáruházak számára. Az itt felsoroltakat egyébként valamennyi információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújtó weboldalnak fel kell tüntetnie a weboldalán. A információkat elektronikus úton közvetlenül és folyamatosan, könnyen hozzáférhető módon  szükséges közzétenni:

Fel kell tüntetni tehát:

a) a szolgáltató nevét,
b) a szolgáltató székhelyét, telephelyét, ennek hiányában lakcímét,
c) a szolgáltató elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét,
d) ha a szolgáltató létrejöttét vagy tevékenysége gyakorlásának megkezdését jogszabály nyilvántartásba való bejegyzéshez köti, a szolgáltatót a nyilvántartásba bejegyző bíróság (cégbíróság) vagy hatóság megnevezését, és a szolgáltató nyilvántartásba vételi számát (cégjegyzék szám),
e) ha a szolgáltató tevékenységének gyakorlása jogszabály alapján engedélyköteles, ezt a tényt az engedélyező hatóság megnevezésével és elérhetőségi adataival, valamint az engedély számával együtt,
f) ha a szolgáltató az általános forgalmi adó alanya, a szolgáltató adószámát,
g) annak a szakmai érdek-képviseleti szervnek (kamarának) a megnevezését, amelynek a szolgáltató akár kötelező előírás alapján, akár önkéntesen tagja;
h) a szolgáltató részére a tárhelyet biztosító (…) szolgáltató székhelyét, telephelyét, az elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen (…) az elektronikus levelezési címét, kivéve, ha a szolgáltató részére nyújtott tárhelyszolgáltatás jellegéből adódóan ezek az adatok egyébként is megismerhetőek.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően! Kérjen árajánlatot most az ÁSZF elkészítésére a, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Net-jog = tanácsadás bírsággaranciával.

94 millió forint bírságot szabott ki tavaly a NAIH

2016. április 13. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi törvény, bírság, naih

adatvédelmi szakértőMind az adatvédelmi, mind az információszabadságot érintő ügyek száma nőtt tavaly, 7594 iktatott ügy volt, két és félszer több, mint 2014-ben – közölte a NAIH elnöke (MTI hír).

Péterfalvi Attila elmondta, rendkívüli mértékben nőtt az adatvédelmi nyilvántartást érintő ügyek száma, több mint hatszor annyi érkezett – 3680 – mint amennyi 2014-ben.

A NAIH-hoz érkezett ügyek 67 százaléka (2349) az adatvédelmi területet érintette, 17 százaléka (607) az információszabadságot, 3 százalék (111) pedig mindkettőt. A közérdekű vagy közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való alapjogot tehát valamilyen formában a vizsgált ügyek ötöde érintette – tette hozzá.

Jelezte, nőtt a megállapított jogsértések száma. Az adatvédelmi ügyekben csekély mértékben emelkedett – 239-ről 288-ra -, az információszabadság témájában azonban megduplázódott azon ügyek száma, amelyekben a hatóság jogsértést állapított meg.

Az adatvédelmi ügyekről szólva elmondta: 1902 vizsgálati típusú adatvédelmi ügy volt, ebből 302 valamilyen formában a kamerahasználattal – főként munkahelyi és közterületi – függött össze.
Péterfalvi Attila közölte, tavaly 32 hatósági eljárás indult, ez a szám nagyságrendileg megegyezik a tavalyelőttivel.

A hatóság 19 esetben 94 millió forint bírságot szabott ki összesen, a bírság összege 2014-ben 78 millió forint volt, 2013-ban 27 millió forint. A NAIH határozatai közül 2012 óta 133-at támadtak meg bíróságon, ebből 5 ügy zárult a hatóság pervesztességével. Hozzátette: az adatvédelmi ügyek esetében jelentős – 50 százalékot meghaladó – a konzultációs beadványok száma, ami azért nagyon fontos, mert egy sikeres konzultációval meg lehet előzni a jogellenes adatkezelést.

Sikeres volt az első Ecommerce Expo

2016. április 7. | adatvédelem, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, ászf készítés, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, net-jog, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, weboldal adatvédelem, webshop, webshop jog

adatvédelmi szakértő

Dr. Krausz Miklós jogtanácsos és Dr. Pál Zoltán ügyvéd

Március 24-én, Budapesten rendezték meg első magyar Ecommerce Expo-t, amit óriási érdeklődés övezett. A Net-jog.hu standjánál is hatalmas volt a forgalom. Köszönjük szépen!

A teltházas rendezvényen 5 teremben 60 előadást hallgathatott meg az az 1500 ember, aki ellátogatott az eseményre. A szervezők emellett 46 kiállítót hívtak meg a napra, akik az e-kereskedelem különböző területeiről érkeztek. A kiállítók között találtak az érdeklődők többek között fizetési szolgáltatókat, futárcégeket, szoftvergyártó vállalatokat, jogi tanácsadókat – köztük a Net-jog.hu-t.

A szervezők célja az volt, hogy betöltsék azt az e-kereskedelem területén ezidáig meglévő űrt, amit egy ilyen átfogó rendezvény hiánya okozott. A KSH adatai szerint ugyanis a kiskereskedelmi forgalom 2015-ben 5,5%-kal nőtt. Ezen belül az e-kereskedelem – mint ahogy az azt megelőző 2 évben is – tavaly több mint 20 százalékkal bővült. Így minden kétséget kizáróan az egyik legdinamikusabban növekvő ágazatról van szó, és bár már külföldön megszokottak az ilyen rendezvények, ezidáig itthon még nem találkozhattunk vele.

Az Ecommerce Expo volt az első olyan KKV esemény, ahol az e-kereskedelmi piac összes szereplője (logisztika, pénzügy, marketing, jog, IT stb.) képviseltette magát, mindezt ráadásul az ilyen rendezvényeken megszokott nagyobb résztvevői létszám mellett.

Így a szervezők ígérete szerint jövőre ismét megrendezésre kerül az Ecommerce Expo, amelyet a későbbiek folyamán fel szeretnének tenni a nemzetközi e-kereskedelmi térképre is.

(forrás: Figyelő.hu)

Net-jog = Adatvédelmi, internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

A Net-jog kiemelt szakmaiságát a többéves tapasztalat és az együttműködő ügyvédi irodáink biztosítják.

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Olyan szintű anyagot kaptam, amellyel biztonságban tudom a szakszerű és megfelelő jogi felkészültségét webáruházunknak"

Miklósi Anita, Illattenger.hu

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Nagyon köszönjük a gyors és pontos munkát. Pontossága példaértékű."

Pumping Trade Kft.

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna, Netdepo.hu

További vélemények>>>

facebook

Hirdetés

Kategóriák

14 napos elállási jog (32), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (3), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (19), AB határozat (2), adatkezelés (57), adatkezelési tájékoztató (84), adatvédelem (106), adatvédelmi bejelentés (50), adatvédelmi incidens (10), adatvédelmi nyilatkozat (80), adatvédelmi nyilatkozat minta (21), adatvédelmi rendelet (7), adatvédelmi szabályzat (87), adatvédelmi szabályzat készítés (93), adatvédelmi szakértő (94), adatvédelmi tájékoztató (89), adatvédelmi tanácsadás (91), adatvédelmi törvény (45), általános szerződési feltételek (58), ászf (102), ászf készítés (105), ászf minta (58), audit (35), bírság (50), bírsággarancia (53), bírsággarncia (7), cenzúra (3), cookie (1), direct marketing (12), direkt marketing (9), drón (1), Egyéb (21), elállási jog (39), elektronikus megfigyelés (1), Facebook jog (2), felmondási jog (2), fizetés (3), fogyasztó (5), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (59), fogyasztóvédelem (74), garancia (24), hírlevél (9), hírlevél-küldés (4), infotv (29), ingyen ászf (6), internet ügyvéd (9), internet-jogtanácsos (18), internetcenzúra (5), internetjog (45), jogtanácsos (16), jótállás (12), kamera (8), kamerás adatvédelem (11), kamerás megfigyelés (9), karácsony (5), komment (3), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (33), net-jog (42), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (3), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (3), távollévők között kötött szerződés (64), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (84), ügyvéd (54), ügyvédi iroda (45), új ptk (15), uniós adatvédelmi rendelet (3), vagyonvédelmi kamera (2), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (50), webáruház ászf (42), webáruház védelem (73), webjog (4), weboldal adatvédelem (43), webshop (87), webshop adatvédelem (23), webshop ászf (74), webshop audit (78), webshop elállási jog (18), webshop jog (138), webshop jogi feltételei (100), webshop jogi háttere (70), webshop ptk (26), webshop számlázás (2),