Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi (GDPR) jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Szűrés a következőre

webshop jogi feltételei

Mikor kötelező az adatvédelmi hatásvizsgálat?

2018. december 7. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi tisztviselő, DPO, GDPR, GDPR felkészítés, GDPR jogi tanácsadás, GDPR megfeleltetés, GDPR szaktanácsadás, GDPR tanácsadás, GDPR ügyvéd, naih, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, webshopjogász, WebshopÜgyvéd

gdpr készítése, gdpr tanácsadásA NAIH közzétette, hogy mely esetekben kötelező adatvédelmi hatásvizsgálatot végeznie az adatkezelőknek.

Az adatkezelőnek, amennyiben az adatkezelése valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, szükséges az adatkezelést megelőzően elvégeznie adatvédelmi hatásvizsgálatot.

A NAIH felhívja az adatkezelők figyelmét arra, hogy a közzétett listában szereplő adatkezelési műveleteken túl az adatkezelőknek általános kötelezettsége az általa folytatott adatkezelések vonatkozásában az adatvédelmi kockázatok felmérése és a megfelelő kockázatkezelés. A listán szereplő adatkezelések nem jelentik azt, hogy csak ezekben az esetekben kell az adatkezelőnek hatásvizsgálatot lefolytatnia. Ha az adatkezelés a GDPR-ben található feltételeknek megfelel, úgy az adatkezelő köteles hatásvizsgálatot lefolytatni.

A NAIH szerint alábbi adatkezelési műveletek esetében mindenképpen köteles az adatkezelő adatvédelmi hatásvizsgálatot lefolytatni:

1. Ha egy természetes személy biometrikus adatainak kezelése módszeres megfigyelésre irányul.

2. Ha kiszolgáltatott helyzetben lévő érintettekkel – különös tekintettel a gyermekekre, munkavállalókra, idős, mentális betegségben szenvedőkre – kapcsolatos biometrikus adat kezelése történik.

3. Ha az adatkezelés egy természetes személy genetikai adatainak egyéb különleges adatokhoz vagy fokozottan személyes jellegű adatokhoz történő hozzákapcsolásával jár.

4. Ha egy természetes személy genetikai adatai kezelésének célja a természetes személy értékelése vagy pontozása.

5. Pontozás. Az adatkezelés célja, hogy az érintett bizonyos tulajdonságait felmérje, és annak eredménye kihatással van az érintett részére nyújtott, illetve nyújtandó szolgáltatás létrejöttére vagy minőségére.

6. Hitelképesség értékelése. Az adatkezelés célja, hogy az érintett hitelképességét felmérje a személyes adatok nagy számú, illetve módszeres értékelése útján.

7. Fizetőképesség értékelése. Az adatkezelés célja, hogy az érintett fizetőképességét felmérje a személyes adatok nagy számú, illetve módszeres értékelése útján.

8. Harmadik személytől gyűjtött adatok további felhasználása. Az adatkezelés célja, hogy a harmadik személytől begyűjtött személyes adatokat felhasználják az érintettre vonatkozó szolgáltatás visszautasítására vagy megszüntetésére vonatkozó döntés meghozatalánál.

9. Diákok, hallgatók személyes adatainak értékelésre való felhasználása. Az adatkezelés célja a diákok, hallgatók felkészültségének, teljesítményének, alkalmasságának, illetve mentális állapotának rögzítése, valamint vizsgálata és az adatkezelés nem jogszabályon alapul, függetlenül attól, hogy az oktatás alap-,közép- vagy felsőfokú.

10. Profilozás. Az adatkezelés célja személyes adatok nagy számú, illetve módszeres értékelése révén végzett profilozás, különösen ha az az érintett munkahelyi teljesítményére, gazdasági helyzetére,
egészségi állapotára, személyes preferenciáira vagy érdeklődési körére, megbízhatóságra vagy viselkedésre, tartózkodási helyére vagy mozgására vonatkozó jellemzők alapján történik.

11. Csalás elleni fellépés. Az adatkezelés célja hitelreferencia-, pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni vagy csalásellenes adatbázis felhasználása ügyfelek szűrésére.

12. Okosmérők. Az adatkezelés célja közműszolgáltatók által telepített „okosmérők” alkalmazása (fogyasztási szokások nyomon követése).

13. Joghatással vagy hasonló jelentős hatással járó automatizált döntéshozatal. Az adatkezelés célja a természetes személy tekintetében joghatással bíró vagy a természetes személyt hasonlóképpen jelentős mértékben érintő döntések meghozatala, amely adatkezelés adott esetben egyének kirekesztését vagy hátrányos megkülönböztetését eredményezheti.

14. Módszeres megfigyelés. Érintettek nagyszámú és módszeres megfigyelése jellemzően közterületeken vagy nyilvános helyeken történő kamerarendszerek, drónok felhasználásával, illetve bármely más új technológia használatával (Wi-Fi tracking, Bluetooth tracking, testkamera).

15. Helymeghatározási adatok kezelése, ha az módszeres megfigyelésre vagy profilalkotásra utal.

16. Munkavállaló munkájának megfigyelése. Munkavállalók munkájának megfigyelése (e-mail-ezés, internetezés, telefonálás stb.). Az adatkezelés célja a munkavállaló munkájának megfigyelése során a munkavállaló személyes adatainak nagy számú és módszeres feldolgozása, illetve értékelése. Például GPS megfigyelő autóban történő elhelyezése, kamerás megfigyelés lopás vagy csalás elleni fellépés céljából.

17. Különleges adatok nagy számban való kezelése. A GDPR (91) preambulumbekezdése alapján a személyes adatok kezelése nem tekinthető nagymértékűnek, ha az adatkezelés egy adott szakorvos, egészségügyi szakember betegei vagy egy adott ügyvéd ügyfelei személyes adataira vonatkozik.

18. Nagyszámú személyes adatok kezelése bűnüldözési célból.

19. Kiszolgáltatott helyzetben lévő érintettekkel kapcsolatos, nagy számban kezelt adatok eredeti céltól eltérő kezelése: pl. gyermekek, idősek, mentális betegségben szenvedők esetében.

20. Gyermekek személyes adatainak kezelése profilozás, automatikus döntéshozatal, vagy marketing céljából, vagy közvetlenül részükre kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások ajánlása
vonatkozásában.

21. Új technológiai megoldások használata az adatkezelés során. Ideértve az érzékelővel ellátott eszközök által előállított adatok interneten vagy más csatornán keresztül történő nagyszámú kezelése (pl.: okos televízió, okos háztartási eszközök, okos játékok stb.), és amelyek adatokat szolgáltatnak a természetes személy fizetőképességére, egészségére, személyes érdeklődési körére,megbízhatóságára vagy viselkedésére, tartózkodási helyére és amelyek alapján profilalkotás történik.

22. Egészségügyi adatokra vonatkozó adatkezelések. Nagy számban kezelt adatok tekintetében a kórházak, egészségügyi ellátó intézmények, magán-egészségügyi szolgáltatók vagy nagyszámú páciensi körrel rendelkező természetgyógyászok által kezelt különleges adatok vonatkozásában. Ideértve a nagyobb sportlétesítmények, edzőtermek által a tagoktól felvett egészségügyi adatok kezelése.

23. Amikor több adatkezelő egy egész ágazat által közösen használt alkalmazást, rendszert, eszközt, illetve platformot tervez létrehozni, amelyben különleges adatokat is kezelnek.

24. Az adatkezelés célja a különböző forrásokból származó adatok összevonása, egymással való megfeleltetése vagy összehasonlítása.

Az adatvédelmi hatásvizsgálat eredményéről előzetesen konzultálni kell a hatósággal, ha az érintettek jogait és szabadságait érintő kockázatok adatkezelő által történt értékelését követően az adatkezelő nem tud megfelelő intézkedéseket hozni a kockázatok elfogadható szintre való csökkentésére, azaz a fennmaradó kockázatok továbbra is jelentősek.

Az adatvédelmi hatásvizsgálatot nem egyetlen alkalommal, hanem folyamatosan kell végezni.

Feleljen meg a GDPR-nek! Kérje árajánlatunkat az adatvédelmi hatásvizsgálat elkészítésére, céges GDPR adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató, a GDPR adatvédelmi szabályzat elkészítésére, weboldalának GDPR felkészítésére, GDPR tanácsadásra a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! Net-jog.hu = IT ügyvédek sokéves tapasztalattal, milliós bírsággaranciával.

GDPR Magyarországon, avagy felkészül: a magyar országgyűlés

2018. június 1. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi incidens, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, GDPR, GDPR nyilvántartás, GDPR tanácsadás, infotv, naih, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, webshopjogász, WebshopÜgyvéd

gdpr ügyvédA sokak által rettegve, de legalábbis kétkedve várt 2018. május 25., vagyis az általános adatvédelmi rendelet hatálybalépésének időpontja elérkezett, sőt már el is múlt – lássuk hogyan érvényesülnek a benne foglaltak hazánkban!

Ahogy azt már több korábbi cikkünk, illetve az általános közhangulat is jelezte: rengeteg a kérdőjel a GDPR-ban foglalt rendelkezések érvényesítése és végrehajtása körül. Annyit lehetett előre tudni csupán, hogy ugyan Uniós rendeletről lévén szó, elméletileg közvetlenül kifejti hatását a tagállamokban, a gyakorlatban azonban a törvényhozó szerveknek, így a magyar országgyűlésnek is lesz jogharmonizációval kapcsolatos dolga az adatvédelmi rendeletet követően. Ez meg is történt, 2018. május 29-én Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtotta a T/335. számú törvényjavaslatot, mely a 2011. évi CXII. törvényt, vagyis az Info törvényt módosítja majd, amennyiben az Parlament 2/3-a megszavazza.

A legfőbb tisztázott kérdések, ahogy az várható volt, a GDPR-t érvényesítő hatóság kiléte, valamint „az első elkövetés alkalmával csak figyelmeztetés”-elv fennmaradásának kérdése.

A törvényjavaslat 1. §-a alapján az általános adatvédelmi hatóság – mely jogosult az adatvédelmi rendeletben foglaltakat is kikényszeríteni – a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH). A javaslat 2. §-a szerint pedig a Hatóság (tehát a NAIH) a GDPR 58. cikkével összhangban első körben elsősorban figyelmezteti a jogsértő adatkezelőt és/vagy adatfeldolgozót, csak azt követően alkalmazza a bírság intézményét.

Az előterjesztést az Országgyűlés június 5-én tárgyalja.

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató elkészítésére, weboldalának GDPR felkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! A fejlesztési teendőkben is segítünk.

Hol helyezzük el az adatkezelési tájékoztatót?

2017. június 26. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, naih, net-jog, ügyvéd, webáruház adatvédelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, webshopjogász

adatvédelmi tisztviselő2017 februárjában tájékoztatót adott ki a NAIH a webáruházakra vonatkozó adatvédelmi követelményekről, melyben részletes példákkal igyekszik a hatóság útmutatást adni a webshop üzemeltetőknek abban a tekintetben is, hogy a kötelezően megjelenítendő adatkezelési tájékoztatót a weboldalon hol és milyen technikai megoldással kellene elhelyezni:

“Az adatkezelési tájékoztatót ajánlott a honlapon úgy elhelyezni, hogy az mindenhonnan könnyen
elérhető legyen (pl.: a honlap „fejléce” vagy „lábléce”). Abban az esetben, ha az adatkezelési
tájékoztató mégsem érhető el mindenhonnan, akkor az legalább a weboldal főoldaláról és azokon az
aloldalakon legyen elérhető, ahol az érintett az adatkezeléssel kapcsolatos hozzájárulását megadja.

Fontos, hogy a tájékoztató közérthető legyen, lehetőleg úgy, hogy az adatkezelés célközönsége valóban értse azt, amit az adatkezelő az adatok kezelésével kapcsolatosan közölni kíván.

Az Infotv. rendelkezéseiből fakadó követelmény továbbá, hogy az adatkezelési tájékoztatónak a személyes adatok felvételekor az érintettek számára rendelkezésre kell állnia, lehetőséget kell biztosítani annak megismerésére. Ez a webáruházak esetében azt is jelenti, hogy regisztrációkor illetve az adatok felvételekor az adatkezeléssel kapcsolatos hozzájárulás megadásánál érdemes a tájékoztatót közvetlenül elérthetővé tenni (linkelni).

Jó gyakorlat például, ha az adatkezeléshez való hozzájárulás egy checkbox kipipálásával történik,
akkor a checkbox elé helyezett szövegbe ágyaznak egy linket, amely közvetlenül az  adatkezelési tájékoztatóra mutat. Így ugyanis az érintett minden kétséget kizáróan tájékozottan járulhat hozzá az adatkezeléshez.

Emellett a tájékoztatót a legfontosabb adatkezelési lépések mindegyikénél érdemes megismerhetővé tenni (például egy regisztráció esetében a regisztráció előtt, a regisztráció folyamatánál, stb.).”

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Webshopok jogi kockázatai

2016. június 5. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, bírsággarancia, fogyasztó, fogyasztóvédelem, garancia, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, naih, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértőAz alábbiakban összefoglaljuk, hogy a webáruházak milyen jogi hátrányokra számíthatnak, amennyiben nem jogszerű a tevékenységük. Főleg a lehetséges bírságokra koncentrálunk.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 47/C. § (1) bekezdése szerint a fogyasztóvédelmi előírások megszegése esetén a bírság összege 15 ezer forinttól (…) 500 ezer forintig, illetve a fogyasztók széles körének testi épségét, egészségét sértő vagy veszélyeztető, továbbá a fogyasztók széles körének jelentős vagyoni hátrányt okozó jogsértés esetén a vállalkozás éves nettó árbevételének 5%-áig, az Szt. hatálya alá nem tartozó vállalkozás esetén 5 millió forintig terjedhet.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény 61. § (1) bekezdése szerint, amennyiben a webshopnak jogsértő az adatkezelése, úgy a hatósági eljárásban hozott határozatában a NAIH
a) megállapíthatja a személyes adatok jogellenes kezelésének vagy feldolgozásának tényét,
b) elrendelheti a valóságnak nem megfelelő személyes adat helyesbítését,
c) elrendelheti a jogellenesen kezelt vagy feldolgozott személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítését,
d) megtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását,
e) megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását,
f) elrendelheti az érintett tájékoztatását, ha azt az adatkezelő jogellenesen tagadta meg, valamint
g) bírságot szabhat ki, melynek mértéke 100 ezertől 20 millió forintig terjedhet.

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról  szóló 2008. évi XLVII. törvény 17. §-a szerint szintén 15 ezer forinttól (…) 500 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki a fogyasztóvédelmi hatóság a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi, internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Mi változott idén, és mi fog jövőre?

2015. december 6. | 14 napos elállási jog, adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, bírság, bírsággarancia, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internetjog, naih, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, webshop ptk

keyboard-621831_1280Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy 2015-ben milyen fontos internetjogi szabályok változtak és kitekintünk 2016-ra is.

Fogyasztóvédelmi törvény

A módosítások 2015. szeptember 11-én léptek hatályba. Az új szabályok alapján többek között:

A vállalkozásoknak több tájékoztatási kötelezettsége lett. És ami a legfontosabb, hogy ennek a tájékoztatásnak fogyasztói jogvita esetén ki kell terjednie a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez való fordulás lehetőségére, valamint tartalmaznia kell a békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét.

Új fogalmak jelentek meg a törvényben: online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződés, fogyasztói jogvita, határon átnyúló fogyasztói jogvita stb.

Adatvédelmi törvény

Két lépcsőben, 2015. július 16-tal és 2015. október 1-gyel változott az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény.

A jogszabály-változás többek között

  • megállapította az adatvédelmi incidens fogalmát,
  • lehetővé tette a NAIH számára, “hogy hivatalból is vizsgálatot folytasson le, akár a tudomására jutott, adatkezelési problémát vagy jogsértést valószínűsítő tények alapján, akár szúrópróbaszerű vagy adott szektorra, adatkezelési területre fókuszáló ellenőrzés formájában”,
  • megnövelte a Hatóság által kiszabható bírság legmagasabb mértékét: 20 millió Ft-ra nőtt a bírság összege!

És 2016. január 1-gyel ismét módosul az Infotv., mely alapján az adatkezelőknek rövidebb határidővel teljesíteni bizonyos kötelezettségeket. Erről itt írtunk bővebben.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi, internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2016-ban is. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken.

Webshopjogi változások 2015.

2015. augusztus 4. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, infotv, internetjog, naih, net-jog, távollévők között kötött szerződés, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, weboldal adatvédelem, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

net-jog.hu2015 második fele jelentős változást hoz az elektronikus kereskedelem, a webáruházak életébe, hiszen számos ponton változnak a webshopokra vonatkozó jogszabályok.

Az alábbi pdf-ben összefoglaltuk, hogy mikor milyen jogszabály-változások várnak a webáruházakra.

Az ÁSZF és az adatvédelmi tájékoztató aktualizálása céljából kérje ingyenes felmérésünket és árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken. Internetjogi tanácsadás garanciával, Net-jog.hu

A jogellenes adatkezelés következményei

2014. február 7. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, audit, bírság, fogyasztóvédelem, naih, törvényes webshop, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvedelmi nyilatkozatAz alábbi rövid cikkben igyekszünk röviden összefoglalni, hogy milyen szankciók fenyegetik azokat, akik nem a jogszabályoknak megfelelően végeznek adatkezelést.

Az adatvédelmi hatóság elrendelheti a jogellenesen kezelt személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítésétmegtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását, megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását, 20.000.000 Ft-ig  terjedő bírságot szabhat ki.

Ezen felül a bíróság kártérítésre kötelezheti az adatkezelőt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 500.000 Ft bírságot ítélhet meg a jogellenes adatkezelés során épített hírlevél-adatbázis miatt. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 100.000.000 Ft-ig terjedő bírságot szabhat ki, ha az adatvédelmi jogszabályoknak nem megfelelő adatkezelés a fogyasztóvédelmi szabályok megsértésével is jár.

És ez még nem minden. Büntetőeljárás keretében a jogellenes adatkezelés miatt, aki az adatvédelmi törvény megszegésével haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, vagy az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja, 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szintén 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az is, aki az adatvédelmi törvény megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget (nem készít adatkezelési tájékoztatót és azt nem bocsátja az érintett rendelkezésére), és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti. A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges adatra követik el.

Kerülje el a milliós bírságokat és a büntetőeljárást! Végeztessen a Net-jog-gal adatvédelmi auditot, készíttesse el velünk adatkezelési tájékoztatóját! Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi szabályzat, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! Etikus adatvédelmi tanácsadás kiemelt bírsággaranciával.

Félperces: adatvédelmi bírság

2014. január 20. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, bírság, bírsággarancia, naih, net-jog, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértőKérdés: Tavaly mekkora volt a legnagyobb adatvédelmi bírság, amit weboldal kapott?

Válasz: 2013-ban 3 millió Ft-os bírságot kapott a számos ismert weboldalt (köztük a myvip.hu-t, a meteorológus.hu-t vagy az ingatlanok.hu-t) üzemeltető kft. A társaság  közel 40 weboldalának  adatkezelési tájékoztatója ugyanis nem felelt meg az új adatvédelmi törvény rendelkezéseinek.

Az Infotv. 20. § (1) és (2) bekezdése kimondja, hogy az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell minden adatkezeléssel kapcsolatos információt.

Ezt a tájékoztatást megtehetjük adatkezelési tájékoztató közzétételével. Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Milliós adatvédelmi bírságok jöhetnek!

2014. január 5. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, audit, bírság, naih, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webshop, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

webshop adatvédelemTavaly 100.000 Ft és 3.000.000 Ft közötti összegekben szabott ki adatvédelmi bírságokat a NAIH honlapok részére. 2014-ben még több ellenőrzésre számíthatnak a weboldal-tulajdonosok. Ne felejtsük el, hogy a maximálisan kiszabható bírság összege elérheti a 10.000.000 Ft-ot!

Épp ezért érdemes minél hamarabb lépni, és eleget tenni az adatvédelmi kötelezettségeknek.

Az Infotv. 20. § (1)-a kimondja, hogy az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.

(2) Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő a 6. § (5) bekezdése alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

A fenti tájékoztatást megtehetjük adatkezelési tájékoztató közzétételével. Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

6 millió forint adatvédelmi bírság 2013-ban

2013. december 14. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, bírság, naih, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, webshop jog, webshop jogi feltételei

adatvédelemSzámításaink szerint 2013-ban kb. 6.000.000 Ft-nyi adatvédelmi bírságot szabott ki a NAIH a weboldalakkal kapcsolatos adatvédelmi jogsértések miatt.

A listát vezeti a maga 3 millió Ft-os bírság-összegével a számos ismert weboldalt (köztük a myvip.hu-t, a meteorológus.hu-t vagy az ingatlanok.hu-t) üzemeltető kft. A társaság  közel 40 weboldalának  adatkezelési tájékoztatója ugyanis nem felelt meg az új adatvédelmi törvény rendelkezéseinek.

800.000 Ft-os adatvédelmi bírságban részesült a wangaru.hu weboldal is; többek között azért, mert a honlapon nem teljesült a megfelelő tájékoztatás követelménye, hiszen nem derült ki az adatkezelési tájékoztatóból, hogy mely szervezetek részére történik adattovábbítás, továbbá a regisztrációs folyamat végén már nem volt elérhető a tájékoztató.

A képzeletbeli dobogónk harmadik fokán a Nők Lapja Café szerepel. Nyáron ugyanis 600.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki a Nők Lapja Café-t üzemeltető Sanoma Zrt.-re a hatóság.

A tendenciából jól látszódik, hogy egyre több az adatvédelmi bírsággal járó határozat. A bírság összege általában 100.000 és 3.000.000 Ft között szóródik. 2014-ban további alapos vizsgálódás jellemezheti a hatóság eljárását, így a weboldal-üzemeltetőknek továbbra is fokozottan figyelniük kell az adatvédelmi jogszabályoknak való megfelelésre.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben 2014-ben is segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken. Net-jog = etikus szolgáltatás bírsággaranciával 2014-ben is!

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu az infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

7 éves tapasztalat, 700 elkészített ászf és adatvédelmi szabályzat, körülbelül 500 webshopjogi audit, számos GDPR audit, 0 Ft bírság

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Ittvásárolhatsz.hu:
Az Itt vásárolhatsz! logó

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Pontos jól kidolgozott mindenre kiterjedő, precíz munka. Nem tudok elég hálás lenni érte. Nem véletlen, hogy önöket ajánlják a legtöbb helyen. Ezek után, én is önöket fogom ajánlani mindenkinek."

Baranyai Ferenc

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Maximálisan elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással, precíz, pontos, gördülékeny volt minden, a válaszadási időről és a gyorsaságról nem is beszélve…"

Kis Klaudia

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (49), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (6), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (24), AB határozat (2), adatbiztonság (10), adatkezelés (116), adatkezelési tájékoztató (136), adatvédelem (177), adatvédelmi angolul (31), adatvédelmi bejelentés (63), adatvédelmi incidens (24), adatvédelmi nyilatkozat (127), adatvédelmi nyilatkozat minta (50), adatvédelmi rendelet (64), adatvédelmi szabályzat (151), adatvédelmi szabályzat készítés (153), adatvédelmi szakértő (167), adatvédelmi tájékoztató (144), adatvédelmi tanácsadás (161), adatvédelmi tisztviselő (36), adatvédelmi törvény (87), általános szerződési feltételek (83), angol ÁSZF (48), ászf (167), ászf készítés (173), ászf minta (101), audit (51), bírság (55), bírsággarancia (81), bírsággarncia (8), cenzúra (3), cookie (2), direct marketing (14), direkt marketing (10), DPO (16), drón (1), Egyéb (22), elállási jog (61), elektronikus megfigyelés (3), EURO 2016 (1), Facebook jog (5), felmondási jog (5), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (61), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (111), fogyasztóvédelem (131), garancia (35), GDPR (36), GDPR bírság (4), GDPR felkészítés (10), GDPR jogi tanácsadás (10), GDPR megfeleltetés (9), GDPR nyilvántartás (10), GDPR szaktanácsadás (11), GDPR tanácsadás (33), GDPR ügyvéd (6), geo blocking (1), hírlevél (11), hírlevél-küldés (6), infotv (39), ingyen ászf (8), internet ügyvéd (62), internet-jogtanácsos (40), internetcenzúra (5), internetjog (73), jogos érdek (1), jogtanácsos (38), jótállás (16), kamera (10), kamerás adatvédelem (14), kamerás megfigyelés (12), karácsony (9), komment (3), könyvelés (1), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (46), net-jog (74), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), online vitarendezés (1), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (8), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (5), távollévők között kötött szerződés (106), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (150), ügyvéd (153), ügyvédi iroda (132), új ptk (17), uniós adatvédelmi rendelet (6), vagyonvédelmi kamera (3), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (81), webáruház ászf (101), webáruház védelem (81), webjog (112), weboldal adatvédelem (87), webshop (146), webshop adatvédelem (60), webshop adózás (2), webshop ászf (137), webshop audit (127), webshop elállási jog (44), webshop jog (226), webshop jogi feltételei (176), webshop jogi háttere (142), webshop könyvelés (2), webshop ptk (33), webshop számlázás (2), webshopjogász (72), WebshopÜgyvéd (51),