Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Szűrés a következőre

Egyéb

Jellemző hibák az adatkezelési tájékoztatókban

2017. március 30. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, Egyéb, webáruház adatvédelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog

adatvédelmi rendeletKözzétette a NAIH a 2016. évi beszámolóját, mely elérhető a weboldalunkról. A Hatóság a 2016-os évben folytatott eljárásaiban kiemelt figyelmet fordított az előzetes tájékoztatás követelményének való megfelelés vizsgálatára. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy a Hatóság milyen jellemző hibákat tapasztalt:

  • adatkezelő(k) személyéről és elérhetőségéről való hiányos tájékoztatás;
  • az adatkezelési célokat legtöbbször elnagyoltan, nem kellően pontosan jelölik meg, vagy a megjelölt cél megfogalmazása nem közérthető, olyan kifejezést alkalmaznak, aminek nincs egyértelmű, mindenki számára nyilvánvaló jelentése;
  • jellemzően nem egyértelmű, hogy mely adatkezelési célhoz, pontosan milyen személyes adatukat is használják fel és ennek következtében nem állapítható meg, hogy az adatkezelő eleget tesz-e a célhoz kötött adatkezelés követelményének;
  • nem különítik el a kötelezően és önkéntesen megadandó adatok körét;
  • az adatkezelés időtartamának megjelölésénél nincs abszolút határidő megjelölve, vagy olyan, az érintett számára nem kellő információt biztosító tájékoztatást alkalmaznak, mint, hogy az adatkezelés céljának megszűnésig, vagy a szerződéses jogviszonnyal kapcsolatos jogszabályban meghatározott elévülési idő végéig kezelik az adatokat;
  • adatfeldolgozóról való tájékoztatás is hiányos volt a legtöbb esetben, itt az arról való tájékoztatást mulasztották el az adatkezelők, hogy mely adatfeldolgozók, milyen személyes adataikhoz, milyen időtartamig férhetnek hozzá, illetve mire használják fel az adott személyes adatot (milyen tevékenységet
    végeznek az adatkezelő részére);
  • gyakori hiányosság, hogy elmulasztják az adatok felvételének helyén elérhetővé tenni a tájékoztatót (pl. honlapon gyűjtött adatok esetében az űrlapon közvetlenül kattintható linken);
  • tájékoztató közérthetősége továbbra is komoly probléma;
  • komplex adatkezelések bemutatásánál nem fektetnek kellő hangsúlyt az adatkezelők az érintettek megfelelő, érthető és áttekinthető tájékoztatására (…);
  • érintettek személyes adatainak kezelését szabályozó hatályos jogszabályról való hibás tájékoztatás ( Infotv. helyett Avtv.)

Feleljen meg folyamatosan a hatályos adatvédelmi szabályoknak! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

1 milliós adatvédelmi bírság!

2016. február 11. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, direct marketing, direkt marketing, Egyéb, infotv, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, naih, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi szakértő1.000.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság az eletepitok.hu weboldal adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető cég adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül:

Az 1.000.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Az adatkezelő hibásan adta meg az adatkezelés célját. „Az adatkezelés és a honlap fő célja ugyanis az, hogy a regisztrált személy adatát az adatkezelő anyagi ellenszolgáltatás ellenében hasznosítsa (…).”
  • Az adatkezelő nem a felsorolás elején jelölte meg a fő adatkezelési célt. „Azzal, hogy utolsóként említi az adatkezelési célok között a közvetlen üzletszerzési célt, ezzel mintegy járulékos, mellékes célként állítja be az adatkezelés fő célját, megtévesztő tájékoztatást nyújt.”
  • Általános megfogalmazást alkalmazott az adatkezelő. A „marketing”, illetve „közvetlen üzletszerzés” célra való felhasználás („szolgáltatás ajánlása”, „hirdetés továbbítása”) túl általános megfogalmazás. „A marketing tevékenység ugyanis egy gyűjtőfogalom, mely sokféleképpen történhet (postán, e-mailben, telefonon, stb.), így a nem kellően pontos megfogalmazás alkalmas arra, hogy elfedje az adatok felhasználásának egyes módjait.”
  • A regisztrációt ösztönző megoldás abban az esetben nem kifogásolandó, ha az adatkezelés fő célja direkt marketing tevékenység, és az adatkezelés körülményeiről egyértelmű és megfelelő előzetes tájékoztatást kapnak az érintettek. Az adatkezelés fő célja a direkt marketing célú adatkezelés volt. „A megadott személyes adatok külön hozzájárulás nélküli direkt marketing célú kezeléséhez azonban szükség van a másik feltétel teljesülésére is, azaz megfelelő előzetes tájékoztatást kell nyújtani az adatkezelés körülményeiről.” Ez nem történt meg a határozat megállapításai szerint.
  • Nem biztosította az adatkezelő, hogy az érintettek választhassanak, hogy mely szervezetek részére továbbítsa az adatkezelő a személyes adatokat. „Nem volt jogszerű az a gyakorlat, hogy a Szabályzatok elfogadásával a regisztráló automatikusan hozzájárult a felsorolt társaságok adatkezeléséhez, így megállapítható, hogy a Kötelezett nem biztosította a hozzájárulás önkéntességét a választási lehetőség hiánya miatt, nem teljesítve az Infotv. 3. § 7. pontját”.
  • Az adatkezelő egy sajátos konstrukció alkalmazása során „adatfeldolgozónak minősítéssel elfedett egy kiterjedt adatkezelői tevékenységet, valamint jogellenes, megfelelő jogalap nélküli adattovábbítást végzett és nem tájékoztatta az adatalanyokat erről az adatkezelésről, ezzel megsértette az Infotv. 4. § (1), 5. § (1) és 20. § (2) bekezdéseit”.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Nem feltétlenül felelős egy weboldal a kommentek miatt

2016. február 2. | AB határozat, Egyéb, internetcenzúra, internetjog, komment, moderálás, véleménynyilvánítás

internetjogász, kommentNem tehető feltétlenül felelőssé a tartalomszolgáltató a felhasználók kommentjei miatt – mondta ki az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) egy magyar ügyben (mti hír).

Ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével a magyar Alkotmánybíróság (Ab) azon korábbi döntése, amely a tartalomszolgáltatók feltétlen felelősségét állapítja meg az internetes oldalaikon megjelenő, harmadik személyek által bejegyzett kommentekért – írta kedden közzétett ítéletében az EJEB.

A strasbourgi bíróság egyhangúlag elfogadott ítélete szerint a magyar hatóságok megsértették a véleménynyilvánítás szabadságát azzal, hogy az Index online hírportált és a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületét (MTE) tették felelőssé a cikkeik alatt megjelent kommentekért.
Az Európa Tanács égisze alatt működő EJEB ítéletének értelmében a magyar államnak a jogsértés miatt három hónapon belül 5100 euró (több mint másfélmillió forint) perköltséget kell fizetnie a felpereseknek.

Az ügy előzménye, hogy az Experient ingatlanközvetítő cég feljelentette az Indexet és az MTE-t, mert a vállalat etikátlan hirdetési gyakorlatáról szóló cikkeik alatt gyalázkodó kommentek jelentek meg. A kifogásolt kommenteket eltávolították, amint tudomást szereztek róluk, de az ingatlancég nem elégedett meg ennyivel, és bírósághoz fordult.

Magyarországon az ügy azzal ért véget, hogy az Ab 2014 májusában elutasította azt az alkotmányjogi panaszt, amelyet a tartalomszolgáltatók a Kúria ítélete ellen nyújtottak be. Az Ab-döntés értelmében a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő bejegyzések miatt, ha nem volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azonnal eltávolította.

Az Alkotmánybíróság döntésével mi sem értettünk egyet. Korábbi cikkünk a témában itt olvasható.

Indulhat 2015!

2015. január 1. | adatkezelés, adatvédelem, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, ászf, bírsággarancia, Egyéb, net-jog, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei

net-jog.hu…De előtte – hagyományainkhoz híven – összefoglaljuk, hogy mit történt a Net-jog-gal 2014-ben. Íme a legfontosabb mérföldkövek:

  • Tavasszal ügyvédi irodákkal bővült a Net-jog csapata, így azóta már nem csak adatvédelmi szakértői tanácsadással, hanem ügyvédi jogi tanácsadással is állunk az érdeklődők rendelkezésére. A Garai Zsófia Ügyvédi Iroda, a Buczkó Ügyvédi Iroda, valamint a Rácz és Pál Ügyvédi Iroda ügyvédei cégeljárást is intéznek és polgári peres képviseletet is ellátnak, így a Net-jog teljes értékű szolgáltatást nyújt a webshopjog területén.
  • A net-jog nézettsége az elmúlt időszakban is folyamatosan és egyre markánsabban növekedett, 1 év alatt megháromszorozódott. Havonta már 4000 olvasónk van. Köszönjük szépen!
  • Jótékonykodtunk is. 2014 őszén önkéntességet vállalva adatvédelmi tanácsadással támogattuk a Bátor Tábort.
  • Az “Itt vásárolhatsz!” logónkat már közel 100 webáruház használja: Tovább…
  • 2014-ben ügyfeleink száma elérte a 270-et, az elégedettségük pedig 100%-os!:) Többen írtak egy rövid véleményt a szolgáltatásunkról: Tovább…
  • Továbbra is valamennyi általunk készített szabályzat, tájékoztató (pl. adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi nyilatkozat), egyéb dokumentum (pl. játékszabályzat) vonatkozásában felelősséget vállalunk. A teljes értékű garancia-nyújtás lehetőségét pénzügyi partnerünknek, a Generali Providencia Biztosító Zrt.-nek köszönhetjük.

Kérje ingyenes árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2015-ben is!

Kellemes ünnepeket kíván a Net-jog.hu

2014. december 19. | Egyéb, net-jog

Békés, boldog karácsonyt és

sikerekben gazdag új évet kívánunk

a Net-jog.hu teljes csapata (dr. Garai Zsófia, dr. Pál Zoltán, dr. Rácz József, dr. Buczkó Péter) nevében

kari net-jog700

Dr. Keisz Nikolett és dr. Krausz Miklós alapítók

NAIH: törvényi szabályozás szükséges a drónokkal kapcsolatban

2014. december 7. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, Egyéb, infotv, naih

adatvédelmi tanácsadóTörvényben kell szabályozni a drónok használatának magánszférát érintő adatvédelmi kérdéseit a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság témában kiadott állásfoglalása szerint. (MTI)

A pénteken kiadott állásfoglalás szerint a drónok használata a magánszférával kapcsolatos és adatvédelmi kérdéseket is felvet. Még a rendeltetésszerű használat is nagyon erős behatolást jelenthet a személyek a magánszférájába, hiszen az eszköz képes arra, hogy válogatás nélkül gyűjtsön adatokat mindenről, ami a látókörébe kerül. A drón képes mozgó embereket, tárgyakat követni anélkül, hogy erre az érintettek felfigyelnének – hívja fel a figyelmet Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke az ajánlásban.

Az ajánlás emlékeztet rá: Magyarországon nincs a drónokra vonatkozó külön jogszabály, a tárgykört részletesen szabályozó törvény előkészítés alatt áll. A törvény hatálybalépéséig használatuk csak egyedi engedély alapján lehetséges, amelyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala ad ki.

A NAIH álláspontja szerint a készülő törvényben érvényesíteni kell azt a garanciális alapelvet, hogy személyes adatot drónnal csak célhoz kötötten és csak meghatározott időpontra, földrajzi területre, személyi körre kiterjedően lehet gyűjteni és kezelni. Az adatgyűjtésnek és -kezelésnek meg kell felelnie az arányosság kívánalmának is, vagyis csak a céllal arányos adatkezelés engedhető meg.
Ezért a hatóság azt javasolja, hogy a születendő törvényben rögzítsék, a drónokkal megvalósított adatkezelés csak jogszerű célból folytatható, ehhez pedig engedélyezési eljárást tartanának indokoltnak, amelyet a légügyi hatóság folytatna le.

Az ajánlás szerint szükséges a törvényben annak a tilalomnak a kimondása, hogy egy meghatározott célból rögzített adat az adatgyűjtésre engedélyt adó hatósági engedélyben nem szereplő célra nem használható fel.

A hatóság azt is javasolja, hogy a jogalkotó írjon elő olyan azonosítási módszert a drónok üzemeltetőinek, használóinak, amelynek segítségével könnyen azonosíthatják az adatkezelő személyét az esetleg a felvételeken szereplő „adatalanyok”, mivel joguk van – bármilyen módon és az adatkezelő bármely elérhetőségén – tiltakozni az adatkezelés ellen. A hatóság továbbá minimális követelménynek tartja a repülési útvonalat térben előre, valós időben és utólag is megjelenítő, kereshető és visszakereshető rendszer kiépítését is. Az „adatalanynak” egyértelmű tudomást kell arról előzetesen szereznie, hogy a drón használója személyes adatainak kezelését mikor és hol kezdi, kezdheti meg.

Megfontolandónak tartja a hatóság azt is, hogy hatósági nyilvántartást hozzanak létre a drónokat kereskedelmi célból üzemeltetők, használók nyilvántartására. Egy ilyen regiszter nemcsak az adatvédelmi kérdések rendezését könnyítené meg, hanem a repülésbiztonsági, sőt a felelősségbiztosítási kérdések hatékony kezeléséhez is hozzájárulna – írják.

A hatóság megfontolandónak tartja a magáncélú használatot hatóságilag kijelölt területekre korlátozni, azt egyfajta egyszerűsített engedélyezési eljáráshoz és regisztrációhoz kötni, és kívánatosnak tartja azon területek állami, önkormányzati kijelölését is, amelyen magáncélból üzemeltett drón használható, valamint azon területek megjelölését, ahová berepülésük kizárt.

Az állami célú felhasználással kapcsolatban kiemelik, hogy „készletező”, megfigyelésre irányuló adatkezelés nem megengedhető.
A NAIH felhívja a figyelmet arra is, hogy a jogszabály hatályba lépéséig be kell tartani az információs önrendelkezési jogról szóló törvény rendelkezéseit.

Az ajánlás letölhető a NAIH weboldaláról: http://naih.hu/files/ajanlas_dronok_vegleges_www1.pdf

A net-jog legfiatalabb tagja…

2014. március 21. | Egyéb, net-jog

… már korán reggel blogot ír:)

IMG_20140317_073652

Ügyvéddel erősít a Net-jog!

2014. március 12. | adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, bírsággarncia, Egyéb, internetjog, net-jog

net-jog.huElérkezettnek láttuk az időt, hogy az eddig csak háttérben munkálkodó ügyvédünk tovább erősítse a csapatot, így ezentúl az ügyvédi jogi feladatokat teljes jogú tagként ügyvédünk látja el. Ezáltal kiemelt szakmai felkészültséggel és folyamatosan bővülő jogi szolgáltatásokkal újul meg a Net-jog.

ÁSZF-et ügyvédeink készítenek. Amennyiben ÁSZF-et szeretne készíttettetni, kérem vegye fel a kapcsolatot ügyvédeinkkel>>>

És egy kitekintés: A weboldal töretlenül  és folyamatosan növekszik: havonta már több ezren olvassák a bejegyzéseinket, az elmúlt időszakban volt olyan nap, amikor 400 ember fordult meg a Net-jog-on. Köszönjük!

Az ügyvédi feladatok becsatornázása miatt módosítottuk az Etikai szabályzatunkat, mely az oldal alján, vagy erről a linkről érhető el.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, internetjogi tanácsadás és ügyvédi szolgáltatás bírsággaranciával.

Kellemes Ünnepeket kívánunk!

2013. december 19. | Egyéb, karácsony, net-jog

net-jog

Félperces: a webshop árukészlet

2013. július 16. | általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, audit, bírsággarancia, Egyéb, garancia, webáruház védelem, webshop, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei

ászf készítésKérdés: A webshopomban megrendeltek tőlem 2 terméket, melyet visszaigazoltam anélkül, hogy megnéztem volna, hogy mindkettő készleten van-e. Az egyikből sajnos már nem volt. Jogsértést követtem el?

Válasz: Igen. A 2008. évi XLVII. törvény 6. § (1) bekezdése ugyanis kimondja, hogy megtévesztő az a kereskedelmi gyakorlat, amely valótlan információt tartalmaz, vagy valós tényt – figyelemmel megjelenésének valamennyi körülményére olyan módon jelenít meg, hogy megtéveszti vagy alkalmas arra, hogy megtévessze a fogyasztót. Külön nevesíti a jogszabály a beszerezhetőséget (a visszaigazolásban és a webshopon is azt jelezte a webáruház, hogy készleten van) és a szállítást. A fentiek miatt fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményezhető a webshop ellen.

 

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

A Net-jog kiemelt szakmaiságát a többéves tapasztalat és az együttműködő ügyvédi irodáink biztosítják.

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Ittvásárolhatsz.hu:
Az Itt vásárolhatsz! logó

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Pontos jól kidolgozott mindenre kiterjedő, precíz munka. Nem tudok elég hálás lenni érte. Nem véletlen, hogy önöket ajánlják a legtöbb helyen. Ezek után, én is önöket fogom ajánlani mindenkinek."

Baranyai Ferenc

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Maximálisan elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással, precíz, pontos, gördülékeny volt minden, a válaszadási időről és a gyorsaságról nem is beszélve…"

Kis Klaudia

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (41), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (5), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (23), AB határozat (2), adatbiztonság (2), adatkezelés (79), adatkezelési tájékoztató (106), adatvédelem (135), adatvédelmi angolul (15), adatvédelmi bejelentés (60), adatvédelmi incidens (16), adatvédelmi nyilatkozat (98), adatvédelmi nyilatkozat minta (33), adatvédelmi rendelet (27), adatvédelmi szabályzat (114), adatvédelmi szabályzat készítés (122), adatvédelmi szakértő (122), adatvédelmi tájékoztató (109), adatvédelmi tanácsadás (116), adatvédelmi törvény (60), általános szerződési feltételek (72), angol ÁSZF (20), ászf (131), ászf készítés (135), ászf minta (79), audit (44), bírság (53), bírsággarancia (71), bírsággarncia (8), cenzúra (3), cookie (2), direct marketing (14), direkt marketing (10), drón (1), Egyéb (22), elállási jog (50), elektronikus megfigyelés (2), EURO 2016 (1), Facebook jog (4), felmondási jog (3), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (29), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (80), fogyasztóvédelem (99), garancia (31), GDPR (1), hírlevél (11), hírlevél-küldés (6), infotv (36), ingyen ászf (6), internet ügyvéd (23), internet-jogtanácsos (37), internetcenzúra (5), internetjog (54), jogtanácsos (33), jótállás (14), kamera (8), kamerás adatvédelem (12), kamerás megfigyelés (10), karácsony (6), komment (3), könyvelés (1), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (38), net-jog (48), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), online vitarendezés (1), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (5), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (4), távollévők között kötött szerződés (80), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (109), ügyvéd (83), ügyvédi iroda (70), új ptk (15), uniós adatvédelmi rendelet (4), vagyonvédelmi kamera (2), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (63), webáruház ászf (70), webáruház védelem (80), webjog (42), weboldal adatvédelem (60), webshop (112), webshop adatvédelem (41), webshop adózás (1), webshop ászf (103), webshop audit (100), webshop elállási jog (29), webshop jog (171), webshop jogi feltételei (130), webshop jogi háttere (98), webshop könyvelés (2), webshop ptk (27), webshop számlázás (2), webshopjogász (4),