Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi (GDPR) jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Szűrés a következőre

bírsággarancia

300.000 Ft-os adatvédelmi bírság!

2016. november 5. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírsággarancia, infotv, webáruház adatvédelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi rendelet300.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a love.hu  és a nyeremenyjatek.hu weboldalak adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül:

A 300.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Az üzemeltető az adatkezelési tájékoztatóiban helytelenül jelölte meg az adatkezelő személyét, ezzel megsértette az Infotv. 20. § (2) bekezdésében foglalt kötelezettségét.
  • A weboldalra regisztrálhattak 16. életévüket be nem töltött kiskorúak is, törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül (pedig lehet írásban kérni a szülőktől hozzájáruló nyilatkozatot). “A Kötelezett nem igazolta a törvényes képviselők beleegyezésének vagy utólagos jóváhagyásának bemutatását, ezért a Kötelezett által folytatott adatkezelés megfelelő jogalap hiányában az Infotv. 6. § (3) bekezdésébe ütközik, jogellenes adatkezelést valósít meg.”
  • Nem különült el a hírlevél-küldésre és a weblapra történő regisztrációhoz való hozzájárulás – ahogy a NAIH korábbi határozatában kimondta, miután két külön adatkezelési céllal állunk szemben, külön-külön hozzájárulás is szükséges. (ezzel már korábban foglalkoztunk>>>).
  • A regisztrációt ösztönző megoldás abban az esetben nem kifogásolandó, ha az adatkezelés fő célja direkt marketing tevékenység, és az adatkezelés körülményeiről egyértelmű és megfelelő előzetes tájékoztatást kapnak az érintettek.
  • Nem biztosította az adatkezelő, hogy az érintettek választhassanak, hogy mely szervezetek részére továbbítsa az adatkezelő a személyes adatokat.
  • “Az adatkezelő a Szabályzatban nem adott megfelelő tájékoztatást az adatkezelés céljairól, mivel
    nem jelölte meg előzetesen az adatkezelés egyik fő célját, az anyagi ellenszolgáltatás ellenében történő értékesítést.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Webshopok jogi kockázatai

2016. június 5. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, bírsággarancia, fogyasztó, fogyasztóvédelem, garancia, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, naih, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértőAz alábbiakban összefoglaljuk, hogy a webáruházak milyen jogi hátrányokra számíthatnak, amennyiben nem jogszerű a tevékenységük. Főleg a lehetséges bírságokra koncentrálunk.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 47/C. § (1) bekezdése szerint a fogyasztóvédelmi előírások megszegése esetén a bírság összege 15 ezer forinttól (…) 500 ezer forintig, illetve a fogyasztók széles körének testi épségét, egészségét sértő vagy veszélyeztető, továbbá a fogyasztók széles körének jelentős vagyoni hátrányt okozó jogsértés esetén a vállalkozás éves nettó árbevételének 5%-áig, az Szt. hatálya alá nem tartozó vállalkozás esetén 5 millió forintig terjedhet.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény 61. § (1) bekezdése szerint, amennyiben a webshopnak jogsértő az adatkezelése, úgy a hatósági eljárásban hozott határozatában a NAIH
a) megállapíthatja a személyes adatok jogellenes kezelésének vagy feldolgozásának tényét,
b) elrendelheti a valóságnak nem megfelelő személyes adat helyesbítését,
c) elrendelheti a jogellenesen kezelt vagy feldolgozott személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítését,
d) megtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását,
e) megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását,
f) elrendelheti az érintett tájékoztatását, ha azt az adatkezelő jogellenesen tagadta meg, valamint
g) bírságot szabhat ki, melynek mértéke 100 ezertől 20 millió forintig terjedhet.

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról  szóló 2008. évi XLVII. törvény 17. §-a szerint szintén 15 ezer forinttól (…) 500 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki a fogyasztóvédelmi hatóság a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi, internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

2 millió Ft-os adatvédelmi bírság!

2015. december 14. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, bírság, bírsággarancia, infotv, internetjog, naih, törvényes webshop, weboldal adatvédelem

adatvédelmi szakértő2.000.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a www.scnetwork.com/hu weboldal adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető cég adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül:

A 2.000.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • A regisztráció során a rendszer semmilyen formában nem követelte meg az „Adatvédelmi NYILATKOZAT” című dokumentum elfogadását, holott “az adatkezelőknek olyan megoldást kell a hozzájárulás beszerzése tekintetében alkalmazniuk, amelynek nyomán egyértelmű hozzájárulást adhatnak az érintettek”. Továbbá a határozat szerint “a tájékoztatót a honlap nyitóoldalán szükséges elérhetővé tenni”.
  • Az adatkezelő nem adott semmilyen tájékoztatást az adatkezelés céljáról.
  • Az adatkezelő elmulasztotta egyértelműen és kifejezetten megjelölni adatkezelésre vonatkozó szabályzatában az adatfeldolgozó személyét.
  • Az adatkezelő nem tüntette fel a nevét, elérhetőségét.
  • Az adatkezelő nem tájékoztatta “az érintetteket az adatkezelés időtartamáról, a személyes adataik kezelésének szabályait tartalmazó hatályos jogszabályról (…), hallgatott továbbá az adatfeldolgozó igénybevételéről, továbbá az érintetti jogokról és jogérvényesítési
    lehetőségekről.
  • “A regisztrációs felületen nem került elhelyezésre az adatvédelmi tájékoztató elfogadására és az önkéntes adatszolgáltatáshoz történő hozzájárulásra szolgáló felhasználói beleegyezés megadására hivatott külön felület.”

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Mi változott idén, és mi fog jövőre?

2015. december 6. | 14 napos elállási jog, adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, bírság, bírsággarancia, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internetjog, naih, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, webshop ptk

keyboard-621831_1280Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy 2015-ben milyen fontos internetjogi szabályok változtak és kitekintünk 2016-ra is.

Fogyasztóvédelmi törvény

A módosítások 2015. szeptember 11-én léptek hatályba. Az új szabályok alapján többek között:

A vállalkozásoknak több tájékoztatási kötelezettsége lett. És ami a legfontosabb, hogy ennek a tájékoztatásnak fogyasztói jogvita esetén ki kell terjednie a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez való fordulás lehetőségére, valamint tartalmaznia kell a békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét.

Új fogalmak jelentek meg a törvényben: online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződés, fogyasztói jogvita, határon átnyúló fogyasztói jogvita stb.

Adatvédelmi törvény

Két lépcsőben, 2015. július 16-tal és 2015. október 1-gyel változott az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény.

A jogszabály-változás többek között

  • megállapította az adatvédelmi incidens fogalmát,
  • lehetővé tette a NAIH számára, “hogy hivatalból is vizsgálatot folytasson le, akár a tudomására jutott, adatkezelési problémát vagy jogsértést valószínűsítő tények alapján, akár szúrópróbaszerű vagy adott szektorra, adatkezelési területre fókuszáló ellenőrzés formájában”,
  • megnövelte a Hatóság által kiszabható bírság legmagasabb mértékét: 20 millió Ft-ra nőtt a bírság összege!

És 2016. január 1-gyel ismét módosul az Infotv., mely alapján az adatkezelőknek rövidebb határidővel teljesíteni bizonyos kötelezettségeket. Erről itt írtunk bővebben.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi, internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2016-ban is. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken.

Év eleji döbbenet: 10 milliós bírságot szabott ki a NAIH!

2015. január 10. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, bírsággarancia, naih, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, weboldal adatvédelem

adatvédelmi szakértőA legmagasabb, 10 millió Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a nyeremenyjatekok.hu (Optimusz DM) jogsértő adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldal adatkezelési tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül.

A 10 milliós bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Az adatkezelési tájékoztatóban nem határozták meg egyértelműen az adatkezelés célját. Holott “az adatkezelési célt világosan, egyértelműen és érthetően fel kell tárni az adatalany részére, oly módon, hogy az mindenki számára érthető legyen” –  Adatvédelmi Munkacsoport 3/2013. számú vélemény. A “marketing tevékenység” nem lehet cél.
  • Az adatvédelmi szabályzatban tévesen együttes adatkezelésnek titulálták a részt vevő cégek a szóban forgó adatvédelmi gyakorlatot, holott adattovábbítás történt.
  • A weboldal üzemeltető elmulasztotta egyértelműen és kifejezetten megjelölni az adatkezelő személyét is.
  • Nem tájékoztatta a weboldal az érintetteket az adatkezelés időtartamáról.
  • Nem jelölték meg pontosan, hogy kinek, milyen célból továbbítják a személyes adatokat, és nem biztosították, hogy az érintett választhasson, hogy egyáltalán kinek engedélyezi továbbítani a személyes adatait.
  • Az adatkezelési célok között nem jelent meg az adatbázisok értékesítése: “Az értékesítés, mint cél az adatkezelés releváns körülményének minősül, s így az adatkezelésről szóló tájékoztatónak erre vonatkozó információt is tartalmaznia kell.”
  • Nem vezetett nyilvántartást a weboldal az adattovábbításokról.
  • Az érintetteknek nem volt lehetőségük választani, hogy mely szervezetek számára továbbítja az adatkezelő az adataikat.
  • Tévesen tájékoztatták a felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról rendelkező jogszabályról (az Infotv helyett Avtv.).
  • Nem módosította az adatvédelmi nyilvántartásban szereplő adatait a weboldalt üzemeltető cég.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

2014-ben ekkora volt a legnagyobb bírság

2014. december 31. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, bírsággarancia, infotv, naih, net-jog, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi szakértő750.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki 2014-ben az adatvédelmi hatóság egy webes alkalmazás miatt. 

A 750.000 Ft-os bírság kiszabására többek között azért került sor, mert nem nevezték meg, hogy az alkalmazás során használt személyes adatokat kinek és milyen célból továbbítják; nem biztosították az adatkezeléshez és az adattovábbításhoz való hozzájárulást; nem tájékoztatták a felhasználókat a jogaikról és jogorvoslati lehetőségeikről; rossz jogszabályra hivatkoztak az adatkezelésről való tájékoztatás során.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon.  Net-jog = etikus szolgáltatás bírsággaranciával 2015-ben is!

Hotel, nyaralás, adatvédelem

2014. július 1. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírsággarancia, garancia, internetjog, kamera, kamerás adatvédelem, naih, szálloda adatvédelem

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a hotelek, szállodák, panziók adatvédelmi feladatairól. Most felelevenítve ezeket, a vendégek aspektusából teszünk közzé egy összefoglalót.

Az alábbi preziben foglaltuk össze, hogy egy szállásadó (hotel, panzió) milyen szerteágazó adatvédelmi szituációkkal találkozhat:

Mindegyik helyzet egy-egy adatkezelést valósít meg. Nekünk, mint vendégeknek pedig az Infotv. számos lehetőséget biztosít arra vonatkozóan, hogy megismerhessük a hotel, szállásadó adatvédelmi politikáját, adatkezelési célját, jogalapját, elveit stb. Azaz, amennyiben pl. bejelentkezünk egy szállodába, jogunk van tájékoztatást kérni a hotel adatkezeléséről: miért kérik el a személyi igazolvány számunkat, hol van kamera az épületen belül stb. A szállásadó adatkezelő pedig köteles ezeket az információkat velünk megosztani, akár – a legkézenfekvőbb módon: adatkezelési tájékoztató segítségével.

A hotelek üzemeltetőire is kötelezettséget ró az Infotv. 20. § (1) bekezdése: “az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező. Továbbá, hogy az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő hogyan kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.”

És egy üzenet a szállásadók számára:

Már 200 feletti azoknak a webáruházaknak, éttermeknek, hoteleknek a száma, akik velünk készítették el adatkezelési tájékoztatójukat. Vélemények a szolgáltatásunkról>>>

Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Félperces: adatvédelmi bírság

2014. január 20. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, bírság, bírsággarancia, naih, net-jog, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértőKérdés: Tavaly mekkora volt a legnagyobb adatvédelmi bírság, amit weboldal kapott?

Válasz: 2013-ban 3 millió Ft-os bírságot kapott a számos ismert weboldalt (köztük a myvip.hu-t, a meteorológus.hu-t vagy az ingatlanok.hu-t) üzemeltető kft. A társaság  közel 40 weboldalának  adatkezelési tájékoztatója ugyanis nem felelt meg az új adatvédelmi törvény rendelkezéseinek.

Az Infotv. 20. § (1) és (2) bekezdése kimondja, hogy az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell minden adatkezeléssel kapcsolatos információt.

Ezt a tájékoztatást megtehetjük adatkezelési tájékoztató közzétételével. Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Adatvédelmi bírság az álláskereső oldalaknak

2013. december 3. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, bírsággarancia, webáruház adatvédelem, webshop jog

adatvédelmi nyilatkozatA Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 200.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki a www.profession.hu, www.startapro.hu és a www.jobmonitor.hu-t üzemeltető Sanoma Zrt.-nek. A NAIH határozatában megállapította, hogy weboldalak adatkezelési tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságot szab ki a működtető cégre.

A 200.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Tévesen tájékoztatták a felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról rendelkező jogszabályról (az Infotv helyett Avtv.).
  • Az adatvédelmi szabályzatukban még tévesen az adatvédelmi biztosra hivatkoztak.
  • Nem különült el a hírlevél-küldésre és a weblapra történő regisztrációhoz való hozzájárulás – ahogy a NAIH korábbi határozatában kimondta, miután két külön adatkezelési céllal állunk szemben, külön-külön hozzájárulás is szükséges. (ezzel már korábban részletesen foglalkoztunk>>>).
  • Az üzemeltető cég az anonim álláshirdetések www.profession.hu oldalon történő jelenlegi gyakorlat szerinti megjelentetésével és az azokra érkező pályázatok során létrejövő adatkezelésekkel nem tett eleget az Infotv előzetes tájékoztatásra vonatkozó előírásainak, valamint sértette a tisztességes adatkezelés elvét és az érintetteknek az Info törvényben biztosított jogait: pl. adatok törlésének, helyesbítésének joga, tájékoztatás a kezelt adatokról.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Karácsonyi vásárlás webáruházból

2013. november 26. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, ászf minta, bírsággarancia, garancia, karácsony, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, webshop, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei

webshop karácsonykorEgy nagyon hasznos cikk jelent meg a socialdaily.com-on, melyben a weboldal írói összegyűjtötték, hogy mire kell figyelniük a vevőknek, ha a karácsonyi ajándékvásárlást nem a hagyományos módon – az üzletekben, tömegben keveregve -, hanem kényelmesen, otthonról szeretnék megoldani. 

A hasznos tippek közül egyet szeretnénk mindenképpen kiemelni, hiszen ez a Net-jog profiljába vág: Az online karácsonyi vásárlás előtt mindenképpen meg kell ismerni a webshop jogi szabályozását! Nem mindegy ugyanis, hogy hol hagyjuk a pénzünket. A webshop jogi szabályozása, az ÁSZF-je, az adatkezelési tájékoztatója, vagy adatvédelmi nyilatkozata sokat elárul az adott webáruházról.

Kiemelten ajánljuk azokat a webshopokat a karácsonyi vásárlás során, melyek már rendelkeznek a Net-jog “Itt vásárolhatsz!” logójával. Ezt a logót csak azok a webshopok kaphatják meg, melyeknek szabályozását rendben találta a Net-jog csapata.

Érdemes a szabályozásban megkeresni, hogy milyen szállítási határidőt vállal a webáruház – ez főleg akkor fontos, ha már csak néhány nap van hátra az ajándékozásig. A garanciális szabályokkal is jó tisztában lenni.

Amennyiben Ön webshopot üzemeltet, érdemes rendbe tenni az említett szabályozásokat, ne ezen múljon a vásárlás! Valamennyi általunk készített szabályzat (pl. ÁSZF), tájékoztató (pl. adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi nyilatkozat) vonatkozásában felelősséget vállalunk. A teljes értékű garancia-nyújtás lehetőségét pénzügyi partnerünknek, a Generali Providencia Biztosító Zrt.-nek köszönhetjük.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi  és internetjogi tanácsadás bírsággaranciával. Kérje ingyenes árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>. 

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

7 éves tapasztalat, 700 elkészített ászf és adatvédelmi szabályzat, körülbelül 500 webshopjogi audit, számos GDPR audit, 0 Ft bírság

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Ittvásárolhatsz.hu:
Az Itt vásárolhatsz! logó

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Pontos jól kidolgozott mindenre kiterjedő, precíz munka. Nem tudok elég hálás lenni érte. Nem véletlen, hogy önöket ajánlják a legtöbb helyen. Ezek után, én is önöket fogom ajánlani mindenkinek."

Baranyai Ferenc

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Maximálisan elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással, precíz, pontos, gördülékeny volt minden, a válaszadási időről és a gyorsaságról nem is beszélve…"

Kis Klaudia

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (49), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (6), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (24), AB határozat (2), adatbiztonság (8), adatkezelés (113), adatkezelési tájékoztató (135), adatvédelem (173), adatvédelmi angolul (31), adatvédelmi bejelentés (63), adatvédelmi incidens (24), adatvédelmi nyilatkozat (126), adatvédelmi nyilatkozat minta (50), adatvédelmi rendelet (61), adatvédelmi szabályzat (148), adatvédelmi szabályzat készítés (149), adatvédelmi szakértő (163), adatvédelmi tájékoztató (142), adatvédelmi tanácsadás (157), adatvédelmi tisztviselő (32), adatvédelmi törvény (87), általános szerződési feltételek (83), angol ÁSZF (48), ászf (167), ászf készítés (172), ászf minta (101), audit (51), bírság (55), bírsággarancia (81), bírsággarncia (8), cenzúra (3), cookie (2), direct marketing (14), direkt marketing (10), DPO (15), drón (1), Egyéb (22), elállási jog (61), elektronikus megfigyelés (3), EURO 2016 (1), Facebook jog (5), felmondási jog (5), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (61), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (111), fogyasztóvédelem (131), garancia (35), GDPR (32), GDPR bírság (4), GDPR felkészítés (6), GDPR jogi tanácsadás (7), GDPR megfeleltetés (6), GDPR nyilvántartás (10), GDPR szaktanácsadás (7), GDPR tanácsadás (29), GDPR ügyvéd (2), geo blocking (1), hírlevél (11), hírlevél-küldés (6), infotv (39), ingyen ászf (8), internet ügyvéd (61), internet-jogtanácsos (40), internetcenzúra (5), internetjog (72), jogos érdek (1), jogtanácsos (38), jótállás (16), kamera (10), kamerás adatvédelem (14), kamerás megfigyelés (12), karácsony (9), komment (3), könyvelés (1), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (46), net-jog (73), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), online vitarendezés (1), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (8), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (5), távollévők között kötött szerződés (106), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (150), ügyvéd (150), ügyvédi iroda (130), új ptk (17), uniós adatvédelmi rendelet (6), vagyonvédelmi kamera (3), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (78), webáruház ászf (101), webáruház védelem (81), webjog (111), weboldal adatvédelem (86), webshop (146), webshop adatvédelem (57), webshop adózás (2), webshop ászf (137), webshop audit (127), webshop elállási jog (44), webshop jog (226), webshop jogi feltételei (176), webshop jogi háttere (142), webshop könyvelés (2), webshop ptk (33), webshop számlázás (2), webshopjogász (68), WebshopÜgyvéd (47),