Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Szűrés a következőre

adatvédelmi tanácsadás

Félperces: adatvédelmi bírság 2.

2016. április 3. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, infotv, internet-jogtanácsos, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop audit, webshop jog

adatvédelmi szakértőKérdés: Mekkora lehet az adatvédelmi bírság összege jogellenes adatkezelés esetén?

Válasz: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 61. § (3) bekezdése szerint az adatvédelmi hatóság által kiszabható bírság mértéke százezertől húszmillió forintig terjedhet.

Ne kockáztasson! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

1 milliós adatvédelmi bírság!

2016. február 11. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, direct marketing, direkt marketing, Egyéb, infotv, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, naih, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi szakértő1.000.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság az eletepitok.hu weboldal adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető cég adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül:

Az 1.000.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Az adatkezelő hibásan adta meg az adatkezelés célját. „Az adatkezelés és a honlap fő célja ugyanis az, hogy a regisztrált személy adatát az adatkezelő anyagi ellenszolgáltatás ellenében hasznosítsa (…).”
  • Az adatkezelő nem a felsorolás elején jelölte meg a fő adatkezelési célt. „Azzal, hogy utolsóként említi az adatkezelési célok között a közvetlen üzletszerzési célt, ezzel mintegy járulékos, mellékes célként állítja be az adatkezelés fő célját, megtévesztő tájékoztatást nyújt.”
  • Általános megfogalmazást alkalmazott az adatkezelő. A „marketing”, illetve „közvetlen üzletszerzés” célra való felhasználás („szolgáltatás ajánlása”, „hirdetés továbbítása”) túl általános megfogalmazás. „A marketing tevékenység ugyanis egy gyűjtőfogalom, mely sokféleképpen történhet (postán, e-mailben, telefonon, stb.), így a nem kellően pontos megfogalmazás alkalmas arra, hogy elfedje az adatok felhasználásának egyes módjait.”
  • A regisztrációt ösztönző megoldás abban az esetben nem kifogásolandó, ha az adatkezelés fő célja direkt marketing tevékenység, és az adatkezelés körülményeiről egyértelmű és megfelelő előzetes tájékoztatást kapnak az érintettek. Az adatkezelés fő célja a direkt marketing célú adatkezelés volt. „A megadott személyes adatok külön hozzájárulás nélküli direkt marketing célú kezeléséhez azonban szükség van a másik feltétel teljesülésére is, azaz megfelelő előzetes tájékoztatást kell nyújtani az adatkezelés körülményeiről.” Ez nem történt meg a határozat megállapításai szerint.
  • Nem biztosította az adatkezelő, hogy az érintettek választhassanak, hogy mely szervezetek részére továbbítsa az adatkezelő a személyes adatokat. „Nem volt jogszerű az a gyakorlat, hogy a Szabályzatok elfogadásával a regisztráló automatikusan hozzájárult a felsorolt társaságok adatkezeléséhez, így megállapítható, hogy a Kötelezett nem biztosította a hozzájárulás önkéntességét a választási lehetőség hiánya miatt, nem teljesítve az Infotv. 3. § 7. pontját”.
  • Az adatkezelő egy sajátos konstrukció alkalmazása során „adatfeldolgozónak minősítéssel elfedett egy kiterjedt adatkezelői tevékenységet, valamint jogellenes, megfelelő jogalap nélküli adattovábbítást végzett és nem tájékoztatta az adatalanyokat erről az adatkezelésről, ezzel megsértette az Infotv. 4. § (1), 5. § (1) és 20. § (2) bekezdéseit”.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

2 millió Ft-os adatvédelmi bírság!

2015. december 14. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, bírság, bírsággarancia, infotv, internetjog, naih, törvényes webshop, weboldal adatvédelem

adatvédelmi szakértő2.000.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a www.scnetwork.com/hu weboldal adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető cég adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül:

A 2.000.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • A regisztráció során a rendszer semmilyen formában nem követelte meg az „Adatvédelmi NYILATKOZAT” című dokumentum elfogadását, holott “az adatkezelőknek olyan megoldást kell a hozzájárulás beszerzése tekintetében alkalmazniuk, amelynek nyomán egyértelmű hozzájárulást adhatnak az érintettek”. Továbbá a határozat szerint “a tájékoztatót a honlap nyitóoldalán szükséges elérhetővé tenni”.
  • Az adatkezelő nem adott semmilyen tájékoztatást az adatkezelés céljáról.
  • Az adatkezelő elmulasztotta egyértelműen és kifejezetten megjelölni adatkezelésre vonatkozó szabályzatában az adatfeldolgozó személyét.
  • Az adatkezelő nem tüntette fel a nevét, elérhetőségét.
  • Az adatkezelő nem tájékoztatta “az érintetteket az adatkezelés időtartamáról, a személyes adataik kezelésének szabályait tartalmazó hatályos jogszabályról (…), hallgatott továbbá az adatfeldolgozó igénybevételéről, továbbá az érintetti jogokról és jogérvényesítési
    lehetőségekről.
  • “A regisztrációs felületen nem került elhelyezésre az adatvédelmi tájékoztató elfogadására és az önkéntes adatszolgáltatáshoz történő hozzájárulásra szolgáló felhasználói beleegyezés megadására hivatott külön felület.”

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Mi változott idén, és mi fog jövőre?

2015. december 6. | 14 napos elállási jog, adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, bírság, bírsággarancia, fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés, fogyasztóvédelem, internetjog, naih, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop elállási jog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, webshop ptk

keyboard-621831_1280Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy 2015-ben milyen fontos internetjogi szabályok változtak és kitekintünk 2016-ra is.

Fogyasztóvédelmi törvény

A módosítások 2015. szeptember 11-én léptek hatályba. Az új szabályok alapján többek között:

A vállalkozásoknak több tájékoztatási kötelezettsége lett. És ami a legfontosabb, hogy ennek a tájékoztatásnak fogyasztói jogvita esetén ki kell terjednie a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez való fordulás lehetőségére, valamint tartalmaznia kell a békéltető testület székhelyét, telefonos elérhetőségét, internetes elérhetőségét és levelezési címét.

Új fogalmak jelentek meg a törvényben: online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződés, fogyasztói jogvita, határon átnyúló fogyasztói jogvita stb.

Adatvédelmi törvény

Két lépcsőben, 2015. július 16-tal és 2015. október 1-gyel változott az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény.

A jogszabály-változás többek között

  • megállapította az adatvédelmi incidens fogalmát,
  • lehetővé tette a NAIH számára, “hogy hivatalból is vizsgálatot folytasson le, akár a tudomására jutott, adatkezelési problémát vagy jogsértést valószínűsítő tények alapján, akár szúrópróbaszerű vagy adott szektorra, adatkezelési területre fókuszáló ellenőrzés formájában”,
  • megnövelte a Hatóság által kiszabható bírság legmagasabb mértékét: 20 millió Ft-ra nőtt a bírság összege!

És 2016. január 1-gyel ismét módosul az Infotv., mely alapján az adatkezelőknek rövidebb határidővel teljesíteni bizonyos kötelezettségeket. Erről itt írtunk bővebben.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi, internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával 2016-ban is. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken.

Félperces: az adatvédelmi bírság

2015. augusztus 30. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, infotv, naih, webáruház adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi tanácsadásKérdés: Igaz, hogy a duplájára emelkedik az adatvédelmi bírság max összege?

Válasz: Igen. 2015. október 1-gyel lép hatályba az Info tv. azon módosítása, melynek értelmében az eddigi 10 millió Ft helyett 20 millió Ft lesz az adatvédelmi bírság kiszabható, legmagasabb összege. Szeptembertől változik a fogyasztóvédelmi törvény is. A változásokat itt foglaltuk össze.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Jön a 20 milliós bírság!

2015. július 9. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, infotv, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi szakértőElfogadta az országgyűlés az Infotv. módosítását, melyről itt írtunk. A sok egyéb módosítás mellett azt is megszavazta a testület, hogy az adatvédelmi bírság legmagasabb összege 10 millió Ft-ról 20 millió Ft-ra növekedjen. A bírságra megduplázására vonatkozó rész a módosító jogszabály kihirdetését követő harmadik hónap első napján lép hatályba.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

800.000 Ft-os adatvédelmi bírság!

2015. június 3. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, bírsággarancia, naih

adatvédelmi szakértő800.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a www.csajokespasik.hu weboldal adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldalt üzemeltető cég adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül:

A 800.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Nem felelt meg a weboldal adatkezelési szabályzata az adatvédelmi követelményeknek, mert az nem jelölte meg a regisztrációs életkor alsó határát.
  • A weboldalra regisztrálhattak 16. életévüket be nem töltött kiskorúak is, törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül (pedig lehet írásban kérni a szülőktől hozzájáruló nyilatkozatot): “a Kötelezett nem adott megfelelő jogszabályi indokot arra, hogy miért regisztrálhattak társkeresésre irányuló szolgáltatásra 16. életévüket be nem töltött kiskorúak törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül, így a Kötelezett által folytatott gyakorlat megfelelő jogalap hiányában az Infotv. 6. § (3) bekezdésébe ütközik, jogellenes adatkezelést valósít meg.”
  • A weboldal adatvédelmi gyakorlata sértette az Infotv. 4. § (1) bekezdése által előírt tisztességes adatkezelés követelményét, “hiszen ennek a jogi-morális kategóriának nem felel meg az az adatkezelés, melynek során 16 éven aluli kiskorúak személyes adatait kezelik és teszik hozzáférhetővé társkeresés céljára.”

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Direkt Marketing problémák 2014-ben

2015. április 9. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, direct marketing, direkt marketing, hírlevél, hírlevél-küldés, internetjog, naih, net-jog, webáruház adatvédelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem

adatvédelmi szakértőA Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közzétette a 2014. évi beszámolóját. Az alábbiakban összefoglaljuk a beszámoló direkt marketinggel kapcsolatos megállapításait (a telemarketing részt kihagyjuk, inkább az internetes adatkezelésekre fókuszálunk).

A NAIH 2014-ben 6 olyan adatvédelmi hatósági eljárást is indított, ahol direkt marketing szolgáltatást nyújtó cégek adatkezelését vizsgálta, ezek közül egyelőre kettő zárult le határozattal. Az egyik ilyen határozatban 10 millió Ft-os bírságot szabott ki a hatóság, melyről még januárban írtunk.

“A vizsgált társaságok tevékenységük folytatásához rendszerint saját honlapjukon indított nyereményjátékokkal építenek adatbázisokat. Az érintettek az adataik kezeléséhez, a regisztrációkor elérhető adatkezelési szabályzat elfogadásával, egy checkbox (jelölő négyzet) kipipálásával járulhatnak hozzá. Az adatkezelés céljaként általában a marketing tevékenységet és közvetlen üzletszerzést (saját és partnereik ajánlatainak megküldését) jelölték meg az adatkezelők.”

A lefolytatott adatvédelmi hatósági eljárások során a NAIH a következőket állapította meg (röviden):

  • Az adatkezelők rendszerint megsértették az Infotv. 20. § (2) bekezdésében előírt előzetes tájékoztatási kötelezettségüket.
  • Az érintettek személyes adatainak kezelését szabályozó hatályos jogszabályról hibásan tájékoztattak.
  • Az adatkezelés időtartamáról, valamint az adatkezelő(k) személyéről hiányosan tájékoztattak.
  • Nem számoltak be az adatkezelők arról, hogy a személyes adatokat  értékesítik.
  • Marketing” célra való felhasználást jelölnek meg szabályzataikban, ami “egy gyűjtőfogalom, mely sokféleképpen mehet végbe, így a nem kellően pontos megfogalmazás alkalmas arra, hogy elfedje az adatok felhasználásának egyes céljait, módjait.”
  • A adatkezeléshez adott hozzájárulás beszerzése nem felelt meg az Infotv., a Grt. és az Ekertv. követelményeinek, “ugyanis a regisztráló egy kijelentésével hozzájárulását adja adatai egyszerre több adatkezelő általi kezeléséhez is (nem csak a nyereményjátékban való részvételhez), az érintettnek nincs választási lehetősége, hogy a regisztrációkor mely adatkezelő általi adatkezeléshez járul, vagy nem járul hozzá”(lást az Adatvédelmi Munkacsoport 15/2011. számú véleményét). A Hatóság szerint tehát a szabályzatot úgy kell az érintettek részére hozzáférhetővé tenni, hogy a felsorolt adatkezelők között az érintett bejelölhesse, adatai mely társaság részére történő továbbításához járul hozzá.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Szabadságvesztés – adatkezelési tájékoztató hiánya miatt!

2015. január 28. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog

adatvédelemKülönösen fontos weboldalak esetén is, hogy a személyes adatok kezelése a jogszabályoknak megfelelően történjen. Eltérő esetben ugyanis komoly szankciókkal kell az adatkezelőnek szembenéznie – gondoljunk csak az adatvédelmi hatóság által kiszabható 100 ezer – 10 millió Ft  közötti bírságra. Ráadásul szélsőséges esetben szabadságvesztés is fenyegeti azt az adatkezelőt, aki nem jogkövető. A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény külön tényállásban szabályozza a személyes adattal visszaélést. Ezek szerint:

Aki a személyes adatok védelméről vagy kezeléséről szóló törvényi rendelkezések megszegésével haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva

a) jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, vagy
b) az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja,
vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ugyanígy 1 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni azt a személyt, aki az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget (magyarul egy weboldalra nem készít és nem használ adatkezelési tájékoztatót) és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti. Az, hogy mi számít jelentős érdeksérelemnek, csak bíróság döntheti el konkrét ügyben.

A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges adatra követik el.

Kerülje el a milliós bírságokat és a büntetőeljárást! Végeztessen a Net-jog-gal adatvédelmi auditot, készíttesse el velünk adatkezelési tájékoztatóját! Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi szabályzat, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! Etikus adatvédelmi tanácsadás kiemelt bírsággaranciával.

Év eleji döbbenet: 10 milliós bírságot szabott ki a NAIH!

2015. január 10. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, bírsággarancia, naih, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, weboldal adatvédelem

adatvédelmi szakértőA legmagasabb, 10 millió Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a nyeremenyjatekok.hu (Optimusz DM) jogsértő adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldal adatkezelési tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül.

A 10 milliós bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Az adatkezelési tájékoztatóban nem határozták meg egyértelműen az adatkezelés célját. Holott “az adatkezelési célt világosan, egyértelműen és érthetően fel kell tárni az adatalany részére, oly módon, hogy az mindenki számára érthető legyen” –  Adatvédelmi Munkacsoport 3/2013. számú vélemény. A “marketing tevékenység” nem lehet cél.
  • Az adatvédelmi szabályzatban tévesen együttes adatkezelésnek titulálták a részt vevő cégek a szóban forgó adatvédelmi gyakorlatot, holott adattovábbítás történt.
  • A weboldal üzemeltető elmulasztotta egyértelműen és kifejezetten megjelölni az adatkezelő személyét is.
  • Nem tájékoztatta a weboldal az érintetteket az adatkezelés időtartamáról.
  • Nem jelölték meg pontosan, hogy kinek, milyen célból továbbítják a személyes adatokat, és nem biztosították, hogy az érintett választhasson, hogy egyáltalán kinek engedélyezi továbbítani a személyes adatait.
  • Az adatkezelési célok között nem jelent meg az adatbázisok értékesítése: “Az értékesítés, mint cél az adatkezelés releváns körülményének minősül, s így az adatkezelésről szóló tájékoztatónak erre vonatkozó információt is tartalmaznia kell.”
  • Nem vezetett nyilvántartást a weboldal az adattovábbításokról.
  • Az érintetteknek nem volt lehetőségük választani, hogy mely szervezetek számára továbbítja az adatkezelő az adataikat.
  • Tévesen tájékoztatták a felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról rendelkező jogszabályról (az Infotv helyett Avtv.).
  • Nem módosította az adatvédelmi nyilvántartásban szereplő adatait a weboldalt üzemeltető cég.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

7 éves tapasztalat, 700 elkészített ászf és adatkezelési tájékoztató, körülbelül 500 webshopjogi audit, 0 Ft bírság

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Ittvásárolhatsz.hu:
Az Itt vásárolhatsz! logó

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Pontos jól kidolgozott mindenre kiterjedő, precíz munka. Nem tudok elég hálás lenni érte. Nem véletlen, hogy önöket ajánlják a legtöbb helyen. Ezek után, én is önöket fogom ajánlani mindenkinek."

Baranyai Ferenc

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Maximálisan elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással, precíz, pontos, gördülékeny volt minden, a válaszadási időről és a gyorsaságról nem is beszélve…"

Kis Klaudia

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (48), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (5), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (24), AB határozat (2), adatbiztonság (7), adatkezelés (107), adatkezelési tájékoztató (129), adatvédelem (167), adatvédelmi angolul (28), adatvédelmi bejelentés (63), adatvédelmi incidens (24), adatvédelmi nyilatkozat (120), adatvédelmi nyilatkozat minta (46), adatvédelmi rendelet (55), adatvédelmi szabályzat (142), adatvédelmi szabályzat készítés (144), adatvédelmi szakértő (156), adatvédelmi tájékoztató (136), adatvédelmi tanácsadás (150), adatvédelmi tisztviselő (26), adatvédelmi törvény (83), általános szerződési feltételek (78), angol ÁSZF (40), ászf (159), ászf készítés (164), ászf minta (94), audit (49), bírság (55), bírsággarancia (77), bírsággarncia (8), cenzúra (3), cookie (2), direct marketing (14), direkt marketing (10), DPO (12), drón (1), Egyéb (22), elállási jog (59), elektronikus megfigyelés (3), EURO 2016 (1), Facebook jog (5), felmondási jog (5), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (55), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (104), fogyasztóvédelem (125), garancia (34), GDPR (26), GDPR bírság (1), GDPR nyilvántartás (9), GDPR tanácsadás (22), hírlevél (11), hírlevél-küldés (6), infotv (38), ingyen ászf (7), internet ügyvéd (50), internet-jogtanácsos (40), internetcenzúra (5), internetjog (69), jogtanácsos (38), jótállás (16), kamera (10), kamerás adatvédelem (14), kamerás megfigyelés (12), karácsony (8), komment (3), könyvelés (1), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (44), net-jog (66), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), online vitarendezés (1), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (7), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (4), távollévők között kötött szerződés (100), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (141), ügyvéd (135), ügyvédi iroda (115), új ptk (16), uniós adatvédelmi rendelet (5), vagyonvédelmi kamera (3), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (74), webáruház ászf (93), webáruház védelem (81), webjog (99), weboldal adatvédelem (80), webshop (139), webshop adatvédelem (53), webshop adózás (2), webshop ászf (129), webshop audit (120), webshop elállási jog (42), webshop jog (214), webshop jogi feltételei (164), webshop jogi háttere (131), webshop könyvelés (2), webshop ptk (32), webshop számlázás (2), webshopjogász (53), WebshopÜgyvéd (32),