Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi (GDPR) jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Szűrés a következőre

adatvédelmi tanácsadás

Webshopok jogi kockázatai

2016. június 5. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi incidens, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, bírsággarancia, fogyasztó, fogyasztóvédelem, garancia, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, naih, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvédelmi szakértőAz alábbiakban összefoglaljuk, hogy a webáruházak milyen jogi hátrányokra számíthatnak, amennyiben nem jogszerű a tevékenységük. Főleg a lehetséges bírságokra koncentrálunk.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 47/C. § (1) bekezdése szerint a fogyasztóvédelmi előírások megszegése esetén a bírság összege 15 ezer forinttól (…) 500 ezer forintig, illetve a fogyasztók széles körének testi épségét, egészségét sértő vagy veszélyeztető, továbbá a fogyasztók széles körének jelentős vagyoni hátrányt okozó jogsértés esetén a vállalkozás éves nettó árbevételének 5%-áig, az Szt. hatálya alá nem tartozó vállalkozás esetén 5 millió forintig terjedhet.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény 61. § (1) bekezdése szerint, amennyiben a webshopnak jogsértő az adatkezelése, úgy a hatósági eljárásban hozott határozatában a NAIH
a) megállapíthatja a személyes adatok jogellenes kezelésének vagy feldolgozásának tényét,
b) elrendelheti a valóságnak nem megfelelő személyes adat helyesbítését,
c) elrendelheti a jogellenesen kezelt vagy feldolgozott személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítését,
d) megtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását,
e) megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását,
f) elrendelheti az érintett tájékoztatását, ha azt az adatkezelő jogellenesen tagadta meg, valamint
g) bírságot szabhat ki, melynek mértéke 100 ezertől 20 millió forintig terjedhet.

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról  szóló 2008. évi XLVII. törvény 17. §-a szerint szintén 15 ezer forinttól (…) 500 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki a fogyasztóvédelmi hatóság a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi, internetjogi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Elindult a WebshopJog.hu!

2016. május 12. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, fogyasztó, fogyasztóvédelem, internet ügyvéd, internet-jogtanácsos, jogtanácsos, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webáruház védelem, webjog, weboldal adatvédelem, webshop, webshop adatvédelem, webshop ászf, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

webshop ászf jogA Net-jog.hu 5 éves születésnapja alkalmából elindítottuk a webshopok számára folyamatos biztonságot kínáló jogi szolgáltatásainkat, melyeket a webáruház üzemeltetők a WebshopJog.hu-n keresztül érnek el.

Olyan csomagokat kínálunk, melyek megrendelése esetén a webshopoknak nem kell többé a jogi dolgokkal foglalkozniuk, azokat ellátják ügyvédeink, jogtanácsosaink. A webáruházon pedig mindig friss, a jogszabályoknak mindenben megfelelő ÁSZF és Adatkezelési tájékoztató olvasható majd. Ezzel a lehetőséggel a webshoptulajdonosoknak több ideje lesz az értékesítésre koncentrálni, miközben a jogi ügyek intézését biztos kezekben tudhatják, eleget téve a fogyasztói jogok érvényesülésének is.

A megoldás tehát: WebshopJog.hu

20 millióra nőhet az adatvédelmi bírság legmagasabb összege!

2015. június 27. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, infotv, webáruház védelem, weboldal adatvédelem, webshop adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei

adatvédelmi szakértőAz Igazságügyi Minisztérium közzé tette az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Info tv.) módosításáról szóló előterjesztését a Kormány weboldalán. A következőkben ennek legfontosabb pontjait ismertetjük. Kiemelkedik ezek közül, hogy az eddig maximálisan kiszabható adatvédelmi bírság összege a duplájára (20 millió Ft-ra) nőne!

A tervezet

  • kiegészíti a törvényt a kötelező szervezeti szabályozás (BCR) fogalmának meghatározásával.
  • megállapítja az adatvédelmi incidens fogalmát, “amelynek körébe tartozik minden olyan adatkezelési vagy adatfeldolgozási művelet, amely jogellenes, függetlenül attól, hogy a jogellenesség szándékosság, gondatlan magatartás vagy technikai hiba, esetlegesen külső behatás következménye-e”.
  •  előírja az adatkezelők részére, hogy az adatvédelmi incidensekkel kapcsolatban nyilvántartást vezessen, “annak érdekében, hogy ezekről kérelemre az érintettnek tájékoztatást adhasson, illetve hogy az adatkezelőnek az adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos tevékenységét (…) a Hatóság ellenőrizhesse, és szükség esetén a további adatvédelmi incidensek megelőzése érdekében javaslatokkal élhessen.”
  • módosítja a közérdekű adatok megismerése iránti igényekhez kapcsolódó eljárási szabályokat, “így különösen (…) az igénylés meghosszabbításának és megtagadásának feltételeit, valamint az igény teljesítéséért megállapítható költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket”.
  • lehetővé teszi a NAIH számára, “hogy hivatalból is vizsgálatot folytasson le, akár a tudomására jutott, adatkezelési problémát vagy jogsértést valószínűsítő tények alapján, akár szúrópróbaszerű vagy adott szektorra, adatkezelési területre fókuszáló ellenőrzés formájában.”
  • egyértelművé teszi, “hogy a Hatóság hivatalból bármely esetben jogosult adatvédelmi hatósági eljárást indítani, azon esetekben azonban, amikor valószínűsíthető a személyes adatok jogellenes kezelése, és a jogellenes adatkezelés személyek széles körét érinti, vagy nagy érdeksérelmet vagy kárveszélyt idézhet elő, az eljárás megindítása kötelező”.
  • megnöveli a Hatóság által kiszabható bírság legmagasabb mértékét: 20 millió Ft-ra nőne a bírság összege.

A bírság összegének megduplázásával és a NAIH ellenőrzési lehetőségeinek kibővítésével még fontosabbá válik a jogszerű adatkezelési gyakorlat, még jobban kell figyelnie minden adatkezelőnek (weboldalak, webshopok, elektronikus megfigyelést végzők stb.) a személyes adatok védelmére!

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Net-jog beszámoló

2015. június 11. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, ászf készítés, net-jog, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház védelem, weboldal adatvédelem, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

net-jog.huEljött az idő, hogy ismét beszámoljunk arról, hogy mi történt a Net-jog-gal az elmúlt időszakban. Íme a legfontosabb és legfrissebb mérföldkövek:

  • A Net-jog.hu már három ügyvédi irodával működik együtt tevékenysége során. Ügyvédeink cégeljárást is intéznek és polgári peres képviseletet is ellátnak. A Net-jog ügyvédek elérhetősége itt található.
  • A Net-jog nézettsége az elmúlt időszakban is folyamatosan növekedett, havonta már 4000 olvasónk van. Volt már olyan nap, amikor 400 egyedi olvasónk volt. Köszönjük szépen!
  • Elindult a mobil nézetünk, tavasz óta már okostelefonról is kényelmesen olvasható a Net-jog.hu.
  • Ügyfeleink száma már több százra tehető, elégedettségének néhány kedves ügyfél itt adott hangot.
  • Továbbra is valamennyi általunk készített szabályzat, tájékoztató (pl. adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi nyilatkozat), egyéb dokumentum (pl. játékszabályzat) vonatkozásában felelősséget, azaz bírsággaranciát vállalunk. A teljes értékű garancia-nyújtás lehetőségét pénzügyi partnerünknek, a Generali Providencia Biztosító Zrt.-nek köszönhetjük.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával. Kérje ingyenes árajánlatunkat ajánlatkérő űrlapunkon, a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Év eleji döbbenet: 10 milliós bírságot szabott ki a NAIH!

2015. január 10. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, bírsággarancia, naih, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, weboldal adatvédelem

adatvédelmi szakértőA legmagasabb, 10 millió Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság a nyeremenyjatekok.hu (Optimusz DM) jogsértő adatkezelési gyakorlata miatt. A NAIH határozatában megállapította, hogy a weboldal adatkezelési tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül.

A 10 milliós bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Az adatkezelési tájékoztatóban nem határozták meg egyértelműen az adatkezelés célját. Holott “az adatkezelési célt világosan, egyértelműen és érthetően fel kell tárni az adatalany részére, oly módon, hogy az mindenki számára érthető legyen” –  Adatvédelmi Munkacsoport 3/2013. számú vélemény. A “marketing tevékenység” nem lehet cél.
  • Az adatvédelmi szabályzatban tévesen együttes adatkezelésnek titulálták a részt vevő cégek a szóban forgó adatvédelmi gyakorlatot, holott adattovábbítás történt.
  • A weboldal üzemeltető elmulasztotta egyértelműen és kifejezetten megjelölni az adatkezelő személyét is.
  • Nem tájékoztatta a weboldal az érintetteket az adatkezelés időtartamáról.
  • Nem jelölték meg pontosan, hogy kinek, milyen célból továbbítják a személyes adatokat, és nem biztosították, hogy az érintett választhasson, hogy egyáltalán kinek engedélyezi továbbítani a személyes adatait.
  • Az adatkezelési célok között nem jelent meg az adatbázisok értékesítése: “Az értékesítés, mint cél az adatkezelés releváns körülményének minősül, s így az adatkezelésről szóló tájékoztatónak erre vonatkozó információt is tartalmaznia kell.”
  • Nem vezetett nyilvántartást a weboldal az adattovábbításokról.
  • Az érintetteknek nem volt lehetőségük választani, hogy mely szervezetek számára továbbítja az adatkezelő az adataikat.
  • Tévesen tájékoztatták a felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról rendelkező jogszabályról (az Infotv helyett Avtv.).
  • Nem módosította az adatvédelmi nyilvántartásban szereplő adatait a weboldalt üzemeltető cég.

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy az ajánlatkérő űrlapunkon. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

Karácsonyi akció!

2014. november 22. | 14 napos elállási jog, adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, általános szerződési feltételek, ászf, ászf készítés, net-jog, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webáruház ászf, webáruház védelem, weboldal adatvédelem, webshop, webshop ászf, webshop jog, webshop jogi feltételei

Itt vásárolhatsz!

Karácsony alkalmából kettő akcióval is szeretnénk kedveskedni ügyfeleinknek:

1. Hatalmas kedvezménnyel vásárolható meg az ÁSZF Upgrade 2014. csomagunk  2014. november 26-a és 2014. december 23-a között! A csomag tartalmazza: a 2014. június 13-án hatályba lépő új szabályokat is tartalmazó 10-13 oldalas ÁSZF mintát, az ÁSZF elkészítéséhez szükséges és részletes használati útmutatót, az új elállási jogról szóló nyilatkozatot, a szavatossági igény kezeléséhez szükséges jegyzőkönyvet, a panaszkezelési jegyzőkönyvet.

2. Amennyiben 2014. december 6-a és 2014. december 23-a között megrendelést kapunk adatkezelési tájékoztató és ÁSZF elkészítésére/felülvizsgálatára, úgy az Itt vásárolhatsz! logót 1 évig ingyen használhatja a megrendelő a weboldalán. A logo vásárlásra motiválja a felhasználókat és bizalmat sugároz a weboldalról. A visszajelzések alapján előszeretettel használják a webshop-tulajdonosok.

Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az ÁSZF és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére, továbbá az ÁSZF Upgrade 2014. csomagra a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket!

Félperces: adatvédelmi bírság

2014. október 9. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, bírság, infotv, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, weboldal adatvédelem, webshop audit, webshop jog

3d white people with a magnifying glassKérdés: Mekkora lehet az adatvédelmi bírság összege jogellenes adatkezelés esetén?

Válasz: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 61. § (3) bekezdése szerint az adatvédelmi hatóság által kiszabható bírság mértéke százezertől tízmillió forintig terjedhet.

Ne kockáztasson! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató és az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Havi 4000 Net-jog olvasó!

2014. július 30. | adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, ászf készítés, bírsággarancia, net-jog, törvényes webshop, ügyvéd, ügyvédi iroda, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, webshop ászf, webshop jog, webshop jogi feltételei

net-jog.huIdőről időre igyekszünk egy rövid összefoglalót írni arról, hogy mi történt a Net-jog-gal az elmúlt időszakban. Íme a legfontosabb és legfrissebb mérföldkövek:

Tavasszal ügyvédi irodákkal bővült a Net-jog csapata, így a jövőben már nem csak adatvédelmi szakértői tanácsadással, hanem ügyvédi jogi tanácsadással is állunk az érdeklődők rendelkezésére. A Garai Zsófia Ügyvédi Iroda, valamint a Rácz és Pál Ügyvédi Iroda ügyvédei cégeljárást is intéznek és polgári peres képviseletet is ellátnak, így a Net-jog teljes értékű szolgáltatást nyújt a webshopjog területén. Ráadásul a jövőben újabb irodák és szolgáltatók színesíthetik a palettát.

A net-jog nézettsége az elmúlt időszakban is folyamatosan és egyre markánsabban növekedett, havonta már 3000-4000 olvasónk van. Köszönjük szépen!

Továbbra is valamennyi általunk készített szabályzat, tájékoztató (pl. adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi nyilatkozat), egyéb dokumentum (pl. játékszabályzat) vonatkozásában felelősséget vállalunk. A teljes értékű garancia-nyújtás lehetőségét pénzügyi partnerünknek, a Generali Providencia Biztosító Zrt.-nek köszönhetjük.

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és ügyvédi tanácsadás bírsággaranciával. Kérje ingyenes árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Félperces: hírlevél

2014. július 14. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, adatvédelmi törvény, direct marketing, direkt marketing, hírlevél, webáruház védelem, weboldal adatvédelem, webshop, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvedelemKérdés: Kiköthetem, hogy csak akkor rendelhet valaki a webshopomból, ha előtte fel is iratkozik a hírlevélre?

Válasz: Nem. A vásárlónak hozzá kell járulni a személyes adatai kezeléséhez. A hozzájárulás érvényességének egyik legfontosabb összetevője a vásárló akaratának önkéntessége, amely akkor valósul meg, ha valódi választási lehetőség áll rendelkezésére (feliratkozok, vagy sem). A hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az egymástól függő adatkezeléseknél – amikor valamely adatkezelés kizárólag akkor jön létre, amennyiben egy másik adatkezeléshez az érintett hozzájárul (csak akkor regisztrálhatsz a webshopra, ha elfogadod, hogy hírlevelet is küldjünk) – főszabály szerint nem biztosított az önkéntesség.

Tehát: Külön kell a vásárló hozzájárulását kérni – külön-külön „checkbox”-ban – a regisztrációhoz és külön az elektronikus hirdetésküldéshez, mint adatkezelési célhoz.

Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Indulhat 2014!

2014. január 1. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tanácsadás, ászf készítés, bírsággarancia, net-jog, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, webshop, webshop ászf, webshop jog, webshop jogi feltételei

net-jogDe előtte néhány mondatban összegezzük, hogy mi történt a Net-jog-gal 2013-ban:

  • A weboldal nézettsége folyamatosan növekszik: míg az év elején még csak havi 300-500 olvasónk volt, addig az év végére ez megnégyszereződött, hiszen decemberben már 1200 érdeklődő olvasta a net-jog bejegyzéseit. 2013-ban összesen 7900 egyedi látogató fordult meg a honlapon.
  • Ügyfeleink elégedettsége 100%-os:) Többen írtak egy rövid véleményt a szolgáltatásunkról: https://net-jog.hu/rolunk-irtak/
  • Elkészült az Etikai szabályzatunk, melyben lefektettük azokat a fontos alapelveket (titoktartás, garancia stb.), melyek mentén eljárunk a feladataink teljesítése során.
  • 2013-tól már szakmai felelősségbiztosítással is rendelkezünk, így valamennyi általunk készített szabályzat (pl. ÁSZF), tájékoztató (pl. adatkezelési tájékoztató, adatvédelmi nyilatkozat), egyéb dokumentum (pl. játékszabályzat) vonatkozásában felelősséget vállalunk.
  • Az “Itt vásárolhatsz!” logónkat már közel 30 webáruház használja: https://net-jog.hu/az-itt-vasarolhatsz-minosites/
  • A Net-jog csapatát ügyvédi iroda partnerünk, online és webfejlesztő szakemberek segítik. Köszönjük nekik az egész éves munkát!

Net-jog = Etikus szolgáltatás, adatvédelmi és internetjogi tanácsadás bírsággaranciával 2014-ben is! Kérje ingyenes árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>.

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu a infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

7 éves tapasztalat, 700 elkészített ászf és adatvédelmi szabályzat, körülbelül 500 webshopjogi audit, számos GDPR audit, 0 Ft bírság

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Ittvásárolhatsz.hu:
Az Itt vásárolhatsz! logó

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Pontos jól kidolgozott mindenre kiterjedő, precíz munka. Nem tudok elég hálás lenni érte. Nem véletlen, hogy önöket ajánlják a legtöbb helyen. Ezek után, én is önöket fogom ajánlani mindenkinek."

Baranyai Ferenc

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Maximálisan elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással, precíz, pontos, gördülékeny volt minden, a válaszadási időről és a gyorsaságról nem is beszélve…"

Kis Klaudia

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (49), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (6), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (24), AB határozat (2), adatbiztonság (9), adatkezelés (115), adatkezelési tájékoztató (136), adatvédelem (176), adatvédelmi angolul (31), adatvédelmi bejelentés (63), adatvédelmi incidens (24), adatvédelmi nyilatkozat (127), adatvédelmi nyilatkozat minta (50), adatvédelmi rendelet (63), adatvédelmi szabályzat (150), adatvédelmi szabályzat készítés (152), adatvédelmi szakértő (166), adatvédelmi tájékoztató (144), adatvédelmi tanácsadás (160), adatvédelmi tisztviselő (35), adatvédelmi törvény (87), általános szerződési feltételek (83), angol ÁSZF (48), ászf (167), ászf készítés (173), ászf minta (101), audit (51), bírság (55), bírsággarancia (81), bírsággarncia (8), cenzúra (3), cookie (2), direct marketing (14), direkt marketing (10), DPO (16), drón (1), Egyéb (22), elállási jog (61), elektronikus megfigyelés (3), EURO 2016 (1), Facebook jog (5), felmondási jog (5), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (61), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (111), fogyasztóvédelem (131), garancia (35), GDPR (35), GDPR bírság (4), GDPR felkészítés (9), GDPR jogi tanácsadás (9), GDPR megfeleltetés (8), GDPR nyilvántartás (10), GDPR szaktanácsadás (10), GDPR tanácsadás (32), GDPR ügyvéd (5), geo blocking (1), hírlevél (11), hírlevél-küldés (6), infotv (39), ingyen ászf (8), internet ügyvéd (62), internet-jogtanácsos (40), internetcenzúra (5), internetjog (73), jogos érdek (1), jogtanácsos (38), jótállás (16), kamera (10), kamerás adatvédelem (14), kamerás megfigyelés (12), karácsony (9), komment (3), könyvelés (1), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (46), net-jog (74), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), online vitarendezés (1), ország boltja (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (8), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (5), távollévők között kötött szerződés (106), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (150), ügyvéd (152), ügyvédi iroda (132), új ptk (17), uniós adatvédelmi rendelet (6), vagyonvédelmi kamera (3), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (80), webáruház ászf (101), webáruház védelem (81), webjog (112), weboldal adatvédelem (86), webshop (146), webshop adatvédelem (59), webshop adózás (2), webshop ászf (137), webshop audit (127), webshop elállási jog (44), webshop jog (226), webshop jogi feltételei (176), webshop jogi háttere (142), webshop könyvelés (2), webshop ptk (33), webshop számlázás (2), webshopjogász (71), WebshopÜgyvéd (50),