Ügyvédek

a garantált profizmus

Adatvédelmi (GDPR) jog

hogy jogszerűen kezelje az adatot

E-kereskedelmi jog

hogy rendben legyen az üzlet

Szűrés a következőre

adatvédelem

A különleges adat I.

2018. augusztus 4. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi angolul, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi rendelet, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tisztviselő, adatvédelmi törvény, audit, GDPR, GDPR tanácsadás, ügyvéd, ügyvédi iroda, webjog, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere, WebshopÜgyvéd

gdpr tanácsadásAz adatvédelmi jog, mint szakma alfája és omegája, legalapvetőbb eleme az adat. Ennek megfelelően kezeli a kérdést a május óta a témában abszolút meghatározó, az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Adatvédelmi Rendelete (GDPR) is.

A GDPR is megkülönbözteti az adatokat, az alapján, hogy milyen eredetű, mit tartalmaz, és ennek megfelelően van olyan kategória, aminek kezelése fő szabály szerint tilos.

Ez a kategória a különleges adat: ezek olyan szenzitív adatok, amelyek védelméhez fokozott egyéni és társadalmi érdekek kapcsolódnak. Az adatvédelmi rendelet 9. cikke egyértelműen meghatározza, milyen típusú adatok tartoznak ebbe a csoportba:

  • a faji vagy etnikai származásra,
  • politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok,
  • a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok,
  • az egészségügyi adatok,
  • a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok.

Ezen kategóriák közül a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, valamint az egészségügyi adatok fogalmát külön is meghatározza a Rendelet a 4. cikk 13-15. pontjában. Fontos hangsúlyozni, hogy ezen pontokban a GDPR a jogállamoknak lehetőséget ad, hogy további korlátozásokat vezessenek meg, így tovább szigorítva az ezen kategóriákba tartalmazó adatok kezelését.

Feleljen meg a GDPR-nek! Kérje árajánlatunkat adatvédelmi auditra, az adatkezelési tájékoztató elkészítésére, weboldalának GDPR felkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! Valódi ügyvédek sokéves tapasztalattal

A jogellenes adatkezelés következményei

2014. február 7. | adatkezelés, adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, audit, bírság, fogyasztóvédelem, naih, törvényes webshop, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

adatvedelmi nyilatkozatAz alábbi rövid cikkben igyekszünk röviden összefoglalni, hogy milyen szankciók fenyegetik azokat, akik nem a jogszabályoknak megfelelően végeznek adatkezelést.

Az adatvédelmi hatóság elrendelheti a jogellenesen kezelt személyes adatok zárolását, törlését vagy megsemmisítésétmegtilthatja a személyes adatok jogellenes kezelését vagy feldolgozását, megtilthatja a személyes adatok külföldre történő továbbítását vagy átadását, 20.000.000 Ft-ig  terjedő bírságot szabhat ki.

Ezen felül a bíróság kártérítésre kötelezheti az adatkezelőt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 500.000 Ft bírságot ítélhet meg a jogellenes adatkezelés során épített hírlevél-adatbázis miatt. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 100.000.000 Ft-ig terjedő bírságot szabhat ki, ha az adatvédelmi jogszabályoknak nem megfelelő adatkezelés a fogyasztóvédelmi szabályok megsértésével is jár.

És ez még nem minden. Büntetőeljárás keretében a jogellenes adatkezelés miatt, aki az adatvédelmi törvény megszegésével haszonszerzési célból vagy jelentős érdeksérelmet okozva jogosulatlanul vagy a céltól eltérően személyes adatot kezel, vagy az adatok biztonságát szolgáló intézkedést elmulasztja, 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Szintén 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az is, aki az adatvédelmi törvény megszegésével az érintett tájékoztatására vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget (nem készít adatkezelési tájékoztatót és azt nem bocsátja az érintett rendelkezésére), és ezzel más vagy mások érdekeit jelentősen sérti. A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a személyes adattal visszaélést különleges adatra követik el.

Kerülje el a milliós bírságokat és a büntetőeljárást! Végeztessen a Net-jog-gal adatvédelmi auditot, készíttesse el velünk adatkezelési tájékoztatóját! Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi szabályzat, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken! Etikus adatvédelmi tanácsadás kiemelt bírsággaranciával.

Milliós adatvédelmi bírságok jöhetnek!

2014. január 5. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi nyilatkozat minta, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, audit, bírság, naih, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webshop, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei, webshop jogi háttere

webshop adatvédelemTavaly 100.000 Ft és 3.000.000 Ft közötti összegekben szabott ki adatvédelmi bírságokat a NAIH honlapok részére. 2014-ben még több ellenőrzésre számíthatnak a weboldal-tulajdonosok. Ne felejtsük el, hogy a maximálisan kiszabható bírság összege elérheti a 10.000.000 Ft-ot!

Épp ezért érdemes minél hamarabb lépni, és eleget tenni az adatvédelmi kötelezettségeknek.

Az Infotv. 20. § (1)-a kimondja, hogy az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés hozzájáruláson alapul vagy kötelező.

(2) Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő a 6. § (5) bekezdése alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

A fenti tájékoztatást megtehetjük adatkezelési tájékoztató közzétételével. Kérje árajánlatunkat az adatkezelési tájékoztató, az adatvédelmi bejelentés elkészítésére a net-jog@net-jog.hu-n, Ajánlatkérő űrlapunkon, vagy további elérhetőségeinken!

Adatvédelmi bírság a Randik.hu-nak

2013. november 14. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi bejelentés, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, adatvédelmi tanácsadás, audit, törvényes webshop, webáruház adatvédelem

adatvédelmi nyilatkozatIsmét egy társkereső honlap adatkezelése bizonyult jogellenesnek. A NAIH határozatában megállapította, hogy a randik.hu weboldal adatkezelési tájékoztatója, az adatkezelése nem felelt meg az Infotv. rendelkezéseinek, így adatvédelmi bírságban részesül.

A 170.000 Ft-os bírság kiszabására az alábbiak miatt került sor (röviden):

  • Tévesen tájékoztatták a felhasználókat az adatkezeléssel kapcsolatos jogaikról rendelkező jogszabályról (az Infotv helyett Avtv.).
  • Az adatvédelmi szabályzatukban még tévesen az adatvédelmi biztosra hivatkoztak.
  • Nem nyújtottak megfelelő tájékoztatást a honlapon elérhető „Adatkezelési szabályzat” elnevezésű szabályzatukban a hírlevélről való leiratkozás lehetőségeiről sem az alapszolgáltatással összefüggő, sem az elektronikus hirdetésküldési szolgáltatással összefüggésben küldött hírlevelek esetében.
  • A weboldalra regisztrálhattak 16. életévüket be nem töltött kiskorúak is, törvényes képviselőik beleegyezése, vagy utólagos hozzájárulása nélkül (pedig lehet írásban kérni a szülőktől hozzájáruló nyilatkozatot).
  • Nem különült el a hírlevél-küldésre és a weblapra történő regisztrációhoz való hozzájárulás – ahogy a NAIH korábbi határozatában kimondta, miután két külön adatkezelési céllal állunk szemben, külön-külön hozzájárulás is szükséges. (ezzel már korábban foglalkoztunk>>>).

Az adatvédelmi szabályzat, adatkezelési tájékoztató, nyilatkozat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken. Etikus szolgáltatás bírsággaranciával.

2013-ban is Ország Boltja – a Net-jog-gal

2013. július 20. | adatkezelési tájékoztató, adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, általános szerződési feltételek, ászf készítés, audit, bírság, bírsággarancia, fogyasztóvédelem, garancia, ország boltja, törvényes webshop, webáruház adatvédelem, webáruház védelem, webshop, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei

net-jog.huA korábbi két év sikerein felbuzdulva idén újra elindult az Ország Boltja verseny, melyet az Árukereső.hu szervez a hazai online boltok minőségi és népszerűségi megmérettetésére. A versenybe ismételten várják bármely hazai webáruház ingyenes nevezését, érdemes tehát tájékozódni a részletekről.

Tavaly első helyezést ért el a versenyen a mysoft.hu ügyfelünk, melynek a net-jog készítette az adatkezelési tájékoztatóját, illetve mi auditáltuk az áruház ÁSZF-jét is!

Az Ország Boltja 2013 versenyen résztvevő webáruházakra 2013. július 9-től október 3-ig lehet szavazni:  Szavazás

Amennyiben pedig nevezni szeretné webáruházát, kérjük kattintson ide:  Nevezés

Amennyiben bírsággaranciával, szakmai felelősségvállalással, szakértőkkel szeretné jogilag is felkészíteni a webshopját a megmérettetésre, kérjen ingyenes árajánlatot a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken>>>. Nálunk már részletfizetés is lehetséges.

Adatvédelmi bírság a Nők Lapja Cafénak

2013. július 5. | adatvédelem, adatvédelmi nyilatkozat, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi szakértő, adatvédelmi tájékoztató, audit, bírság, bírsággarancia, direkt marketing, garancia, webshop, webshop audit, webshop jog, webshop jogi feltételei

adatvedelemItt az újabb adatvédelmi bírságról szóló határozat. A NAIH 600.000 Ft-os adatvédelmi bírságot szabott ki a Nők Lapja Café-t üzemeltető Sanoma Zrt.-re.

A Hatóság az alábbi hiányosságokat találta:

  • nem volt megfelelő az adatkezelési tájékoztató elnevezése, illetve nem volt hozzá vezető link (az nlc.hu csak “egy kis segítség”-nek nevezte a szabályzatot),
  • nem volt az adatkezelési tájékoztató egyértelmű, átlag emberek számára is érhető, és például az sem derült ki, hogy kiknek milyen személyes adatokat továbbítanak a játékra való jelentkezés után,
  • nem különült el a hírlevél-küldésre való hozzájárulás és a játékban való részvétel – ahogy a NAIH korábbi határozatában kimondta, miután két külön adatkezelési céllal állunk szemben, külön-külön hozzájárulás is szükséges. (ezzel már korábban foglalkoztunk>>>),
  • nem lehetett leiratkozni a hírlevélről, azaz nem lehetett visszavonni a hozzájáruló nyilatkozatot,
  • nem volt egyértelmű az adatfeldolgozó-adatkezelő szerep (a Sanoma is adatkezelőnek minősült a határozat szerint).

Az adatvédelmi szabályzat elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken.

Ha hasznosnak találta cikkünket, kérem kattintson a tetszik-re, köszönjük!

Így lesz törvényes a webshop (prezi)

2013. április 13. | adatvédelem, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi tájékoztató, ászf, ászf készítés, ászf minta, audit, bírság, fogyasztóvédelem, webáruház védelem, webshop, webshop audit, webshop jog

Egy rövid és nagyon egyszerű animációs prezentációval mutatjuk meg, hogy egy webshop működtetése során milyen szerteágazó jogszabályi rendelkezéskre kell odafigyelnie egy webáruház üzemeltetőnek.

Félperces: adatvédelmi jog 1.

2013. március 14. | adatvédelem, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi tájékoztató, audit, bírság, naih, webshop, webshop audit, webshop jog

adatvédelmi szabályzat készítésKérdés: Webshopot üzemeltetek. Csomó mindent hallok arról, hogy be kell-e jelentenem a nyilvántartásba az adatkezelést. Most akkor mi van?

Válasz: Ha nem csak ügyfélkapcsolatról van szó, hanem kikerül a kezelt személyes adat az adatkezelő kezeléséből pl. direkt marketingre, nyereményjátékra is „használjuk” az adatokat, vagy továbbítjuk valakinek (pl. webshop továbbítja a futárnak), akkor kötelező a bejelentés.

Az adatkezelési tájékoztató elkészítésében, vagy az adatvédelmi bejelentésben segítséget nyújtunk, kérje ingyenes  árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken.

Webáruház túlélőcsomag

2013. február 22. | adatvédelem, adatvédelmi szabályzat, adatvédelmi szabályzat készítés, adatvédelmi tájékoztató, ászf, ászf készítés, ászf minta, audit, bírság, direct marketing, fogyasztóvédelem, hírlevél, naih, nyilvántartás, webáruház védelem, webshop, webshop audit, webshop jog

Megújult WebshopExperts.hu-n megrendelhető Webáruház Túlélőcsomag! A csomagban megtalálható Jogi Útmutatót mi készítettük:)

Hogy mit tartalmaz a Jogi Útmutató? Íme:

Bejelentési kötelezettségek, engedélyek

A leggyakoribb jogi kérdés, amellyel mindig szembesülünk, hogy milyen bejelentési kötelezettségei vannak egy webáruháznak, szükséges-e valamilyen speciális engedély, fizikai üzlet továbbá melyek az engedélyköteles webshopok. A füzetben választ adunk ezekre a kérdésekre.

Tájékoztatási kötelezettségek

Egy webáruháznak több irányban is tájékoztatási kötelezettsége van. Az ÁSZF közzététele mellett a vevőket is tájékoztatnia kell a megrendelés elküldése előtt. A füzetben tételesen összegyűjtöttük és kifejtettük milyen adatokról kell tájékoztatni a hatóságot, illetve fogyasztóinkat.

Az elállási jog és szabályai

Az elállási jog gyakorlása az egyik legsarkalatosabb pontja a webáruház üzemeltetésének, s egyben a webáruház indítását tervezők többségének egyik legnagyobb félelme. Füzetünkben leírtuk az ezzel kapcsolatos tudnivalókat, így például, hogy hány napot kell biztosítani a vevőknek, illetve hogyan oszlanak meg az ezzel kapcsolatos költségek.

Adatvédelmi kötelezettségek

A webáruházban történő adatkezelésről tájékoztatni kell a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot. Füzetünkben ennek módját, eseteit és menetét is bemutatjuk, illetve hogy milyen fogyasztóvédelmi követelményeknek kell egy webáruháznak megfelelnie.

Hírlevél küldési szabályok

A webáruház tulajdonosok többsége sajnos nincs tisztában azzal, hogy a hírlevelek küldése törvényileg szabályozva van. Szükséges a felhasználó hozzájárulása, illetve biztosítanunk kell a lemondás lehetőségét. Füzetünkben ennek részleteiről is tájékozódhatnak.

Szavatosság, jótállás

A webáruházban leadott rendelések szerződésnek minősülnek, így azokat az abban megállapított időben, helyen és módon kell teljesíteni. Jogi útmutatónkban részletesen ismertetjük a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályokat.

A megrendelésért katt ide: http://www.webaruhaztulelocsomag.hu/

Direct Marketing, avagy hírlevél jogszerűen (1. rész)

2013. január 26. | adatvédelem, audit, direct marketing, hírlevél, naih, nyilvántartás, webáruház védelem, webshop, webshop jog

HírlevélAz új adatvédelmi törvény új szabályokat állapított meg a direkt marketing területét érintve is. Ezek közül a legfontosabb, mely a hírlevél használatot/küldést érinti.

A közvetlen üzletszerzés (direct marketing) szabályait az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Eker. törvény) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: reklámtörvény) és persze az Info. törvény tartalmazza.

Ebben a részben nem térek ki a hírlevél-küldés teljes jogi hátterére, azonban néhány gyakorlati tanácsot meg szeretnénk osztani a hírlevelekkel kapcsolatban. A magyar web-en lévő weboldalak (akár webshopok) 80-90%-a jogsértő módon alkalmazza a reklámtörvény legfrontosabb direkt marketing szabályát, mely így szól: „Ha külön törvény eltérően nem rendelkezik, reklám természetes személynek mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével (a továbbiakban: közvetlen üzletszerzés), így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján – a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel – kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.”

Nem világos ugyanis az internetjog világában nem jártas weboldal, webáruház üzemeltetőknek, hogy mit jelent az egyértelmű és kifejezett hozzájárulás.

Például nem megfelelő, ha alapból be van pipálva a hírlevél feliratkozásra szolgáló check box. Az sem megfelelő, ha valaki egyéb nyilatkozattal együtt szeretné feliratkoztatni az ügyfelet a levelezőlistájára. Azaz nem lehet egyszerre ÁSZF-et is elfogadtatni, és hírlevélre is feliratkozni.

További gyakorlati tanácsként érdemes megemlíteni – itt is bizonytalanság tapasztalható –, hogy a szolgáltatás, vagy nyereményjáték feltétele is lehet a feliratkozás. A lényeg, hogy minden esetben biztosítsuk az ügyfél részére a leiratkozás lehetőségét. Fontos kitétel, hogy amennyiben rendelkezünk (illene) adatvédelmi nyilvántartási számmal, azt tüntessük fel a hírlevelek végén! 

A direct marketing adatvédelmi szabályait természetesen tartalmaznia kell az adatkezelési tájékoztatónak. A tájékoztató elkészítésében segítséget nyújtunk, kérje ingyenes felmérésünket és árajánlatunkat:  a net-jog@net-jog.hu-n, vagy további elérhetőségeinken.

Bemutatkozás

Folyamatos szakmai fejlődésünkkel, több éves gyakorlattal a net-jog.hu az infokommunikáció és a jog komplex problémáira nyújt megoldást.

net-jog

7 éves tapasztalat, 700 elkészített ászf és adatvédelmi szabályzat, körülbelül 500 webshopjogi audit, számos GDPR audit, 0 Ft bírság

Szakértői munkánkért, tanulmányainkért felelősséget vállalunk - ezt garantálja szakmai felelősségbiztosító partnerünk, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. pénzügyi háttere.

Központi e-mail címünk:
net-jog@net-jog.hu

Árajánlat-kérés:
Ajánlatkérő űrlap

WebshopJog.hu:
Folyamatos védelem a webáruházak számára

Ittvásárolhatsz.hu:
Az Itt vásárolhatsz! logó

Kiemelt partnerünk a WebshopExperts.hu - a webáruházak szakértői.

Rólunk írták

"Pontos jól kidolgozott mindenre kiterjedő, precíz munka. Nem tudok elég hálás lenni érte. Nem véletlen, hogy önöket ajánlják a legtöbb helyen. Ezek után, én is önöket fogom ajánlani mindenkinek."

Baranyai Ferenc

"Őszinte leszek Önhöz, az első szó ami eszembe jutott a tájékoztató áttekintése során az “aztamindenit” volt. Gyönyörű munka!"

Holczhei Tamás

"Maximálisan elégedett vagyok az Önök által nyújtott szolgáltatással, precíz, pontos, gördülékeny volt minden, a válaszadási időről és a gyorsaságról nem is beszélve…"

Kis Klaudia

"Ha minden ilyen professzionálisan működne, mindenkinek könnyebb lenne a dolga az életben."

Hutvágner Barna

További vélemények>>>

facebook

Kategóriák

14 napos elállási jog (49), 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (6), 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet (4), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (24), AB határozat (2), adatbiztonság (10), adatkezelés (120), adatkezelési tájékoztató (141), adatvédelem (183), adatvédelmi angolul (33), adatvédelmi bejelentés (63), adatvédelmi incidens (25), adatvédelmi nyilatkozat (130), adatvédelmi nyilatkozat minta (51), adatvédelmi rendelet (69), adatvédelmi szabályzat (156), adatvédelmi szabályzat készítés (159), adatvédelmi szakértő (174), adatvédelmi tájékoztató (149), adatvédelmi tanácsadás (168), adatvédelmi tisztviselő (41), adatvédelmi törvény (90), általános szerződési feltételek (84), angol ÁSZF (53), ászf (173), ászf készítés (179), ászf minta (103), audit (53), bírság (55), bírsággarancia (83), bírsággarncia (8), cenzúra (3), cookie (2), direct marketing (14), direkt marketing (10), DPO (19), drón (1), Egyéb (22), elállási jog (61), elektronikus megfigyelés (3), erkölcsi GDPR (1), EURO 2016 (1), Facebook jog (5), felmondási jog (5), fizetés (3), Foci EB (1), fogyasztó (66), fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés (116), fogyasztóvédelem (136), garancia (36), GDPR (42), GDPR bírság (7), GDPR felkészítés (17), GDPR jogi tanácsadás (16), GDPR megfeleltetés (15), GDPR nyilvántartás (10), GDPR szaktanácsadás (18), GDPR tanácsadás (40), GDPR ügyvéd (13), geo blocking (1), gyógyszertár ászf (1), hírlevél (11), hírlevél-küldés (6), infotv (39), ingyen ászf (8), internet ügyvéd (71), internet-jogtanácsos (40), internetcenzúra (5), internetjog (74), jogos érdek (1), jogtanácsos (38), jótállás (16), kamera (10), kamerás adatvédelem (14), kamerás megfigyelés (12), karácsony (9), komment (3), könyvelés (1), letöltés (1), március 15. (2), médiajog (6), megfigyelés adatvédelem (3), meteorológiai jog (6), meteorológiai törvény (3), moderálás (2), naih (46), net-jog (74), nyilvántartás (4), online szerencsejáték (2), online vitarendezés (1), ország boltja (1), patika ászf (1), sérelemdíj (4), szálloda adatvédelem (3), szavatosság (8), szerencsejáték törvény (2), szerzői jog (4), tartós adathordozó (5), távollévők között kötött szerződés (109), telefonos hangrögzítés (1), torrent (1), torrentezés jogi háttere (1), törvényes webshop (157), ügyvéd (164), ügyvédi iroda (143), új ptk (17), uniós adatvédelmi rendelet (6), vagyonvédelmi kamera (3), vasárnap nyitva tartás (2), vasárnapi munkavégzés webshop (2), véleménynyilvánítás (3), VirtualJog (1), visszatartási jog (1), webáruház adatvédelem (82), webáruház ászf (106), webáruház védelem (82), webjog (118), weboldal adatvédelem (92), webshop (147), webshop adatvédelem (64), webshop adózás (2), webshop ászf (143), webshop audit (130), webshop elállási jog (45), webshop jog (233), webshop jogi feltételei (182), webshop jogi háttere (148), webshop könyvelés (2), webshop ptk (33), webshop számlázás (2), webshopjogász (81), WebshopÜgyvéd (61),