A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

ászf készítés

Szállítási feltételek

Napjainkra a kereskedelemben meghatározó területet foglal el az elektronikus kereskedelem, az interneten elképzelhetetlenül sok webshoptól vásárolhatunk termékeket.

Az webes kereskedelem megkerülhetetlen tényezője a kiszállítás, így természetesen a fogyasztóvédelemre vonatkozó jogszabályok is foglalkoznak a kérdéskörrel, illetve a vállalkozások Általános Szerződési Feltételeiben is rendszerint felmerülnek a kiszállítással kapcsolatos információk.

A 2013. évi V. törvény, vagyis a Ptk. alapján adásvételi szerződés esetén a szerződő felek teljesíteni kötelesek egymás irányába. A vállalkozás ezt a kötelezettségét a kiszállítással teljesíti, így igen szigorú szabályok vonatkoznak rá. Az eladó internetes vásárlás esetén köteles tájékoztatni a potenciális vevőt mind a szállítás határ idejéről – ami tehát tulajdonképpen a teljesítési határidő –, mind a kiszállítás feltételeiről.
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól 9. § d) bekezdése egyértelműen megfogalmazza, hogy az eladó köteles még a szerződés megkötése előtt tájékoztatni a fogyasztót a teljesítés feltételeiről, különösen a fizetésről, a fuvarozásról és a teljesítési határidőről.

A szállítási határidő az az időpont, amíg legkésőbb vállalja a vállalkozás, hogy eljuttatja a terméket a vásárlóhoz. A teljesítés feltételei, valamint a fuvarozás alatt leginkább a szállítási díj értendő. A vásárlónak ugyanis tisztában kell lennie a termék teljes összegével – így beleértve a szállítás díját is – még a rendelés leadása előtt.

7 éves tapasztalat, 700 elkészített ászf és adatkezelési tájékoztató, körülbelül 500 webshopjogi audit, 0 Ft bírság. Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére! Bízza tapasztalt internet-ügyvédekre!