A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

ászf elállási jog

Mire köteles a fogyasztó elállás esetén?

webshopjog ügyvédAz elállás intézménye az Egyesül Államokban virágzik igazán, de a magyar fogyasztók tudatossága is egyre nő a témában. Azonban az elállással kapcsolatban számos részletszabály (és ezzel természetesen kötelezettség is) vonatkozik a fogyasztóra is, így érdemes ezeket időről időre átnézni, hogy élesben „gördülékenyen” menjenek a dolgok.

Ha a fogyasztó úgy dönt, hogy a pl. interneten rendelt termék számára nem megfelelő, a 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelet értelmében elállhat a szerződéstől, azonban ezt a kézhezvételtől számított 14 napon belül teheti meg. Ez a 14 nap arra az időpontra vonatkozik, amikor a vásárló „feladja” a nyilatkozatot, akár postai úton, akár emailen, vagy a vállalkozás honlapján tölti ki az elállási nyilatkozatot. Fontos hangsúlyozni, hogy ekkor még nem feltétlenül a terméket kell visszaküldeni, hanem a szándéknyilatkozatot, miszerint a vásárló el kíván állni.

Ez természetesen nem érinti a fogyasztó azon jogát, hogy még az átvétel előtt elálljon. Amennyiben tehát meggondolja magát a vásárló, hogy még sincs szüksége olyan típusú termékre, akkor nem érdemes megvárni a kiszállítást, már korábban is elállhat.

A szándék közlésétől számított újabb 14 napon belül azonban már köteles a terméket visszajuttatni az eladónak. Ekkor merül fel a fogyasztó egyetlen pénzbeli kötelessége: saját költségén köteles visszaküldeni a terméket, kivéve természetesen, ha ezt vállalta a vállalkozás. Itt fontos hangsúlyozni, hogy az elállással felmerülő teljes visszatérítésben a megrendelést követő kiszállítás díja jár vissza, nem pedig a visszajuttatás díja.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot most ÁSZF-ének elkészítésére! Bízza profi internet-ügyvédekre!