A Net-jog.hu irodája:

2119 Pécel, Álmos vezér utca 24/1.
Központi telefon:  +36 1 506 0338

Központi e-mail:

Központi telefonszám: +36 1 506 0338 (H-P 8-20 óra között)

Félperces: Webshopjog 4.

webshop ügyvédKérdés: Webáruházat üzemeltetek. Fel kell valahol hívnom a vevők figyelmét, hogy a megrendelés fizetéssel jár?

Válasz: Igen, két teendője is lesz a webshopnak:
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 15.§ (1) bekezdése szerint (…) ha a távollevők közötti, elektronikus úton kötött szerződés a fogyasztó számára fizetési kötelezettséget keletkeztet, a vállalkozás egyértelműen és jól látható módon, közvetlenül a fogyasztó szerződési nyilatkozatának megtétele előtt tájékoztatni kell a vásárlót

  • a szerződés szerinti termék (…) lényeges tulajdonságairól (…),
  • a szerződés szerinti termékért (…) járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összegéről (…), valamint az ezen felül felmerülő valamennyi költségről (így különösen a fuvardíjról vagy a postaköltségről),
  • a fogyasztó kötelezettségeinek szerződés szerinti legrövidebb időtartamáról.

Továbbá a webshop köteles gondoskodni arról, hogy a fogyasztó a szerződési nyilatkozatának megtételekor kifejezetten tudomásul vegye, hogy nyilatkozata fizetési kötelezettséget von maga után. Ha a nyilatkozat megtétele gomb vagy hasonló funkció aktiválásával jár, a gombot vagy a hasonló funkciót könnyen olvasható módon fizetési kötelezettséggel járó megrendelés vagy ennek megfelelő, egyértelműen megfogalmazott felirattal kell ellátni, amely jelzi, hogy a szerződési nyilatkozat megtétele a vállalkozás javára teljesítendő fizetési kötelezettséget von maga után. Ha a vállalkozás nem tett eleget e bekezdésben foglalt kötelezettségének, a szerződés semmis. A semmisségre csak a fogyasztó érdekében lehet hivatkozni.

Készíttesse el ÁSZF-ét a jogszabályoknak megfelelően és kerülje el a bírságokat! Kérjen árajánlatot>>> most ÁSZF-ének elkészítésére, vagy keresse fel a Net-jog ügyvédeket! Már angol nyelven is készítünk ÁSZF-et! Bízza profikra!